fbpx
תוכן ממומן

הכוסמין ושלל קסמיו

קרדיט pixabay

בשנים האחרונות, עם עליית המודעות לתזונה בריאה, עלתה הפופולריות של קמח הכוסמין, וכיום ניתן למצוא אותו כמעט בכל מטבח, גם בישראל. הכוסמין יכול לשמש בהכנה של מגוון רחב של מאכלים, וכיום ניתן למצוא לא מעט מאפים, עוגות, ואפילו פיצה מקמח כוסמין. אז מה הוא קמח הכוסמין, מה היתרונות הבריאותיים שלו, ואיך אפשר לשלב אותו באפייה? 

 

כוסמין - מה זה בכלל?

הכוסמין הוא סוג של דגן, שדומה לחיטה מבחינה גנטית וגם מבחינת המראה שלו. ההבדל העיקרי בין הכוסמין לבין חיטה הוא הקליפה הקשה שלו - מצד אחד הופכת אותו למעט מסובך יותר לעיבוד, אבל מצד שני מגינה עליו ממזהמים וממזיקים. 

מבחינה תזונתית, לכוסמין יש יתרונות רבים: יש בו אחוז גבוה במיוחד של חלבון, וביחס לקמח חיטה יש בו כמות קטנה יותר של גלוטן, אותו חלבון שנוי במחלוקת. בנוסף, יש בו כמות גדולה יחסית של מינרלים, ביניהם אבץ ונחושת - שהם מינרלים החיוניים לגופנו. יתרון זה רק מתחזק לאור העובדה שקמח כוסמין מכיל כמות נמוכה של חומצה פטית, שהיא חומצה הקיימת בסוגי קמח אחרים ומפריעה לספיגת המינרלים בגופנו. 

יתרונות אלה הפכו את קמח הכוסמין לחביב על חסידי הבישול הבריא, שכן ניתן לשלב אותו במאפים ולהוסיף להם ערך תזונתי. לדוגמה, אם כבר מחליטים להכין פיצה, מאכל טעים ביותר אך לא בריא במיוחד, הכנת הפיצה מקמח כוסמין תהפוך את הבצק וכל הארוחה למזינים יותר. 

פיצה בריאה יותר 

אם מתחשק לכם לנסות לאפות עם קמח כוסמין בבית, אפשר להתחיל עם המתכון הזה: במעט מרכיבים ועם תהליך פשוט תוכלו גם אתם להנות מפיצה בריאה ומזינה. הבונוס הוא שמדובר במתכון פשוט במיוחד, שאפשר להכין גם עם הילדים. 

מרכיבי הבצק: 

150 גרם מח כוסמין מלא

350 ג' קמח כוסמין לבן (מנופה)

3 כפיות שמרים יבשים

280 מיליליטר מים 

קורט מלח

מעט שמן זית (כף אחת תספיק)

לרוטב

1 קופסה של עגבניות מרוסקות 

מעט שמן זית 

שן שום קצוצה 

כפית סילאן 

אורגנו 

מלח ופלפל לפי הטעם 

תוספות: מה שאוהבים! גבינה צהובה או מוצרלה, זיתים, פטריות, בצל - הכול הולך. 

וכך תכינו את פיצת הכוסמין שלכם: 

מתחילים בהכנסה של כל המרכיבים למיקסר, ובערבול של 7 דקות בערך, עד שמתקבל בצק חלק. אחרי שהגעתם למרקם הרצוי, הניחו את הבצק בקערה גדולה, סגרו אותו בשקית פלסטיק והניחו לו לנוח במשך שעה. 

בינתיים אפשר להכין את הרוטב: התחילו בטיגון של השום בשמן זית, על אש נמוכה, ואז הוסיפו את שאר המרכיבים ובשלו כמה דקות עד שהרוטב מצטמצם. טעמו את הרוטב ותקנו את התיבול. 

לאחר מכן, רדדו את הבצק, ומרחו עליו את הרוטב. פזרו מעל את הגבינה ותוספות לבחירתכם. 

אפו כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. כשהבצק מזהיב והגבינה מבעבעת אפשר להוציא את הפיצה. לא לשכוח לתת לה להתקרר לפני שאוכלים!

ועכשיו, כשלא נותר אפילו פירור, תודו – פיצה מכוסמין זה לא רק בריא, זה גם טעים!

קראתי את תקנון האתר ואני מקבל את תנאי השימוש


על המחבר

אלון לוי

אלון לוי

השאר תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות