חדשות    

תחזית מדד תשומות הבנייה באפריל עד יוני – עלייה של 0.3%

מדד תשומות הבנייה למגורים יעלה בחודשים אפריל, מאי, יוני (שלושה חודשים) ב-0.3% – כך מעריכים כלכלני קבוצת הראל. להערכתם, מדד המחירים לצרכן בתקופה זו יעלה בשיעור גבוה יותר – 0.8%, כאשר בחודש אפריל יעלה המדד ב-0.3%, בחודש מאי הם צופים עלייה של 0.3%, ובחודש יוני עלייה של 0.2%. התחזית הזו מבטאת ירידה בקצב עליית מדד תשומות הבנייה לצד עלייה משמעותית בקצב מדד המחירים לצרכן.

כלכלני הראל צופים גם כי סעיפי הדיור במדד המחיירם לצרכן (בעיקר שכירות), יעלו בשיעור של 0.3% בתקופה זו. כמו כן, הם מעריכים כי מדד מחירי הדירות בבעלות דיירים יעלה ב-0.6%.


מדד מחירי תשומה בבנייה למגורים נותר בחודש מרץ 2017 ללא שינוי ועמד על 109.2 נקודות (הבסיס: יולי 2011 = 100.0 נקודות).

למחשבון מדד תשומות הבנייה

מדד מחירי תשומה במגורים ללא שכר עבודה נותר אף הוא ללא שינוי ועמד על 103.5 נקודות. ב-12 החודשים האחרונים (מרץ 2017 לעומת מרץ 2016) עלה מדד מחירי תשומה בבנייה למגורים ב‑1.6% בשל העלייה במחירי שכר העבודה ב-2.5%. המדד ללא שכר עבודה עלה בתקופה זו ב-0.9%.

מדד תשומות הבנייה  מחושב ומפורסם מדי חודש על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס). מדד תשומות הבנייה למגורים מודד את השינויים החלים במשך הזמן בהוצאה הדרושה לקניית "סל קבוע" של חומרים,  מוצרים ושירותים המשמשים לבניית בתי מגורים והמייצג את הרכב הוצאות הבנייה של קבלנים וקבלני משנה.  במילים פשוטות, מדד תשומות הבנייה מודד כמה עולה לבנות, ובכמה השתנתה עלות הבנייה לעומת חודש קודם.  

בשנים האחרונות עלה מדד תשומות הבנייה יותר ממדד המחירים לצרכן ולכן רבים היו מעוניינים להקטין את החשיפה אליו, או להחליף את ההצמדה למדד המחירים לצרכן – וזה יכול להיות אפשרי. כחלק מהמשא ומתן עם הקבלן אתם יכולים לנסות ולדרוש הצמדה למדד המחירים לצרכן במקום למדד תשומות הבנייה – שימו לב זה לא בהכרח שמדד המחירים לצרכן עדיף לכם, בהחלט ייתכן מצב הפוך – שמדד המחירים לצרכן עולה על מדד תשומות הבנייה, וזה מה שצופים בחודשים הקרובים כלכלני קבוצת הראל פיננסיים. כך או אחרת, מצורפים שני מחשבוני מדד – תשומות בנייה ומדד המחיירם לצרכן, ומהן תוכלו להסיק אולי איזו הצמדה עדיפה לכם (אם בכלל ניתן לשנות מול הקבלן)

מחשבון מדד תשומות בנייה – מחשבון מדד תשומות הבנייה

 ומחשבון מדד המחירים לצרכן –

מחשבון מדד המחירים לצרכן

מתי כדאי לשלם לקבלן?

השאלה הזו עוברת בראש של רוכשי הדירות – מתי בעצם כדאי לשלם? מה הכי נכון כלכלית?  – האם לחכות עד כמה שניתן או להקדים תשלומים? ובכן, תשלום מהיר ימנע את ההצמדות למדד תשומות בנייה, כלומר יחסוך את ההצמדות, אך מצד שני תשלום מהיר משמעותו בשביל רוב רוכשי הדירות – לקיחת משכנתא בשלב מוקדם וערכה עולה בהתאם לריבית – השאלה הכלכלית היא מה יותר גבוה – מדד תשומות הבנייה או הריבית על המשכנתא?  וגם כאן, אלו הערכות ומה שהיה לא בטוח שיהיה. כאן, תמצאו את ריבית המשכנתא המעודכנת, וכאן, את מדד תשומות הבנייה וכן תחזיות לגבי מדד זה.

מדריכים נוספים:

רכישת דירה מקבלן – כל מה שצריך לדעת

למדריך מס רכישה

מחשבון מס רכישה