רק 16% ממנהלי הקרנות באירופה מאמינים כי הכלכלה האירופית תצמח בשנה הבאה; האמון בשוק האמריקאי גובר ונצפתה העדפה גוברת לשוק היפני
החשש מהשפעתה של ההרחבה הכמותית (QE) בארה"ב נותן אותותיו בקרב המשקיעים, אשר מגלים אמון פוחת במצבה של הכלכלה העולמית וברווחיותם של ארגונים גדולים, כך עולה מסקר מנהלי הקרנות של בנק אוף אמריקה-מריל לינץ' לחודש אוקטובר.
לאחר נפילה של למעלה מ-20 נקודות האחוז בספטמבר, כעת 32% בלבד ממנהלי הקרנות צופים התחזקות לכלכלה העולמית במהלך 12 החודשים הקרובים – הנתון הנמוך ביותר בסקרים שנערכו בשנתיים האחרונות. יותר ויותר מנהלי קרנות (77%) צופים אינפלציה ותחזיות צמיחה מתחת לממוצע.
המשקיעים מגיבים למגמות אלה בהתאם – ומקטינים את החשיפה שלהם לסיכון. מנהלי הקרנות "איבדו את התאבון" לרכישת מניות בשווקים המתעוררים ובאירופה, עם סנטימנט שלילי/חיובי ל-12 החודשים הקרובים, בין היתר בעקבות חוסר הוודאות לגבי המדיניות הפיסקאלית באירופה. רק 16% ממנהלי הקרנות באירופה מאמינים כי הכלכלה האירופית תחווה צמיחה בשנה הבאה.
תחת זאת, האמון בשוק האמריקאי גובר ונצפתה העדפה גוברת לשוק היפני. מנהלי הקרנות שוריים לגבי ה-ין באותה מידה שהם שוריים לגבי היורו – בשינוי חד מבחודש שעבר, אז נצפה פער של למעלה מ-20 נקודות האחוז בין שני מטבעות אלה.