חדשות    

חמש חברות פינטק נבחרו למסלול פיילוטים של רשות ני"ע ורשות החדשנות

ענת גוואטה, יו"ר ני"ע. צילום: ענבל מרמרי

התוכנית Data Sandbox נועדה לקדם את פעילותן של חברות פינטק בישראל, כחלק מיישום האסטרטגיה של רשות ני"ע לפיתוח שוק הון חדשני ונגיש למשקיעים  

רשות ניירות ערך ורשות החדשנות בחרו חמש חברות פינטק להשתתף בתוכנית "Data Sandbox", במסגרת מסלול הפיילוטים. התוכנית נועדה לקדם את פעילותן של חברות פינטק בישראל, כחלק מיישום האסטרטגיה שמובילה רשות ניירות ערך לפיתוח שוק הון חדשני, תחרותי, אטרקטיבי ונגיש לציבור המשקיעים.

בסיומו של תהליך שהחל לפני כחצי שנה, עם פרסום הקול הקורא, נבחרו חמש חברות המציעות פתרונות בתחומי פעילות שונים ומגוונים, כגון עשיית שוק, כלים לזיהוי ואימות דיגיטליים, זיהוי אנומליות במסחר ופתרונות למנהלי השקעות ועוד. תחומים אלו נותנים מענה לאתגרים רבים של הרשות ושל שוק ההון, דוגמת הגברת הנזילות בבורסה, שיפור יכולת הציות והפחתת עלויות הציות, הנגשת מידע למפוקחים ועוד.

תוכנית ה"דאטא סנדבוקס" מייצרת ממשק ישיר בין גופי הרגולציה וגופים מפוקחים לבין חברות צמיחה בתחום הפינטק. החברות המשתתפות בתוכנית ייחשפו למאגרי המידע של רשות ניירות ערך ושל הבורסה לניירות ערך ובכך יקבלו ערך מוסף משמעותי בפיתוח טכנולוגיות מתקדמות בתחום הפיננסי.

החברות שנבחרו הן:

זירה. קו – תרגום מידע אלטרנטיבי (שאינו פיננסי) לאות של סיכוי או סיכון בהשקעה, תוך שימוש בבינה מלאכותית. זירה.קו בע"מ יבצעו התאמות במודל דירוג ייחודי ככלי תומך החלטת השקעה.

סקנובייט – החברה תפעל להקמתו של (IDP (IDENTITY PROVIDER  בענן (SAAS) עבור לקוחות ענף ההשקעות בישראל. הפיילוט יבוצע עם בית ההשקעות אלטשולר שחם ובמסגרתו יבוצע זיהוי דיגיטלי המחליף את הזיהוי הפיזי במגוון תהליכים עסקיים, באופן שיקדם את ענף ההשקעות בישראל לעבר עידן דיגיטלי חדש, יפחית את עלויות הרכשת הלקוחות ויאפשר למגוון רחב יותר של לקוחות גישה לשירותי בית ההשקעות; השימוש בטכנולוגיה של החברה לזיהוי מרחוק קיים כיום במספר גופים פיננסיים גדולים.

קורלייט קפיטל – החברה מתמחה בפיתוח מערכות מסחר ומערכות עשיית שוק. החברה מתעתדת להפעיל מערכת עשיית שוק, פרי פיתוח עצמי, בעלת יתרונות טכנולוגיים ויתרונות תחרותיים משמעותיים ביחס לפתרונות הקיימים כיום בשוק ובכך לתת מענה למספר אתגרים משמעותיים שפורסמו בקול הקורא. בין היתר הפעלת המערכת תביא להגברת הנזילות בבורסה ולהגברת התחרות בשוק ההון ובכך תשפר באופן משמעותי את מצבו של ציבור המשקיעים.

בנוסף, כחלק מפעילות האכיפה מנטרת רשות ניירות ערך באופן שוטף את פעילות המסחר בבורסה. ההתפתחויות הטכנולוגיות בתחום זה עשויות לסייע לרשות במימוש היעד לקידום שוק הון הוגן. בהתאם לכך, נבחרו לתוכנית שתי חברות, אשר יבצעו פיילוט עם הרשות תוך שימוש בנתוני המסחר שיקבלו מהבורסה לניירות ערך בתל אביב. פינטיקה איי.איי  תפעל באמצעות בינה מלאכותית וויזסופט, המספקת פתרונות ERP ומפעילה מערכות ללמידת מכונה וכריית נתונים, תפעיל במסגרת הפיילוט אלגוריתמים. שיתוף הפעולה עם שתי החברות נועד לחדש ולשפר את היכולות הקיימות ברשות בתחום של זיהוי אנומליות וחריגים במסחר.

לדברי ענת גואטה, יו"ר רשות ניירות ערך, "מסלול הפיילוטים שיחל בקרוב הינו חלק מהאסטרטגיה של הרשות לקדם, לפתח ולשכלל את שוק ההון הישראלי ולעודד את הגופים המפוקחים על ידה לשתף פעולה עם חברות פינטק על מנת שהצרכן הפיננסי הישראלי יוכל ליהנות מפתרונות טכנולוגיים מתקדמים. כפי שחקרה ולמדת הרשות, הדרך להשיג מטרה זו הינה בראש ובראשונה באמצעות שיתוף הידע והמידע החשוב שנצבר אצלה, ואצל גופי רגולציה נוספים, עם חברות הפינטק המציעות פתרונות טכנולוגיים לשוק ההון וללוות את תהליך הפיילוט תוך מתן מענה לסוגיות רגולטוריות".

לדברי אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות, "מטרת תוכנית הפיילוטים הייתה לאפשר לחברות ההייטק המקומיות להטמיע את הטכנולוגיה שלהן לטובת הבורסה ושוק ההון הישראלי ובדרך זו לשפר את מוכנות מוצריהן למסחור וחדירה לשוק לצד מתן מענה לאתגרי השוק הישראלי. הביקוש הגבוה למסלול ומגוון הפתרונות השונים שהוגשו וזכו בתמיכה הוכיחו את חשיבות המהלך והשת"פ בין רשות החדשנות לרשות ניירות ערך, ולכן גם החלטנו לפתוח בקול קורא נוסף שכבר פתוח להגשה ואשר אמור להסתיים עוד במהלך שנה זו".