חדשות    

הזדמנות אחרונה לפדות את קופת הגמל

קופת גמל, איור: אורקה

הכתבה התפרסמה גם בערוץ 7

למחזיקים בקופות גמל קטנות (עד 7 אלף שקל) יש הזדמנות אחרונה למכור את הקופות ולקבל פטור ממס הכנסה. החל מיולי זה כבר לא יהי אפשרי. לכאורה, אין פטור ממס בעת מימוש קופות גמל, אבל באוצר החליטו לאפשר זאת למחזיקים בקופות קטנות כדי לאפשר למחזיקי הקופה להימנע ממצב של תשלום דמי ניהול מופרזים.

למדריכי קופות גמל ופנסיה, מהון להון, מדריכים פיננסים

קופות הגמל רשאיות לגבות דמי ניהול מינימליים של 6 שקלים בחודש – 72 שקלים בשנה. הסכום הזה יהיה גם לקופות שמנהלות 7,000 שקל וגם לקופות שמנהלות  1,000 שקל; ככל שהקופה קטנה ותר דמי הניהול האלה יהיה יותר משמעותיים מבחינתה ויפגעו בתשואה השוטפת עד כדי כרסום כל ההון שבקופה. קופות של מאות שקלים יאבדו במהירות חלק גדול מהערך שלהם בגלל דמי הניהול, וקופות של אלפים בודדים ישחקו (הרווח בקופה לא יכסה את דמי הניהול).  תחשבו על עמית שמחזיק קופה ב-1,000 שקלים – מעל 7% בשנה הוא ישלם כדמי ניהול. ולכן, לפני כמעט שנתיים הגיעו אגף שוק ההון באוצר וועדת הכספים בכנסת לפשרה שכללה את דמי הניהול האלו בתנאי  שיינתן פתרון למחזיקים בקופת גמל לא פעילה ובהיקף של עד 7,000 שקל. מחזיקים בקופות אלו יוכלו למכור את הקופה ללא חבות מס. בתחילה הפטור היה עד מרץ 2015 והוא הוארך לסוף יוני.

הזכאים למימוש בפטור ממס הם רק בעלי קופות לא פעילות, שנפתחו לפני 2008, ולא בוצעו בהם הפקדות מחודש דצמבר 2011, ותנאי נוסף – לבעלים אין עוד קופות נוספות שיחדיו עולות על 7 אלף שקל.

מי שלא ימשוך את הכספים עד סוף יוני 2015,  יחכה עד לגיל 60. מי שימשוך שלא בתקופת ההטבה יישלם מס בשיעור של 35% על היקף המשיכה.

תהליך המכירה אמרו להיות פשוט. ראשית, אתם צריכים לאתר אם יש לכם קופה כזו ויש באתר משרד האוצר אפשרות לחפש לפי ת.ז את כל הקופות/קרנות פנסיה שעל שמכם, ושנית יש מעט טפסים למלא ולשלוח דרך הבנק – טופס בקשה למשיכת הכספים עם חתימת העמית; תצלום תעודת הזהות של העמית; צילום של צ'ק מבוטל או טופס מהבנק שמאשר בעלות על חשבון הבנק.  קופות הגמל אמורות להעביר את הכספים תוך 10 ימים ממועד הבקשה.