חדשות    

WeWork של החנויות – WeStore מאמץ את המודל השיתופי לקניונים

WeStore הוא מיזם המאפשר לחנויות ובעלי עסק לחסוך יחד בדמי הערבות והשכירות הגבוהים בקניונים, ולקניונים לנצל חללים פנויים

בשל ההיחלשות של החנויות וקמעונאיות האופנה בקניונים,יצא מיזם חדש שנועד לסייע לקמעונאים קטנים להתמודד עם דמי השכירות הגבוהים בקניונים ובמרכזים המסחריים ולסייע לקניונים לצמצם חללים ריקים בתחומם ולהגדיל את תמהיל החנויות.

המיזם החדש נקרא WeStore והוא פרי פיתוחה של רעות בירון, לשעבר מנהלת שיווק במליסרון. השם לא במקרה מזכיר את WeWork.    מדובר בקונספט של מתחמי חנויות משותפים, כך שסוחרים קטנים יוכלו להיכנס למרכזים מסחריים ולחלוק יחדיו את דמי השכירות והערבויות.

מתחם Westore הראשון יחל לפעול בימים הקרובים במרכז השכונתי של קרסו נדל"ן ביבנה הירוקה, שמנוהל על ידי חברת פרו־מול. "הסוחרים הקטנים לא מצליחים לפתוח נקודות מכירה היום בגלל ערבויות שנדרשות מהם בקניונים.

"במתחמים השיתופיים אני כיזמית לוקחת את האחריות מול המרכז המסחרי, והסוחרים משלמים לי סכום קבוע מראש לשנה, ויש להם נקודת יציאה אחרי חצי שנה", הסבירה  בירון בראיון ל"כלכליסט". "במהלך שנות עבודתי בקניונים עברו דרכי הרבה מאוד סוחרים שעזרתי להם לפתוח חנויות, וראיתי את כל הקשיים שיש לסוחר שבא לפתוח חנות בקניון, החל מדמי ניהול ודמי שכירות ועד אגרת שילוט וארנונה.

"הבנתי שצריך לעשות שינוי, במיוחד כשעכשיו יש הרבה שטחים בקניונים שמתפנים בעקבות חברות אופנה שפושטות רגל ואחרות שמצמצמות חנויות. ואז עלה לי הרעיון של חלל שיתופי קמעונאי בקניונים, שגם נותן פתרון לחללים הריקים שנוצרו וגם מאפשר לסוחרים קטנים להיכנס למרכזים הללו. העולם הולך למינימליזם".

המתחם ביבנה הירוקה נפתח בהשקעה של 150 אלף שקל, שהזרימו היזמית וחברת הנדל"ן, וכולל 120 מ"ר שמחולקים לארבע חנויות ולשלושה דוכנים מתחום האופנה, בגדי ילדים, נשים וגברים, תכשיטים וכלי בית. מדובר בחנויות פרטיות שפעלו עד היום במרכז העיר, והיו פחות נגישות לתושבי יבנה הירוקה. הסוחרים משלמים דמי שכירות קבועים, שכוללים גם תשלומי ארנונה, חשמל ושילוט: 5,000 שקל בחודש עבור חנות, ו־3,000 שקל בחודש לדוכן.

WeWork רוצה להשתלט על הזכיינית ההודית שלה

כלכלה שיתופית – מה זה? איפה זה קיים? ואיך זה משפיע על החיים שלנו?