חדשות    

מדד המחירים בפברואר – ללא שינוי; הכלכלנים צפו לירידה של 0.2%

קרדיט: shutterstock

מדד המחירים בפברואר – ללא שינוי; הכלכלנים צפו לירידה של 0.2%

מדד המחירים לצרכן - איך מחושב? ממה מורכב, ועוד...

מדד המחירים לצרכן נותר ללא שינוי בפברואר 2017, בהשוואה לינואר 2017, ונותר ברמה של 99.8 נקודות (הבסיס: ממוצע 100.0 = 2016 נקודות). המדד ללא אנרגיה נותר אף הוא ללא שינוי ברמה של 99.5 נקודות. לעומתם, המדד ללא ירקות ופירות והמדד ללא דיור ירדו ב-0.1% כל אחד והגיעו לרמה של 99.7 ו-99.5 נקודות, בהתאמה.

ירידות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: הלבשה והנעלה ב-5.3% ותקשורת ב-1.6%.

עליות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: ירקות ופירות טריים ב-5.2% וריהוט וציוד לבית ב-0.6%.

מתחילת השנה ירד המדד הכללי ב-0.2%, המדד ללא ירקות ופירות והמדד ללא דיור ירדו ב-0.4% כל אחד והמדד ללא אנרגיה ירד ב-0.5%.

בשנים עשר החודשים האחרונים (פברואר 2017 לעומת פברואר 2016) עלה המדד הכללי ב-0.4%, המדד ללא ירקות ופירות עלה ב-0.3% והמדד ללא אנרגיה עלה ב-0.1%. לעומתם, המדד ללא דיור ירד ב-0.1%.

על פי נתוני המגמה לתקופה שבין נובמבר 2016 – פברואר 2017, קצב העלייה השנתי של מדד המחירים לצרכן הגיע ל-1.2%, קצב העלייה השנתי של מדד המחירים לצרכן ללא דיור הגיע ל-0.9% וקצב העלייה השנתי של מדד המחירים לצרכן ללא ירקות ופירות וללא דיור הגיע ל-0.6%.

מזון (ללא ירקות ופירות) – מדד מחירי מזון עלה ב-0.3%.

התייקרו במיוחד: טחינה (ב-5.3%), תה (ב-3.2%), ופלים (ב-2.9%), מיצי פירות טבעיים (ב-2.8%), עופות (ב-2.6%), משקה סויה או חלב בטעמים (ב-2.4%), אבקות מרק ותבשילים מוכנים (ב-2.4%), חלב מעוקר, עמיד (ב-2.1%), אטריות, ספגטי וכדומה (ב-2.0%), חטיפים מלוחים (ב-1.9%), גבינה (ב-1.9%), מוצרי ותחליפי בשר ועוף מוכנים וקפואים (ב-1.8%), דגים קפואים (ב-1.8%), מוצרי בשר מעובדים לא כשרים (ב-1.7%), ריבה, דבש וכדומה (ב-1.4%), משקאות קלים לא תוססים (ב-1.4%), לחם מיוחד (ב-1.3%), בירה לבנה (ב-1.3%), קמח אחר, כגון: קמח תופח וקמח מלא (ב-1.2%), דגן ומוצרי דגן (ב-1.2%) וסוכר (ב-1.1%).

הוזלו במיוחד: עוגיות וביסקוויטים (ב-4.6%), מוצרי דגים מוכנים (ב-3.5%), בירה שחורה (ב-2.7%), בצק ומוצרי בצק קפואים (ב-2.6%), שמנת מתוקה, שמנת לבישול וקצפות (ב-2.5%), ממתקים ושוקולד (ב-2.0%), מזון לתינוקות (ב-1.9%), גלידות (ב-1.7%), בשר בקר טחון (ב-1.6%), קרקרים שונים (ב-1.2%), לבן, יוגורט ומעדני חלב (ב-1.2%) וקקאו (באחוז אחד).

ירקות ופירות – מדד מחירי ירקות ופירות עלה ב-3.9%.

מדד מחירי פירות טריים עלה ב-10.3% ומדד מחירי ירקות טריים עלה ב-1.7%. לעומתם, מדד מחירי פירות משומרים ויבשים ירד ב-1.3% ומדד מחירי ירקות קפואים, כבושים ומשומרים ירד ב-0.6%. מבין הפירות הטריים התייקרו במיוחד: תות שדה (ב-49.1 אחוזים לעומת אפריל 2016), בננות (ב-35.5%), רימונים (ב-10.7%), אבוקדו (ב-9.8%), אפרסמון (ב-6.6%) וקיווי (ב-6.1%). הוזלו במיוחד: אשכוליות (ב-4.7%), קלמנטינות (ב-3.1%), פומלה (ב-2.1%) ולימונים (ב-1.7%).

מבין הירקות הטריים התייקרו במיוחד: פלפלים (ב-21.6%), חצילים (ב-14.2%), דלעת ודלורית (ב-7.1%), מלפפונים (ב-6.0%), קולורבי (ב-5.9%), תפוחי אדמה ובטטות (ב-2.9%), חסה (ב-2.0%), ירק עלים (ב-1.9%), צנון וצנונית (ב-1.6%), גזר (ב-1.5%), כרוב (ב-1.4%) וירקות לתיבול (באחוז אחד).

הוזלו במיוחד: ברוקולי (ב-9.3%), כרובית (ב-8.0%), עגבניות (ב-7.0%), ארטישוק (ב-6.4%), בצל (ב-4.9%), שעועית טרייה (ב-4.7%), סלק (ב-2.4%) ושום (ב-1.1%).

מבין הירקות והפירות המעובדים הוזלו במיוחד: רסק ושימורי עגבניות (ב-3.3%), גרעינים לפיצוח (ב-2.7%), שקדים (ב-2.2%) ואגוזים ופיסטוקים (ב-1.3%).

התייקרו במיוחד: מלפפונים כבושים (באחוז אחד).