fbpx
יש לך שאלה?
תיירות

דרכון רומני: מי זכאי, איך מוציאים ומה זה נותן?

מעודכן ל-06/2019

תהליך קבלת אזרחות רומנית הוא ממושך למדי ולא תמיד פשוט, וכמו כן מצריך התנהלות מול הרשויות ברומניה ובישראל. אז איך ניתן לעבור אותו בשלום ולמה בעצם זה כדאי – היכנסו למדריך

הישראלים הם חובבים גדולים של דרכונים אירופים, שפותחים בפניהם את האפשרות לחיות, לעבוד וללמוד במדינות האיחוד האירופי. בנוסף, דרכון אירופי מאפשר לבקר במדינות שאי אפשר להיכנס אליהן עם דרכון ישראלי, ומעניק פטור מוויזה לארצות הברית ומביקורת דרכונים בכניסה לאירופה ועוד. אז מה צריך לעשות כדי להיחשב לאזרחים רומניים למהדרין, במה זה כרוך וכמה זמן זה לוקח? כל התשובות במדריך הבא.

בעקבות הצטרפותה של רומניה לאיחוד האירופי בשנת 2007 חלה עלייה דרמטית במספר הישראלים המבקשים אזרחות רומנית. אזרחיה של רומניה, החברה באיחוד האירופי, נהנים מאיכות חיים גבוהה, בין היתר, כתוצאה מחופש כלכלי רב.

אזרחות רומנית (אירופית) מקנה זכויות ויתרונות במדינות החברות באיחוד האירופי. עם זכויות אלה נמנים, בין היתר: מעבר חופשי של סחורות, עובדים, הון ושירותים בתוך האיחוד האירופי. המשמעות היא, כי ניתן לשהות ואף לגור ללא הגבלת זמן בכל אחת מהמדינות החברות באיחוד, להעביר סחורות בין אותן מדינות באופן חופשי וללא תשלום מכס, ללמוד לימודים אקדמיים בעלות מופחתת במספר מדינות, לרכוש דירה או קרקע למטרת מגורים או השקעה, לעבוד במדינות האיחוד ועוד.

יתרונות רבים אלה הופכים את האזרחות הרומנית למבוקשת ביותר – אולם תהליך קבלת האזרחות הינו מורכב, במיוחד בפן הבירוקרטי, ויש להתכונן לכך מראש לפני שיוצאים לדרך.

הדרך לדרכון רומני – כל השלבים:

רק בעלי אזרחות רומנית רשאים לפתוח בהליך של הוצאת דרכון רומני. לכן בטרם תיגשו לתהליך של הוצאת דרכון רומני, עליכם להיות בעלי אזרחות רומנית.

השגת אזרחות רומנית

מי זכאי?

זכאות לאזרחות רומנית ניתנת במקרים אלה:

  • לילידי רומניה, אשר לא איבדו את אזרחותם מעולם ולצאצאיהם.
  • לילידי 1940-1918 שהיו אזרחים בשטחים שהיו בעבר בשליטת רומניה (מולדובה וחלקים מאוקראינה) ולצאצאיהם.
  • לילידי רומניה אשר איבדו את האזרחות במרוצת השנים. במקרה זה הזכאות לאזרחות תיבחן על פי החוק הרומני שהוחל באותה תקופה שבה עזב אותו יליד רומניה את המדינה. כך למשל על פי החוק הרומני, ילידי רומניה שעלו לארץ לפני שנת 1950 ומחזיקים בידם מסמכים המעידים על אזרחותם הרומנית, עשויים להימצא זכאים לאזרחות – וכך גם צאצאיהם.

בכל אחד מהמצבים הללו מדובר בזכאות הניתנת ל"הורשה" עד שני דורות קדימה. כלומר, במידה ויליד רומניה נמצא זכאי לאזרחות, גם ילדיו ונכדיו זכאים לקבלה.

מה עם הניירת?

המסמכים הנדרשים להוצאת אזרחות רומנית:

