חדשות    

מדד המחירים לצרכן עלה באפריל ב-0.2%

מדד המחירים לצרכן עלה באפריל ב-0.2%

מחשבון מדד המחירים לצרכן

מדד המחירים לצרכן עלה בחודש אפריל ב-0.2%, בהשוואה למרץ 2017, והגיע לרמה של 100.3 נקודות (הבסיס: ממוצע 100.0 = 2016 נקודות). המדד ללא ירקות ופירות עלה אף הוא ב-0.2% והגיע לרמה של 100.2 נקודות. המדד ללא דיור והמדד ללא אנרגיה עלו ב-0.3% כל אחד, והגיעו לרמה של 100.0 ו-100.2 נקודות בהתאמה.

עליות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: פירות טריים ב-5.5%, הלבשה ב-1.8% ותרבות ובידור ב-1.5%.   מתחילת השנה עלה המדד הכללי ב-0.3%, המדד ללא אנרגיה עלה ב-0.2%, המדד ללא ירקות ופירות והמדד ללא דיור עלו ב-0.1% כל אחד.

בשנים עשר החודשים האחרונים (אפריל 2017 לעומת אפריל 2016) עלה המדד הכללי ב-0.7%, המדד ללא אנרגיה עלה ב-0.6%, המדד ללא ירקות ופירות עלה ב-0.4% והמדד ללא דיור עלה ב-0.2%.

על פי נתוני המגמה לתקופה שבין ינואר 2017 – אפריל 2017, קצב העלייה השנתי של מדד המחירים לצרכן הגיע ל-1.2%, קצב העלייה השנתי של מדד המחירים לצרכן ללא דיור הגיע ל-0.6% וקצב השנתי של מדד המחירים לצרכן ללא ירקות ופירות וללא דיור נותר ללא שינוי.

מזון (ללא ירקות ופירות) – מדד מחירי מזון עלה ב-0.1%. התייקרו במיוחד: לחם מיוחד, כגון: לחם דיאטטי ובגט (ב-4.0%), בשר כבש (ב-3.6%), ממרח שוקולד, ריבת חלב וחמאת בוטנים (ב-3.0%), דגנים שונים (ב-2.0%), חלבה לסוגיה (ב-1.9%), עופות (ב-1.8%), שמנים (ב-1.5%), דגים מעובדים (ב-1.4%), סוכר (ב-1.4%), מלח (ב-1.4%), עוגות מוכנות (ב-1.3%), דבש (ב-1.1%), בשר בקר טחון (באחוז אחד), לבן, יוגורט ומעדני חלב (באחוז אחד) וגבינה (באחוז אחד).

הוזלו במיוחד: סלטים מוכנים (ב-3.4%), גלידות ושלגונים (ב-3.0%), אורז יבש (ב-2.8%), ביצים מיוחדות, אורגניות וכדומה (ב-2.6%), סירופים ומייפל (ב-2.2%), חטיפים מלוחים (ב-1.9%), חומץ, חרדל ורטבים (ב-1.8%), טחינה (ב-1.8%), מוצרים לאפייה וקישוט העוגה (ב-1.7%), מוצרי בצק (ב-1.4%), נקניק, פסטרמה ונקניקיות (ב-1.4%), שימורי דגים (ב-1.2%), ריבות ומרקחות (ב-1.2%), תה (ב-1.2%), קפה נמס (ב-1.2%), פיתות (ב-1.1%), משקאות קלים (ב-1.1%), מיונז (ב-1.1%) ודגים טריים (באחוז אחד).

ירקות ופירות – מדד מחירי ירקות ופירות עלה ב-1.6%. מדד מחירי פירות טריים עלה ב-5.5%, לעומתו מדד מחירי ירקות טריים ירד ב-0.1%. מדד מחירי ירקות קפואים, כבושים ומשומרים ירד ב-1.2% ומדד מחירי פירות משומרים ויבשים ירד ב-1.1%. מבין הפירות הטריים התייקרו במיוחד: בננות (ב-21.4%), אבוקדו (ב-14.0%), תפוזים (ב-6.1%), אשכוליות (ב-4.1%), קיווי (ב-3.7%), קלמנטינות (ב-3.5%), תפוחי עץ (ב-3.4%), לימונים (ב-2.4%), פומלה (ב-1.7%) ואגסים (ב-1.7%). הוזלו במיוחד: תות שדה (ב-12.5%) ומלון (ב-5.1%).

מבין הירקות הטריים הוזלו במיוחד: ארטישוק (ב-27.5%), חצילים (ב-18.1%), שעועית טרייה (ב-15.6%), קולורבי (ב-14.8%), קישואים (ב-13.0%), סלק (ב-12.2%), כרובית (ב-11.3%), מלפפונים (ב-10.9%), שום (ב-5.8%), פלפלים (ב-3.8%), פטריות טריות (ב-3.2%), חסה (ב-2.5%) וכרוב (ב-1.5%).

התייקרו במיוחד: עגבניות (ב-23.8%), דלעת ודלורית (ב-3.3%), ברוקולי (ב-2.7%), שומר (ב-1.5%) וגזר (ב-1.3%). מבין הירקות והפירות המעובדים הוזלו במיוחד: פירות יבשים (ב-4.4%), ירקות קפואים (ב-3.3%), פירות משומרים (ב-2.7%), רסק ושימורי עגבניות (ב-2.6%), אגוזים ופיסטוקים (ב-1.1%) וירקות כבושים אחרים (באחוז אחד). התייקרו במיוחד: גרעינים לפיצוח (ב-1.8%) ובוטנים (ב-1.1%).