חגי בדש, מנכ"ל פסגות, אמר היום בכנס הסוכנים השנתי של "עדיף" ופסגות: "עד סוף 2015 ינהל פסגות מעל למיליארד ש"ח בפוליסות החיסכון"
"בישראל קיימת בעיית חיסכון – הן במישור הפנסיוני והן במישור הוולונטרי. שילוב הכוחות בין התעשייה הפיננסית אשר מחויבת לסייע לחוסכים להימנע מטעויות פיננסיות נפוצות והמדינה אשר תפקידה לפעול לקידום החינוך הפיננסי בישראל, יחד עם המשך הגברת המודעות בקרב ציבור החוסכים, יוכלו לסייע לצמצום הבעיה". כך אמר היום (ג') מנכ"ל פסגות בית השקעות, חגי בדש, בכנס הסוכנים השנתי של בית ההשקעות בשיתוף "עדיף".
לדברי בדש, ניצני הגדלת חיסכון כבר נראים בקרב הציבור, אם כי עדיין במספרים נמוכים. "כיום, חצי שנה בלבד לאחר שהחל פסגות לשווק פוליסות חיסכון, הוא מנהל בהן כחצי מיליארד ₪, זאת כאשר הענף כולו מנהל כ-14 מיליארד ש"ח על פי הערכות. עד סוף השנה ינהל פסגות מעל למיליארד ₪ בפוליסות החיסכון" אמר בדש בכנס.
פסגות על דוחות דלתא: "המשך צמיחה במכירות ויציבות ברווח למרות השפעות מטבעיות וחולשה באירופה"
לגבי כניסת פסגות לענף הביטוח הוסיף: "שנים ארוכות לא קמה בישראל חברת ביטוח חדשה. העובדה שגוף בסדר גודל של פסגות, עם יותר ממיליון לקוחות, הוא זה שנכנס לשוק, היא בשורה צרכנית משמעותית המייצרת תחרות בענף ותורמת להקטנת הריכוזיות בו. נכון להיום מציע פסגות ביטוח חיים וביטוח משכנתא בנוסף לפוליסות החיסכון.
מהנתונים שהציג בדש בכנס עולה כי עד כה, כשנה וחצי בלבד מאז שהחלה החברה לשווק מוצרי ביטוח, מונה התיק שלה קרוב ל-9,000 פוליסות עם היקף פרמיות שנתי של כ-20 מיליון ₪. פסגות משווק את מוצריו הן באמצעות סוכני ביטוח והן באמצעות מכירות ישירות, והוא בית ההשקעות הראשון שקיבל, בשנת 2013, רישיון למכירת ביטוח ממשרד האוצר. כניסתו של בית ההשקעות הגדול בישראל, המנהל כיום קרוב ל-200 מיליארד ₪, לענף מהווה עבורו מקור ליצירת ערך ומנוע צמיחה משמעותי, זאת לצד פעילויותיו הנוספות.
האמת על חגי בדש – מעדיף כותרת מחמיאה בעיתון על פני תשואה למשקיעים!
בהמשך התייחס בדש לסביבת הריבית והאינפלציה הנמוכות ולצורך להתאים את תיק נכסי הציבור לסביבה החדשה "תיק נכסי הציבור בישראל הגיע השנה לשיא כל הזמנים – למעלה מ-3.2 טריליון שקל. מתוכו, החלק המרכזי ביותר נמצא בחסכונות לטווח ארוך המהווים כ-40% מהתיק, כאשר סגמנט זה יותר מהכפיל עצמו בעשור האחרון. מרכיב נוסף הינו הפיקדונות בבנקים, "הר שקלים" שמונה כיום כ-900 מיליארד המוחזקים בריבית אפסית. למעלה מ-40 מיליארד שקלים יצאו מהפיקדונות בשנה האחרונה בעיקר לקרנות נאמנות, תעודות סל, פוליסות חיסכון ותיקים מנוהלים, ואנו צופים כי המגמה תימשך."
עוד התייחס בדש בדבריו לדרך בה ניתן לייצר תשואה ריאלית חיובית עבור ציבור החוסכים בישראל "הסביבה הכלכלית והפיננסית הנוכחית תומכת בהעלאת החשיפה למניות תוך סלקטיביות בהשקעה בין המדינות, הסקטורים והחברות השונות. יש גם מקום להמשיך ולהעלות את שיעור החשיפה לחו"ל בתיקים, וכן להגדיל את הרכיב הלא סחיר, זאת לצד שמירה על נזילות גבוהה וניהול סיכוני המח"מ והאשראי ברכיב האג"ח".
"בנוגע להגדלת החשיפה לחו"ל, יש גם מקום לגוון את תמהיל ההשקעה" הרחיב בדש. "חו"ל זה לא רק מניות, היום זה גם אג"ח. בשנה האחרונה התשואות בישראל ירדו בחדות והן אף נמוכות מהתשואות בארה"ב לדוגמה, עובדה המאפשרת להיחשף להיצע רחב ולהשיג תשואה עודפת ללא הגדלת הסיכון", סיכם.