חדשות    

בית המשפט אישר לפרטנר לחלק דיבידנד מיוחד של חצי מיליארד שקל

תוך ארבעה חודשים, אחרי פירעון מוקדם לאג״ח מתנגדות, ומימון בחוב חדש עד 750 מיליון

חנות טלפונים (בעזרת AI)

בית המשפט המחוזי בלוד אישר לפרטנר לחלק דיבידנד מיוחד של 500 מיליון שקל. השופטת הלית סילש נתנה את ההחלטה ב־21 באוקטובר, בפר״ק 57997-07-26. החלוקה צריכה לצאת תוך ארבעה חודשים ממועד ההחלטה, כלומר עד אמצע פברואר. זו לא חלוקה מיתרת רווחים. לפי דיווח בשוק, ביולי הרווחים הראויים לחלוקה היו כ־75 מיליון, והמזומן כ־158 מיליון. לכן נדרש אישור לפי סעיף 303 לחוק החברות. הדיווח המיידי בבורסה יצא באותו יום בצהריים, אסמכתא H1777215. הרשויות לא התנגדו, ולא הוגשו התנגדויות נוספות אחרי הפירעון המוקדם.

המספר הראשון יושב בחצי מיליארד. אמפיסה, בעלת המניות הגדולה עם 21.2 אחוז, תקבל כ־106 מיליון שקל. במרץ כבר יצא דיבידנד של 465 מיליון. אם גם זה ייצא, בעלי המניות יראו כמיליארד שקל השנה. מי שמחזיק את המניה בקרן או בפנסיה מקבל את החלק שלו בלי לבחור. חשבון הסלולר לא זז בגלל זה.

המספר השני יושב בחוב. לפני האישור פרעה פרטנר בפירעון מוקדם שתי סדרות אג״ח שהתנגדו באסיפות: סדרה ח׳ כ־140 מיליון שקל, וסדרה ז׳ כ־340 מיליון קרן, כ־344 מיליון עם ריבית, יחד כ־484 מיליון. אחרי הפירעון החברה אמרה לבית המשפט שאותם מחזיקים כבר אינם נושים. את הדיבידנד היא מתכננת לממן בגיוס חוב חדש עד 750 מיליון שקל. יחס החוב ל־EBITDA עמד על כ־0.7 בסוף 2025, והיעד לסוף 2026 הוא כ־1.1. זה מינוף שעולה כדי להוציא מזומן לבעלי המניות, לא כדי לבנות רשת.

מה זה עושה בחשבון. מי שמחזיק פרטנר מקבל מזומן אם וכאשר החלוקה תצא עד פברואר. מי שהחזיק את סדרות ז׳ וח׳ כבר קיבל פירעון מוקדם, לא דיבידנד. מי שקונה אג״ח חדשה של החברה מממן את החלוקה הזאת. החשבון בסלולר נשאר אותו חשבון, אותה חבילה, אותו מחיר. בודקים את המשקל בקרן ב־מדריך קרנות נאמנות. חצי מיליארד הוא מספר גדול על הנייר. הוא יוצא מהמאזן רק אחרי שהחוב החדש נכנס.