חדשות    

מדד המחירים בדצמבר 2014 – אפס! ירידה של 0.2% ב-2014!

 מדד המחירים בחודש דצמבר 2014 עלה ב-0%.

בשנים עשר החודשים האחרונים (דצמבר 2014 לעומת דצמבר 2013), המדד הכללי ירד ב-0.2 אחוז, המדד ללא דיור ירד ב-1.4 אחוזים, המדד ללא ירקות ופירות נותר ללא שינוי והמדד ללא אנרגיה עלה ב-0.1 אחוז.

נתוני המגמה בחודשים ספטמבר 2014 – דצמבר 2014:

על פי נתוני המגמה לתקופה זו, קצב הגידול השנתי של מדד המחירים לצרכן הגיע ל-0.6%. קצב הירידה השנתי של המדד ללא דיור הגיע ל-0.6%. הקצב השנתי של המדד ללא ירקות ופירות וללא דיור נותר ללא שינוי.

מזון (ללא ירקות ופירות)

מדד מחירי המזון ירד ב-0.2 אחוז

הוזלו במיוחד: כבד עוף והודו (ב-5.2 אחוזים), קרקרים שונים (ב-3.8 אחוזים), בירה שחורה (ב-3.4 אחוזים), דגים טריים (ב-2.5 אחוזים), פיתות (ב-2.1 אחוזים), ריבות ומרקחות (ב-2.1 אחוזים), קמח (ב-1.9 אחוזים), אורז יבש (ב-1.8 אחוזים), מעדני חלב וגבינה (ב-1.8 אחוזים), טחינה (ב-1.7 אחוזים), כרעיים, שוקיים, ירכיים (ב-1.5 אחוזים), משקאות אלכוהוליים (ב-1.4 אחוזים), מלח (ב-1.4 אחוזים), גבינות מלוחות (ב-1.3 אחוזים), קפה (ב-1.2 אחוזים), משקאות קלים תוססים (ב-1.1 אחוזים), קקאו (ב-1.1 אחוזים), גלידות (באחוז אחד) וסוכר (באחוז אחד).

 

התייקרו במיוחד: תבלינים שונים (ב-4.2 אחוזים), אבקת מרק, קוביות רוטב ותבשילים מוכנים (ב-3.5 אחוזים), ופלים (ב-2.7 אחוזים), נקניק, פסטרמה ונקניקיות (ב-2.1 אחוזים), מיצי פירות טבעיים (ב-2.1 אחוזים), סוכריות וממתקים שונים (באחוז אחד) ושוקולד (באחוז אחד

ירקות ופירות – מדד מחירי הירקות והפירות ירד ב-4.8 אחוזים. מדד מחירי הירקות הטריים ירד ב-8.8 אחוזים ומדד מחירי הפירות הטריים ירד ב-3.6 אחוזים. מדד מחירי הירקות הקפואים, הכבושים והמשומרים ירד ב-0.1 אחוז; לעומתו מדד מחירי הפירות המשומרים והיבשים עלה באחוז אחד

מבין הירקות הטריים הוזלו במיוחד: שומר (ב-26.9 אחוזים), עגבניות (ב-24.4 אחוזים), פלפלים (ב-20.6 אחוזים), סלק (ב-19.1 אחוזים), כרובית (ב-12.1 אחוזים), חצילים (ב-10.8 אחוזים), כרוב (ב-10.8 אחוזים), בצל (ב-6.9 אחוזים), מלפפונים (ב-6.1 אחוזים), נבטים (ב-4.1 אחוזים), תפוחי אדמה ובטטות (ב-3.4 אחוזים), פטריות טריות (ב-2.4 אחוזים), צנון וצנונית (ב-1.7 אחוזים) וגזר (ב-1.6 אחוזים.

התייקרו במיוחד: ארטישוק (ב-93.4 אחוזים לעומת יולי 2014), שעועית טרייה (ב-3.5 אחוזים), ברוקולי (ב-2.2 אחוזים), דלעת (ב-1.9 אחוזים) וחסה (ב-1.1 אחוזים).

מבין הפירות הטריים הוזלו במיוחד: תפוזים (ב-9.0 אחוזים), אבוקדו (ב-9.0 אחוזים), אפרסמון (ב-8.4 אחוזים), אשכוליות (ב-5.8 אחוזים), קלמנטינות (ב-5.6 אחוזים), מלונים (ב-5.4 אחוזים), בננות (ב-4.9 אחוזים), לימונים (ב-4.0 אחוזים), קיווי (ב-2.5 אחוזים) ותפוחי-עץ (ב-1.3 אחוזים).

התייקרו במיוחד: פומלה (ב-7.3 אחוזים), אגסים (ב-3.0 אחוזים) ורימונים (ב-2.1 אחוזים).

מבין הירקות והפירות המעובדים התייקרו במיוחד: פירות יבשים (ב-2.6 אחוזים), גרעינים לפיצוח (ב-2.1 אחוזים) וירקות קפואים (ב-2.0 אחוזים).

הוזלו במיוחד: מלפפונים כבושים (ב-4.0 אחוזים) וצימוקים (ב-4.0 אחוזים).