השפעת דמי ניהול בקרנות אג"ח שקליות

סכום ההשקעה (בש"ח):
דמי ניהול בפועל (%):
דמי ניהול מומלצים (%)* :
 
 

השקעה באגרות חוב שקליות כמעט ולא נותנת תשואה – ראו כאן את מדריך ההשקעה באג"ח. אז למה אנחנו צריכים לשלם דמי ניהול גבוהים? ולכן, נוצר המחשבון הזה שבעצם בודק בצורה פשוטה כמה אתם מסידים על השקעה בקרן נאמנות בתחום האג"ח השקלי. מדובר על כלי השוואתי שמראה לכם כמה אתם משלמים לעומת כמה שאתם אמורים לשלם.

זה עובד כך – אתם מזינים את הנתונים שלכם על הקרן נאמנות – היקף ההשקעה, דמי הניהול, כאשר במחשבון מוזנים דמי הניהול הנורמליים/ הסבירים. כך אתם מקבלים תשובה על כמה אתם משלמים יותר (או פחות) ממה שניתן היה לצפות. כלומר, בשורה התחתונה אתם מקבלים מושג אם אתם משלמים הרבה דמי ניהול ובכמה הרבה?

אז חלק מכם יגידו, טוב זה לא רק דמי ניהול, זה גם קשור לתשואה, וגם אם זה נכון, זה מטעה – כי בסופו של דבר אין באמת גוף אחד שלאורך זמן עולה על גוף אחר (למעט חריגים), כך שהתשואה הממוצעת על פני זמן באפיקים הדומים היא די קרובה. ודבר שני – בעידן של ריבית כה נמוכה, הכי חשוב זה להשוות את דמי הניהול, כל עשירית האחוז משחקת תפקיד (כשהריבית נמוכה ובהתאמה התשואות שגופים המוסדיים יכולים לייצר נמוכות). אז חשוב לבדוק, כשהמחשבון הזה רלבנטי לקרנות נאמנות הפועלות באג"ח מקומי (קטגוריה כללית), אבל אותו עיקרון פועל גם במחשבונים האחרים בתחום הקרנות נאמנות

השפעת דמי הניהול בקרנות אג"ח בארץ – חברות והמרה 

השפעת דמי הניהול בקרנות  אג"ח בארץ – מדינה

השפעת דמי ניהול אג"ח כללי

השפעת דמי ניהול בקרנות מניות בארץ

השפעת דמי ניהול בקרנות גמישות

השפעת דמי ניהול בקרנות מנייתיות – חו"ל 

השפעת דמי ניהול בקרנות נאמנות – ממוצע