חדשות    

ככה דואגים לחוסכים – דורית סלינגר מחייבת את המוסדיים להקים מסלולים פנסיונים שמתאימים לגיל החוסך

דורית סלינגר - אבירת הון

כיום, ניהול ההשקעות נעשה במשותף לכל החוסכים, מבלי לקחת בחשבון את מאפייניהם השונים; הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון, דורית סלינגר: "מסלולי ברירת המחדל יאפשרו לגופים המוסדיים להתאים את החיסכון הפנסיוני לגילו של כל עמית, להגן באופן טוב יותר על כספי החוסכים וליצור התאמה טובה יותר של השקעות לצרכיהם בסמוך לתקופת פרישתם לגמלאות"

שוב דורית סלינגר, המפקחת על שוק ההון  הביטוח והחיסכון שבמשרד האוצר בפעולה למען הציבור.  סלינגר  (שכבר נבחרה לאבירת ההון אצלנו באתר ) מקדמת את הרפורמה במסלולי החיסכון בברירת מחדל בתחום הפנסיוני. הרעיון שעומד מאחורי התהליך הוא שככל שמדובר בחוסכים מבוגרים יותר אז הסיכון שיש להצמיד להם בחיסכון הוא קטן יותר. יש כמובן הרבה הגיון סביב המהלך הזה- צעירים יכולים להסתכן במיוחד שסיכון הולך יחד עם סיכוי (יחד עם תשואה) ולצעירים יש זמן "לספוג" גם מהלומות בדרך (הפסדים), אחרי הכל ההשקעה במניות אמורה על פני זמן לתגמל אותם (עבור הסיכון הם מקבלים תיאורטית תשואה גבוה יותר). כלומר, בטווח הארוך המשוואה הזו י- ותר סיכון יותר תשואה , מתבררת כנכונה, ולכן היא מתאימה לחוסכים צעירים. אבל חוסכים מבוגרים לא ייקחו את הסיכון שהם יחוו מפולת, אין כבר זמן רב לתיקון, ועל רקע זה, ברור וטבעי שחוסכים מבוגרים צריכים להכיל על התיק שלהם רמת סיכון נמוכה יותר. יש כמובן יוצאים מהכלל, וזה גם תלוי בהון ובאמצעים של כל אחד. אבל ברירת המחדל צריכה להיות ברורה. את זה סלינגר מנסה לעשות – היום פרסם אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר,  חוזר סופי שקובע כללים להקמת מסלולי ברירת מחדל המותאמים לגילאי העמיתים.

מסלולי ברירת מחדל המותאמים לגיל העמיתים גובשו על מנת להתאים את הסיכון שבהשקעות לגילו של החוסך. כיום, ניהול ההשקעות נעשה במשותף לכל החוסכים, מבלי לקחת בחשבון את מאפייניהם השונים. אחת התוצאות להתנהלות זו היא חשיפת העמיתים לסיכוני השקעה במוצר החיסכון הפנסיוני, שאינם עולים בקנה אחד עם רמת הסיכון המתאימה להם על פי מאפייניהם. בפרט, קיימת בעיה בכך שכספם של חוסכים מבוגרים מנוהל יחד עם כספם של חוסכים צעירים, ובאותה רמת סיכון.

המסלולים שיוקמו הם מסלול השקעה למקבלי קצבאות, מסלול השקעה לחוסכים מעל לגיל 60, מסלול השקעה לחוסכים בין הגילאים 50-60, ומסלול השקעה לעמיתים עד גיל 50. כמו כן, ניתן יהיה להקים מסלולי השקעה מקבילים, שבכל אחד מהם מצויה קבוצה של עמיתים בטווח תאריכי לידה מסוים. כל עמית שמצטרף לאחת מתוכניות החיסכון יסווג לאחד המסלולים הרלבנטיים.

בנוסף למסלולים אלו, ימשיכו להתקיים מסלולי השקעה "מתמחים" כגון: מניות, אג"ח, שקלי, טווח קצר וכדומה. חוסכים יכולים לבחור במסלולים אלו, על פי טעמיהם. הגוף המוסדי יחויב להודיע לחוסכים קיימים על האפשרות לחסוך במסלול מותאם גיל.

הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון, דורית סלינגר: "מסלולי ברירת המחדל יאפשרו לגופים המוסדיים להתאים את החיסכון הפנסיוני לגילו של כל עמית, להגן באופן טוב יותר על כספי החוסכים וליצור התאמה טובה יותר של השקעות לצרכיהם בסמוך לתקופת פרישתם לגמלאות".