אגרומשוב 2021: נחתמו עסקאות ענק בשווי 590 מיליון שקל
חדשות    

אגרומשוב 2021: נחתמו עסקאות ענק בשווי 590 מיליון שקל

עגבנייה שחורה – צילום: אגרומשוב

מעודכן ל-06/2021

במסגרת התערוכה נערכו שיתופי פעולה בין גופים חקלאיים, עסקאות רכש של חקלאים מחברות הזרעים השונות, רכישת ציוד ומיכון חקלאי, הסכמי שת"פ, הסכמים מעבר לים ועוד

לאחר שנה וחצי בצל הקורונה, ללא אירועים בתחום החקלאות, החליט חיים אלוש מנכ"ל ומייסד תערוכת אגרומשוב להשיב את התחום לסדר היום והפיק את אגרומשוב 2021 – תוך פרק זמן קצר אך בהצלחה כבירה – עם מציגים רבים, אלפי חקלאים ומבקרים, כנסים מקצועיים מפרים ויעילים ושורה ארוכה של חידושים ופיתוחים חקלאיים שהוצגו בה.

כעת, כשבועיים לאחר האירוע מתברר כי במהלך התערוכה המובילה בישראל נחתמו גם עשרות עסקאות ענק, בסכומי עתק של למעלה מ-590 מיליון שקל – החקלאות הישראלית במיטבה!.

מדובר בין היתר בשיתופי פעולה בין גופים חקלאיים שונים, עסקאות רכש של חקלאים מחברות הזרעים השונות, רכישת ציוד ומיכון חקלאי, הסכמי שת"פ, הסכמים מעבר לים – כולל הסכם עם המשלחת המיוחדת שהגיעה ממרוקו לראשונה לאחר הסכמי השלום ועוד. לאור ההצלחה הכבירה חברות חקלאיות רבות כבר הבטיחו את השתתפותן בתערוכה אגרומשוב 2022!

התערוכה כללה גם אירוע הצדעה מרגש לחקלאים מעוטף עזה החיים זה עשרים שנה בצל איום ביטחוני תמידי, עם תחרות העגבנייה המשובחת והטעימה לשנת 2021 – שבה זכתה עגבניית YOOM – העגבנייה השחורה של חברת זרעים גדרה, שפותחה לאחר שנים של מחקרים ופיתוח. מלבד צבעה הייחודי, העגבנייה גם מדיפה ניחוח חדש חמוץ-מתוק ומאוזן בצורה מושלמת, הודות לטעם אוממי (הטעם החמישי) אקזוטי ותחושת טריות המגיעה הישר מהשדה. הגודל, המרקם, הפריכות והעסיסיות הופכים אותה לחוויית גורמה. לדברי מפתחיה, העגבנייה עשירה מאוד באנתוציאנינים, בוויטמינים ובמינרלים, לעומת עגבניות רגילות, והיא מגבירה את החיוניות ומתאימה לאורח חיים בריא.

חידושים נוספים שנחשפו בתערוכה:

  • מלון גם בחורף – חברת אוריג'ן זרעים הציגה 4 זנים חדשים של מלון, המאפשרים גידול של הפרי האהוב גם בחורף.
  • שמן ארץ גשור – בקיבוץ גשור שבדרום רמת הגולן חשפו זן חדש של שמן זית "ארבזונה". זן ספרדי מחבל קטלוניה המייצר שמן פירותי ועדין יחסית.
  • מיץ 100 אחוז סברס טבעי – מיץ חדש וראשון מסוגו הנסחט מהסברס האדום, ומשמש כמקור משמעותי לאספקת סידן, ובנוסף מכיל זרחן, ברזל, אבץ, אשלגן ומינרלים החיוניים לגוף. הסברס מעלה את רמת האינסולין אצל ספורטאים ומסייע להתמודד עם מחלות סרטן שונות, ובחוות אורלי צבר החלו לייצר מיץ סברס אדום, מ-100% פרי טבעי.
  • הטעם שווארמה, המוצר – פטריות! תשכחו מכל מה שידעתם על שווארמה צמחונית מהסופר, חברת מרינה פטריות השיקו בתערוכה שווארמה פטריות טבעונית מדהימה ודלת קלוריות – רק 160 קלוריות במנה, מפטריות פורטבלו ושמפיניון טריות. לדברי הטועמים המוצר אף עולה בטעמו על המקור. הפטריות עשירות בנוגדי חמצון שמהווים "אנטי אייג'ינג" טבעי וכן בוויטמינים ומינרלים, כדוגמת: ויטמין B, ויטמין C, ויטמין D, ברזל, אשלגן ועוד.
  • אבטיח מתוק, בהתחייבות! חברת זרעים גדרה סינג'נטה הציגה אבטיח פאסיניישן, האבטיח היחיד בישראל עם התחייבות לטעם מתוק! מהיום לא צריך לדפוק על האבטיח או לנסות להוציא את הגבעול, פשוט לבחור פאסיניישן.
  • עגבניית גלי המשובחת: חברת טופ סידס הישראלית הציגה את גלי החדשה. מדובר בעגבניית אשכול איכותית וגדולה מהממוצע, בעלת טעם משובח וצבע אדום עז. גלי היא עגבנייה בשרנית הגדלה כצמח חזק ופתוח, עם יכולת חנטה גבוהה ואשכולות מסודרים ונאים במיוחד.
  • בפן הטכנולוגי – בתערוכה הוצגה 'כיפת ברזל לחקלאי' באמצעות מערכת זורונט – מערכת רובוטים חכמה במיוחד וראשונה בישראל, הפועלת באמצעות ענן ומתחברת למצלמות הקיימות של החקלאי. בעזרת בינה מלאכותית, המערכת מתריעה בזמן אמת על פריצה, מעשה טרור חקלאי, פלישת בעלי חיים, גנבים וכדומה0
  • מגדילים יבול, משפרים איכות – רוטס טכנולוגיות חקלאיות הציגה את D-RZTO המערכת המהפכנית המאפשרת צינון וחימום שורשים, השקיה ודישון על ידי שילוב טכנולוגית הדקר לחימום וצינון השורש להגדלת יבול ושיפור איכותו באופן משמעות.

חמשת המופלאים: נבחרו הפיתוחים המובילים בתחום החקלאות