חדשות    

מדד המחירים לצרכן בדצמבר – ללא שינוי; בשנת 2016 ירד המדד ב-0.2%

מדד המחירים לצרכן - איך מחושב? ממה מורכב, ועוד...

מדד המחירים לצרכן נותר ללא שינוי בדצמבר 2016, בהשוואה לנובמבר 2016, ונותר ברמה של 98.9 נקודות (הבסיס: ממוצע 100.0=2014 נקודות). המדד ללא ירקות ופירות והמדד ללא דיור, נותרו אף הם ללא שינוי ברמה של 98.8 ו-96.9 נקודות, בהתאמה. לעומתם, המדד ללא אנרגיה עלה ב-0.1% והגיע ל-100.2 נקודות.

ירידות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: פירות טריים ב-3.6% ותרבות ובידור ב-1.8%.

עליות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: הלבשה והנעלה ב-6.5% וירקות טריים ב-4.6%.

בשנים עשר החודשים האחרונים (דצמבר 2016 לעומת דצמבר 2015) ירד המדד הכללי ב-0.2%, המדד ללא דיור ירד ב-0.7%, המדד ללא אנרגיה ירד ב-0.2% והמדד ללא ירקות ופירות ירד ב-0.1%.

על פי נתוני המגמה לתקופה שבין ספטמבר 2016 – דצמבר 2016, קצב העלייה השנתי של מדד המחירים לצרכן הגיע ל-0.3%, הקצב השנתי של מדד המחירים לצרכן ללא דיור נותר ללא שינוי וקצב הירידה השנתי של מדד המחירים לצרכן ללא ירקות ופירות וללא דיור הגיע ל-0.3%.

 שינויים עיקריים בסעיפי הצריכה הראשיים – מזון (ללא ירקות ופירות) –  מדד מחירי מזון ירד ב-0.5%.

הוזלו במיוחד: עופות (ב-4.0%), בשר כבש (ב-3.8%), תחליפי סוכר (ב-3.1%), בצק ומוצרי בצק קפואים (ב-2.7%), בשר בקר (ב-2.0%), ממרח שוקולד, ריבת חלב וחמאת בוטנים (ב-1.9%), סלטים מוכנים (ב-1.8%), מיצי פירות טבעיים (ב-1.6%), נקניק, פסטרמה ונקניקיות (ב-1.5%), טחינה (ב-1.5%), בירה לבנה (ב-1.4%), תה (ב-1.4%), דגן ומוצרי דגן (ב-1.3%), בירה שחורה (ב-1.3%), תרכיזים וסירופים (ב-1.2%), לחם מיוחד, כגון: לחם דיאטטי ולחם קל (ב-1.1%) וקמח אחר, כגון: קמח תופח וקמח מלא (באחוז אחד).

התייקרו במיוחד: קרקרים שונים (ב-12.5%), מעדני חלב וגבינה (ב-4.4%), אטריות, ספגטי וכדומה (ב-2.6%), שימורי דגים (ב-2.2%), חלב (ב-1.6%), דגים קפואים (ב-1.5%), ופלים (ב-1.3%), קקאו (ב-1.3%) וגלידות ושלגונים (ב-1.2%).

ירקות ופירות – מדד מחירי ירקות ופירות עלה באחוז אחד.

מדד מחירי ירקות טריים עלה ב-4.6%; לעומתו מדד מחירי פירות טריים ירד ב-3.6%. מדד מחירי ירקות קפואים, כבושים ומשומרים עלה ב-0.1%; לעומתו מדד מחירי פירות משומרים ויבשים ירד ב-0.3%.

מבין הירקות הטריים התייקרו במיוחד: ארטישוק (ב-233.8% לעומת אפריל 2016), קישואים (ב-32.6%), מלפפונים (ב-16.8%), דלעת ודלורית (ב-16.6%), כרובית (ב-13.0%), קולורבי (ב-12.1%), חצילים (ב-11.7%), בצל (ב-5.4%), עגבניות (ב-3.7%), שעועית טרייה (ב-2.7%), צנון וצנונית (ב-1.6%), חסה (ב-1.5%) ונבטים (ב-1.2%).

הוזלו במיוחד: שומר (ב-15.1%), ברוקולי (ב-10.9%), פלפלים (ב-9.7%) וגזר (ב-3.4%).

מבין הפירות הטריים הוזלו במיוחד: קיווי (ב-12.2%), בננות (ב-9.9%), אשכוליות (ב-9.2%), תפוזים (ב-8.4%), לימונים (ב-7.9%), קלמנטינות (ב-5.5%), אבוקדו (ב-4.4%), אפרסמון (ב-4.0%), תפוחי עץ (ב-3.0%) ופומלה (באחוז אחד).

התייקרו במיוחד: מלון (ב-11.3%), רימונים (ב-10.5%) ואגסים (ב-1.8%).

מבין הירקות והפירות המעובדים התייקרו במיוחד: ירקות קפואים אחרים, כגון: גזר וברוקולי (ב-2.8%).

הוזלו במיוחד: רסק ושימורי עגבניות (ב-1.7%).