חדשות    

160 אלף עסקים משלמים עמלות עודפות לבנקים; הבנקים יאלצו לפנות לעסקים ולהציע להם מסלול מוזל

קרדיט: pixabay

עמלות הבנקים גבוהות, והנתון המעניין והמדאיג הוא שאנחנו לא בודקים ולא עוברים למסלול עמלות שיחסוך לנו הרבה כסף (ראו הרחבה).

על רקע זה, המפקחת על הבנקים, חדוה בר, ונשיא ארגון העצמאים לה"ב, רועי כהן הובילו מהלך לפיו  הבנקים יחויבו לאתר את כל העסקים הקטנים והזעירים שיכולים לחסוך ממעבר למסלול של תשלום עמלות קבוע, וליידע אותם על האפשרות לעבור מסלול ולחסוך כסף.

מסלול העו"ש יאפשר קביעת עמלות עו"ש קבועות שיתומחרו במסגרת סל פעולות מורחב, כך שלא ייגבה תשלום עבור כל פעולה שמתבצעת. הבנקים יחויבו לשלוח הודעות לעסקים קטנים וזעירים, שיציעו להם לעבור למסלול הזה ויפרטו את החיסכון הצפוי מכך. "צעד זה מבוצע לאחר הוראת הפיקוח מנובמבר 2017, שדרשה מהבנקים לשלוח לכל עסק קטן מכתב המיידע אותו לגבי גובה החיסכון שייווצר לו אם יעבור למסלול העמלות המתאים לו – אך ההיענות של העסקים הקטנים היתה מזערית", מדגישים בפיקוח על הבנקים.

בדיקה שביצע בנק ישראל הראתה כי המסלול המורחב של העמלות הוא המתאים ביותר למרבית העסקים הקטנים והעוסקים המורשים. המסלול הזה כולל עד 50 פעולות בערוץ הישיר (באתר הבנק, באפליקציה, במכשירים אוטומטיים ובעמדות דיגיטליות בסניפים), ועד 10 פעולות באמצעות פקיד. במסלול המורחב, העסק הקטן יידרש לשלם סכום חודשי קבוע של 30-20 שקל.

"צעד זה מצטרף להפחתה בעמלות הסליקה של כרטיסי אשראי, שצפויה בינואר 2019 על רקע הפחתה נוספת בעמלה הצולבת, שעליה הכריז הפיקוח על הבנקים", אמרה חדוה בר, "הפחתת עמלות הסליקה תביא להתגברות התחרות בשוק הסליקה. אנו פועלים לוודא שפירות ההתייעלות והשינויים הטכנולוגיים במערכת הבנקאות מגולגלים גם לציבור הלקוחות של הבנקים".

בנק דיסקונט מעלה עמלות ללקוחות מזדמנים – פעולה מול פקיד תעלה פי 3 – 18 שקל – זה יקר!

למה אתם פראיירים? תעברו מסלול עמלות בבנק ותחסכו מאות שקלים

עמלות ניירות ערך – איפה הכי זול, ואיפה אתם משלמים יקר?

מעבר בין בנקים בלחיצת כפתור