בבית ההשקעות מגיבים הבוקר להחלטה להותיר את הריבית על כנה, וכותבים כי "הבעיה של הבנק הוא יצירת הציפיות הגבוהות , שלא נותרו בעקבות ההערכה של HSBC"
בבית ההשקעות אקסלנס מגיבים להחלטת בנק ישראל להותיר את הריבית על כנה, וכותבים כי "בניגוד להודעת ריבית חודש מרץ שהיתה יונית במיוחד, בהודעת הריבית לחודש אפריל החליטו בבנק ישראל לצנן את ציפיות המשקיעים ולקחת שני צעדים אחורה, בעיקר ביחסם כלפי הצורך בהמשך הפיחות בשער השקל. אמנם, פיחות שערו של השקל עודנו עומד בראש מעייניהם של מקבלי ההחלטות בבנק, אך נראה כי תגובת המשקיעים ביום חמישי וביום ראשון לאפשרות של ריבית שלילית ואולי אף הרחבה כמותית בהמשך, הכניסו את אנשי הבנק ללחץ".
באקסלנס כותבים: "רק אתמול פרסמנו קטעים מההודעה קודמת , המאותתים בבירור כי הורדת הריבית האחרונה נעשתה כדי להשיג את הפיחות המיוחל וכי בבנק מצדיקים שימוש בריבית שלילית כדי להחליש את המטבע כפי שעשו במדינות נוספות בעולם".
"בהודעה הנוכחית לא ניתן כל אזכור העוסק בשימוש בריביות שליליות בעולם מתוך רצון למנוע התחזקות של המטבע המקומי. גם לא כדי להתמודד עם האינפלציה הנמוכה למרות שישראל מצויה היום עמוק בדפלציה. אגב בהקשר של האינפלציה בבנק בחרו להתעלם הפעם ממדד חודש פברואר , שיצא ברמה של 0.7%, הרבה מתחת לציפיות הקונצנזוס, זאת לעומת דגש נרחב בהודעה הקודמת ששמו על מדד חודש ינואר שהפתיע לרעה", כותבים באקסלנס.
בנוסף כותבים כלכלני אקסלנס כי "עוד בהקשר היחס כלפי שער החליפין , ובניגוד לנאמר בהחלטה הקודמת, בבנק החליטו שלא להתייחס להשפעותיו השליליות של התיסוף על היצוא ועל מוצרי היבוא, זאת על אף פרסום הנתון שדיווח על ירידה ביצוא בין החודשים דצמבר – פברואר ועל אף המשך הירידה במדד המחירים לצרכן. נציין שאפילו נתון האינפלציה הנמוך שהתקבל בחודש פברואר לא הוזכר כאחד מהגורמים העיקריים להחלטה, בניגוד להודעת הריבית לחודש מרץ אז הבליטו את המדד הנמוך שפורסם לחודש ינואר.
להערכת אקסלנס, "לבנק ישראל לא היתה ברירה (ואנחנו לא מתכוונים לכך שהריבית נותרה במקום אלה להודעה הצוננת לעומת ההודעה הקודמת), אומנם ריבית שלילית להערכתנו עומדת על הפרק ולפי דפוס פעולותיו בשנה האחרונה אנחנו מניחים ששע"ח הוא עדיין המניע העיקרי למדיניות המוניטרית".
באקסלנס סבורים כי "הבעיה של הבנק הוא יצירת הציפיות הגבוהות, שלא נותרו בעקבות הערכה של HSBC (אלה שחושבים כך פשוט הוזים), אלא בעקבות ההודעה המאוד יונית ומאוד מכוונת לשע"ח מחודש שעבר וכמובן פעולותיו של הבנק המרכזי בשנתיים האחרונות שכוונו בעיקר להשגת פיחות תוך התעלמות מוחלטת מהסי וכ נים בשוק הדיור והאשראי".
"במידה והבנק היה מוריד את הריבית לשלילית, הוא היה יוצר ציפיות של עוד – ציפיות להרחבה כמותית שהרי כיצד ניתן להחליש את המטבע אם גם ריבית שלילית לא עוזרת? מנגד הרחבה כמותית תוריד את תשואות האג"ח הארוכות בחדות, אפילו הציפיות יעשו את העבודה, מה שרק יפמפם עוד יותר את המחירים בשוק הנדל"ן ואת התמחורים בשוק האשראי", כותבים אקסלנס.