משפט    

111 אלף שקל לעובדת שהתפטרה עקב הפרות דיני עבודה

בית משפט; צילום דוברות

 

מעודכן ל-01/2019

המעסיקים טענו שהתפטרה עקב כך שלא הגיעה לעבודה, התובעת טענה שפיטרו אותה  בחופשת מחלה

תופרת תבעה את מעסיקיה  בעלי העסק ״ספהבאה״  – יצרנית רהיטים  על פיצויי פיטורים, שכר עבודה שלא שולם, פיצוי על אי המצאת תלושי שכר, פדיון חופשה ודמי הבראה. התביעה הגיעה לאחר שהתופרת פוטרה ולא קיבלה את המגיע לה לפי חוק, לטענתה.

היא עבדה בעסק ללא חוזה כתוב מ-2006 עד 2014. עבדה שמונה שעות ביום בשכר של 28 שקל לשעה.  היא טענה כי לא קיבלה הודעה על תנאי ההעסקה ולא הונפק דוח נוכחות.  ובמשך שנה שלמה לא שולמו לה משכורות ועוד שלוש משכורות שלא שולמו כמה שנים קודם לכן. ובמקום לפתוח לה קרן פנסיה שילמו לה המעסיקים במקום 150 שקל בחודש.

עוד טענה התובעת כי יצאה לחופשת מחלה ארוכה ולא שילמו לה על זמן זה. כשבתה ביררה זאת,המעסיק טען שהתובעת פוטרה.

מנגד טענו התובעים כי  שילמו את המשכורות במלואן וכן את דמי ההבראה וימי החופשה.  עוד הוסיפו שלא פיטרו אותה אלא שהתובעת הפסיקה להגיע לעבודה ללא התראה מוקדמת. עוד טענו שפנו אליה כמה פעמים  והתובעת לא רצתה לדבר איתם, ולכן דיברו עם בתה.  מכך הבינו  שהתובעת לא רוצה לחזור לעבוד. עוד אמרו שהיא לא התלוננה על כאבים או פציעות בזמן העסקתה אלא רק כמה ימים שלאחר לא הגיעה לעבודה.

לפי השופטת,   התובעת צודקת לפיככך שהנתבעים לא הוכיחו שצ׳קים שנמסרו לתובעת נפרעו על ידה ואין הוכחה שהמשכורות החסרות שולמו לה והנתבעים צודקים כי ממעשיהם לא השתמעה כוונה חד משמעית לסיים את יחסי העבודה עם התובעת. לדבריה, נראה שהתובעת היא שיזמה את סיום עבודתה לאחר שיצאה לחופשת מחלה

אבל  בנסיבות של איחורים חוזרים בתשלום השכר או אי תשלומו אין לדרוש מהעובד להמשיך לעבוד והוא זכאי לפיצויי פיטורים אף אם התפטר. כמו כן תלושי השכר של התובעת לא נמסרו לה בזמן בגין חלק מהחודשים. כמו כן, לא שולמו לה הפרשות לקרן פנסיה, דמי הבראה ופדיון ימי חופשה כדין.

לכן  חויבו הנתבעים לפצות אותה ב-108,110 שקל  שבתוספת שכ"ט של 12,000 שקל מגיעים ל-111 אלף שקל.

פוטרתם או התפטרתם? סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים יעניק לכם פיצויים

מתכוון להתפטר? אתה חייב להגיש – מכתב התפטרות