fbpx
תיירות

איך להוציא ויזה לארצות הברית

מעודכן ל-03/2019
אם עושים טעות במילוי הוויזה, לא יכניסו אתכם לארצות הברית, זה יכול להשפיע שנים קדימה וגם תאבדו את כספי האגרה
לא לכל מדינה אזרחי מדינת ישראל מחויבים בהנפקת ויזה, אבל דווקא ביעד פופולרי כמו ארצות הברית הם חייבים. אי אפשר להיכנס לשם בלי זה, הוויזה נבדקת כבר בארץ לפני העלייה לטיסה. חשוב להיות מוכן ולהיערך מראש, משום שתהליך האישור והקבלה של הוויזה עלול להיארך, ייתכן גם שהבקשה תישלל. כיום אפשר להוציא ויזה לארצות הברית באופן מקוון ואם אתם  חוששים שהבקשה תידחה אתם יכולים להיעזר ביועץ פרטי או בחבר. חשוב לדעת שהיענות בשלילה לבקשת ויזה משפיעה גם על העתיד קדימה.

סוגי ויזה

ישנם כמה סוגים של ויזות ואם החלטתם להתחיל את התהליך חשוב לבחור את הטופס הנכון ואת סוג הוויזה הדרוש. חבל שלא תיכנסו למדינה רק בגלל ויזה לא נכונה

ויזת תייר, עסקי, רפואי - הוויזה הנפוצה ביותר הרלוונטית למי שמגיע לשהייה קצרה למטרות חופשה, טיפול או עסקים

ויזת אנשי צוות - לאנשי צוות של אוניות או מטוסים

ויזת משקיעים וסוחרים - למי שמעוניין להשקיע או לעבוד במיזם בארצות הברית

ויזת חילופי מבקרים - זו רלוונטית בעיקר לסטונדים בתוכנית חילופי סטודנטים

ויזת סטודנט - למי שמעוניין ללמוד במדינה

ויזה לילדים ולמבוגרים -  ויזה לילדים מתחת גיל 14 ומבגרים מעל גיל 80

 

וכן ויזת עובדים זמניים, אומנים, ספורטאים, עיתונאים, אנשי דת ובעלי יכולות יוצאת דופן,

בעלי דרכון אירופאי  יכולים למלא טופס ESTA ולקבל פטור מוויזה

איך להוציא ויזה וכמה עולה

באתר האינטרנט של שגרירות ארצות הברית בישראל אפשר למלא טופס בקשה מקוון. אם האנגלית לא מצוינת או אין לכם זמן או או קשה לכם להתרכז, אפשר להיעזר בחבר שכבר מילא את הטופס או בגורם פרטי.

מרבית השאלות הן שאלות חובה וחשוב מאוד להבין את השאלות בטרם משיבים עליהן. מכיוון שמגישים את הטופס באמצעות מערכת ממחושבת, מבלי מענה על כל שאלה המוגדרת כשאלת חובה, המערכת לא תאפשר התקדמות

לאחר מילוי הטפסים תצטרכו לשלם אגרה בשווי 160 דוולר. אפשר לשלם רק בוויזה או במסטרקארד בינלאומיים או בדואר. ויזת ספורטאי, אומן או איש דת תעלה 190 דולר וכן ויזת עובד זמני. ו-270 דולר למשקיעים

כיום יש שגרירות בתל אביב ובירושלים, כך שתתבקשו לבחור מקום ראיון תוכלו בתל אביב או בירושלים. עבור ויזת ילדים או מבוגרים לא צריך להגיע לראיון.

מסמכים הנדרשים לראיון

דרכון

תמונה בגודל 5×5 על רקע בהיר.
(ללא המשקפיים ).
  מסמכים שמעידים על הקשר לישראל כגון: תלושי משכורת, אישור מעסיק או אישור רו"ח, יועץ מס לעצמאים, בעלות על נכסים, רכב, יכולות כלכליות, לימודים וכד'.
(המסמכים יכולים להיות בעברית, אין צורך לתרגם).

הראיון

מותר להיכנס רק עם מסמכים, מפתחות וספרים. אל תביאו שום ציוד אחר – לא תיקים ולא טלפון. תשאירו את הכל ברכב או בבית. אחרת המאבטחים יבקשו מכם למסור אותם לשמירת החפצים בתשלום. תתבקשו להשאיר את הדרכון, אותו תקבלו עם הוויזה לאחר כמה ימים. הראיון נמשך עד חמש דקות, ואם לא תקבלו אישור יוחזר לכם הדרכון בו-במקום. נסיעה נעימה

מה עושים עם אזרחות כפולה? באיזה דרכון משתמשים?

כמה עולה להוציא דרכון, ומה זה דרכון דיגיטלי?

 

 

 

הדילים הטובים ביותר שתוכל להשיג לחופשה בחו"ל (וגם בארץ) – היכנסו למבצעים של גרופון (ולא תאמינו!); ואם אתם רוצים שנציג יחזור אלכים – פשוט מלאו פרטים

קראתי את תקנון האתר ואני מקבל את תנאי השימוש


על המחבר

דרור ניר קסטל

דרור ניר קסטל

השאר תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות