חדשות    

מיהם היורשים

מאת Dan Marsh - Flickr: Prince Charles (derivate by crop), CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=20368155

החוק רואה בראש ובראשונה את בני הזוג כיורשים, לאחר מכן את הילדים וצאצאיהם ורק לאחר מכן סבים ואז דודים ואחים

אדם נפטר ולא הותיר אחריו צוואה. מיהם היורשים? החוק  מעדיף את היורשים לפי מידת הקרבה. היורש הראשי הוא בן הזוג, גם ידוע בציבור, והוא רשאי לרשת את המילטלין של הבית, המכונית וחלק משאר העיזבון בהתאם לקרבה למונח ולקיום קרובים נוספים.

לאחר מכן ילדיו ונכדיו של המורשים קודמים להיריו ולאחיו ומובן כי ההורים והאחים קודמים לסבים ולדודים. אם אחד מילדיו המוריש נפטר הירושה עוברת לנכד וכן הלאה, לכן זהו הסדר הנקבע בחוק לאחר בן הזוג:

  1. ילדי המוריש – אם הילדים נפטרו, אזי צאצאיהם יורשים – נכדיו, ואם הם נפטרו – ניניו.
  2. הוריו של המוריש – אם ההורים נפטרו יירשו צאצאיהם – אחי המוריש, ואם הם גם נפטרו – אחייני המוריש.
  3. הורי הוריו של המוריש (סבים וסבתות) – אם הסבים נפטרו, יורשים צאצאיהם – דודי המוריש, ואם הם נפטרו – בני הדוד של המוריש.

מי שנקבע שהם היורשים של החייב נכסי הנפטר מתחלקים ביניהם שווה בשווה.

לדוגמה, גבר שנפטר והשאיר הורים ואישה ואח, האישה תקבל את המטלטלין ואת המכונית וחלק מהעיזבון, חצי כאן, וההורים יחלקו ביניהם את שארית העיזבון.

חשוב לציין שאם אין לנפטר משפחה, הירושה עוברת לאפוטרופוס הכללי, לבעלות המדינה. ובחלוף זמן אם אין דורשים הנכסים יעברו לציתות לבעלות המדינה. בעניין ידועים בציבור כאמור הם בני זוג לכל דבר בתנאי שאינם נישאו לאחר ונושאים משק בית בית משותף. כך גם לא חשוב אם הורי הילד נשואים. כמו כן ילד מאומץ יורש את הוריו המאמצים. ואם אחד הצאצאים נולד לאחר מות המוריש, זה יהיה זכאי לירושה  אם נולד בתוך 300 יום מיום הפטירה.

ירושה – איך להעביר נכון את הנכסים לדור הבא?

מהו עיזבון, מה עושים אין צוואה או אם המוטבים בקופת הגמל אינם היורשים