  • מסמכים אישיים של מגיש הבקשה
  • צילום דרכון ישראלי בתוקף.
  • תעודת לידה ישראלית מקורית מתורגמת ומאושרת בידי נוטריון – התעודה ואישור הנוטריון מחויבים בחותמת אפוסטיל.
  • תמצית רישום ממשרד הפנים – מאומתת, מתורגמת ומאושרת בחותמת אפוסטיל.
  • תעודת יושר ממשטרת ישראל מתורגמת, מאומתת ומאושרת בחותמת אפוסטיל. תוקפה של התעודה הוא שנים עשר חודשים מיום הוצאתה.
  • אם מגיש הבקשה נשוי, יש לצרף תעודת נישואין מקורית, מתורגמת, מאומתת ומאושרת בחותמת אפוסטיל וכן תעודת לידה מקורית של בן/בת הזוג בצירוף דרכון ישראלי בתוקף של בן/בת הזוג..
  • במקרה הצורך, תעודת יושר ממשטרת רומניה. תוקף התעודה – חצי שנה מיום הוצאתה.
  • הצהרה של מגיש הבקשה אם הוגשה על ידו בקשה דומה בעבר או לא.
  • טופס מובנה הכולל הצהרה מאומתת של מגיש הבקשה, לפיה לא היה מעורב בעבר ואיננו מעורב היום בפעילות הנוגדת את החוק והביטחון הלאומי של רומניה. את הטופס יש לאמת על ידי נוטריון.
  • טופס מובנה הכולל הצהרה אודות כוונות מגיש הבקשה להיוותר במקום מגוריו הנוכחי או להעתיק את מקום מגוריו לרומניה. את הטופס יש לאמת על ידי נוטריון.
  • טופס מובנה הכולל פרטים אישיים אודות המבקש. את הטופס יש לאמת על ידי נוטריון.
  • מסמכים המוכיחים את זיקת מגיש הבקשה לרומניה:

- תעודת לידה רומנית ו/או אישור לידה רומני של האדם בגינו אתם זכאים לאזרחות רומנית.

- תעודת סטאטוס ממשרד הפנים ברומניה של האדם בגינו אתם זכאים לאזרחות רומנית.

אם מדובר בבקשה להשבת אזרחות שנשללה – יש לצרף:

  • תצהיר הכולל את התאריך בו נשללה האזרחות.
  • מסמך מהרשויות ברומניה המאשרות את שלילת האזרחות.
  • מסמכים המוכיחים כי בעת שלילת האזרחות, האדם עדיין היה ברומניה.

אם הבקשה מוגשת בגין אדם שנפטר, יש לצרף תעודת פטירה מקורית, מלווה בתרגום המאומת על ידי נוטריון ומאושר בחותמת אפוסטיל.

הגשת המסמכים בשגרירות:

את כל המסמכים יש להגיש לשגרירות רומניה, כשהם מאוגדים ומסודרים.

מומלץ להגיע לשגרירות בשעות הבוקר המוקדמות (קבלת הקהל מתקיימת כבר משעה 7:00). ככל שתקדימו כך תיחסך מכם עמידה ארוכה בתור.

חשוב לדעת, אנשי השגרירות דוברים בעיקר רומנית, על כן מומלץ להגיע לשגרירות בליווי דובר רומנית.

בסיום הגשת המסמכים תקבלו אישור על הגשתם.

המתנה לטיפול בהליך:

מורכבות המקרה היא זו שתקבע את אורך הטיפול בהליך הוצאת אזרחות רומנית.

הטיפול בבקשה אורך מחודשים אחדים במקרה פשוט של “אזרחות רדומה” ועד כמה שנים במקרים מורכבים יותר. לעיתים נדרשת השלמת מסמכים וטיפול פרטני ומיוחד במצבים שבהם הטיפול נתקע.

 

הוצאת דרכון רומני

המסמכים הנדרשים:

אלו המסמכים שתצטרכו להגיש לצורך הוצאת דרכון רומני:

  • תעודת אזרחות על שמכם
  • תעודת לידה הנושאת מספר זהות רומני
  • תעודת נישואין הנושאת מספר זהות רומני
  • טפסי בקשה – את הטפסים ניתן להוריד באופן מקוון או לקבלם בשגרירות רומניה.
  • תשלום אגרה עבור הוצאת דרכון רומני – הגשת הבקשה כרוכה באגרה של 520 שקל.

הגשת המסמכים

ישראלים שנולדו בישראל יכולים להגיש את המסמכים במלואם לשגרירות רומניה בארץ, כשהם מאוגדים ומסודרים.

בסיום הגשת המסמכים תקבלו אישור על הגשתם.

המתנה לטיפול בהליך

הליך הטיפול בהוצאת דרכון רומני אורך לרוב כ-4 שבועות.

איך מוציאים דרכון פולני?

רוצים דרכון פורטוגלי: למי מגיע וכמה עולה?

רוצים דרכון ספרדי? התכוננו להוציא הרבה כסף

הדילים הטובים ביותר שתוכל להשיג לחופשה בחו"ל (וגם בארץ) – היכנסו למבצעים של גרופון (ולא תאמינו!); ואם אתם רוצים שנציג יחזור אלכים – פשוט מלאו פרטים

קראתי את תקנון האתר ואני מקבל את תנאי השימוש


על המחבר

ענת גלעד

ענת גלעד

ענת עורכת וכותבת זה עשור בעיתונות הכתובה - ידיעות אחרונות ומעריב. תחומי העניין העיקריים שלה - רווחה, זכויות עובדים, קריירה, משפט.
הצטרפה למערכת הון בתחילת 2019.

השאר תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות