חדשות    

בתי החולים הממשלתיים יעברו תהליך התיעלות אנרגטי

קבוצת תדיראן מדווחת על זכייה במכרז של משרד הבריאות להתייעלות אנרגטית ב-11 בתי חולים ממשלתיים בישראל. הוצאות האנרגיה של 11 בתי החולים הממשלתיים מסתכמות בכ-150-200 מיליון ₪ בשנה, המשקף הוצאה מצטברת על אנרגיה כ-2.5-3 מיליארד ₪ בתקופה של 15 שנים

לצורך המכרז, חתמה תדיראן על הסכם שותפות עם חברת Prima Vera, חברה איטלקית המתמחה בתחום המכרז, והוקמה חברה משותפת בחלקים שווים.  היקף ההשקעות בין היתר בהחלפת התשתיות והציוד מוערך בסכום של עד כ-100 מיליון ₪ לתקופת הקמה והפעלה של 17 שנים. מטרת הפרויקט הינה להוביל לחיסכון מרבי בהוצאות האנרגיה של בתי החולים הממשלתיים בישראל

משה ממרוד, מנכ"ל ובעלים של קבוצת תדיראן, אמר:"הזכייה במכרז כה משמעותי בתחום ההתייעלות האנרגטית בבתי חולים הינה תעודת כבוד עבור קבוצת תדיראן והוכחה לכך שתדיראן מובילה ופורצת דרך בכל מה שקשור בתחומי מיזוג אוויר, חימום, אוורור והתייעלות אנרגטית. הזכייה במכרז בתי החולים מציבה את תדיראן בחזית תחום ההתייעלות האנרגטית בישראל"

טובי פישביין, סמנכ"ל הכספים והפיתוח העסקי של תדיראן הולדינגס: "לפני כ- 3 שנים הקמנו חטיבה לפתרונות אנרגיה מתקדמים, והתחלנו לעבוד על פרויקט בתי החולים. כשניגשנו למכרז ראינו בו הזדמנות להוביל פרויקט משמעותי במדינת ישראל, עם תשואות אטרקטיביות ולא פחות חשוב, זיהינו שוק בהתהוות עם פוטנציאל גידול משמעותי, המאפשר לתדיראן – באמצעות הניסיון והיכולות של אנשיה ומוצריה – להפוך למובילה בו."

תדיראן גרופ זכתה במכרז הגדול ביותר אי פעם בישראל בתחום ההתייעלות האנרגטית: קבוצת תדיראן מדווחת על זכייה במכרז של משרד הבריאות להתייעלות אנרגטית ב- 11 בתי החולים הממשלתיים בישראל, בהיקף השקעות בין היתר בהחלפת התשתיות והציוד מוערך בסכום של עד כ- 100 מיליון ₪, ולתקופת הקמה והפעלה של 17 שנים. הוצאות האנרגיה של 11 בתי החולים הממשלתיים מסתכמות בכ-150-200 מיליון ₪ בשנה, המשקף הוצאה מצטברת על אנרגיה כ-2.5-3 מיליארד ₪ בתקופה של 15 שנים.

לצורך המכרז, חתמה תדיראן על הסכם שותפות עם חברת Prima Vera, חברה איטלקית המתמחה בתחום המכרז והוקמה חברה משותפת בחלקים שווים. החברה המשותפת שזכתה במכרז נבחרה להוביל את תהליך ההתייעלות האנרגטית ב- 11 בתי חולים ממשלתיים בישראל, המחולק ל- 2 שלבים:

• שלב ראשון – יימשך עד 24 חודשים במהלכם תבוצענה מדידות צריכת אנרגיה, תכנון מפורט והקמת הפתרונות והמערכות להתייעלות אנרגטית, כגון: מיזוג אויר, חימום, אוורור, מערכות תאורה ועוד.

• שלב שני – למשך 15 שנים נוספות, שלב הפעלה ותחזוקה של המערכות להתייעלות אנרגטית שיותקנו בבתי החולים ברחבי הארץ.

מטרת הפרויקט הינה להוביל לחיסכון מרבי בהוצאות האנרגיה של בתי החולים הממשלתיים בישראל.