מדריכי כרטיסי אשראי    

ישראכרט דיירקט

ישראכרט דיירקט

הדבר הראשון שאתם צריכים לדעת על ישראכרט דיירקט בינלאומי הוא שלא מדובר בכרטיס אשראי, אלא בכרטיס חיוב של חשבון הבנק. זה אומר כמה דברים עליו: ניתן לרכוש באמצעותו מוצרים או שירותים אך רק בתשלום אחד, וזאת בבתי עסק שמכילים מכשירים לקריאת פס מגנטי. בנוסף, ניתן לבצע באמצעות הכרטיס רכישות בטלפון או באינטרנט. לא תוכלו לבצע באמצעות עסקאות עסקאות בתשלומים או עסקאות קרדיט (מי שמנסה יגלה שהחיוב שמתבצע הוא של מלוא העסקה, מה שעלול לגרום לבעיות שונות). הכרטיס כן מאפשר למשוך כספים במכשירי כספומט בישראל, ולא בחו"ל, אבל רק אם המכשירים מכבדים כרטיסי ישראכרט.

בנוסף לכך, הכרטיס מגיע עם סכום מקסימלי של רכישה, התלוי בהסדר עם חברת האשראי ועשוי להשתנות מפעם לפעם. החיוב לחשבון מתבצע לרוב יום אחד לאחר מועד ביצוע העסקה, כשאחת לחודש מקבל הלקוח פירוט של כל העסקאות שביצע באמצעות הכרטיס בחודש הקודם. כשהלקוח מבקש אישור לביצוע עסקה, הסכום שלה נשמר מוצג על גבי תדפיס העובר ושב שלו למשך פרק זמן מסוים, גם אם העסקה בסופו של דבר לא בוצעה.

דמי החבר לכרטיס עומדים על כחמישה שקלים בחודש ברוב סניפי הבנקים. הסכום עשוי להשתנות מפעם לפעם או בין הבנקים, ולכן מומלץ לבדוק את מחירון העמלות של חברת ישראכרט לפני שמזמינים את הכרטיס, או אפילו מדי פעם.

הטבות, תדלוק ומה שביניהם

שימו לב שמכיוון שמדובר בכרטיס בסיסי יחסית, שכאמור לא עונה על ההגדרה של כרטיס אשראי, הוא לא כולל בתוכו הטבות אלה או אחרות – כולל ההטבות שישראכרט מספקת ללקוחותיה בעלי כרטיסי האשראי השונים. זהו כרטיס שמתאים בעיקר למי שמחפש כמה פתרונות תשלום בעסקים, יחד עם שליטה מסוימת בהוצאות שלו.

הערה אחרונה לפני סיום: אם אתם מתדלקים בתחנות דלק באמצעות הכרטיס, דעו שהחוקים של כרטיס ישראכרט דיירקט מעט שונים ממה שאתם מכירים. במקרים אלה תחנת הדלק מבקשת אישור על סכום הכסף המקסימלי אותו ניתן לנצל לתדלוק באמצעות הכרטיס. את האישור הזה רושמים באופן זמני כניצול של מסגרת החשבון, כך שלמעשה עשוי להיות חיוב גבוה או אפילו שני חיובים. לאחר השלמת העסקה וביצוע התשלום, הסכום מתעדכן לסכום בו נעשה התדלוק בפועל.

מידע נוסף על הכרטיס תמצאו באתר ישראכרט.