חדשות    

הממשלה אישרה: אילת וים המלח "אי תיירותי ירוק"

אילת

יוזמת משרד התיירות להגדרת העיר אילת ואזור ים המלח כ"איי תיירות ירוקים" אושרה בישיבת הממשלה. לפי המתווה, קבינט הקורונה יהיה רשאי להכריז על העיר אילת ועל מתחם בתי המלון בים המלח כ"אזור תיירות מיוחד". כך שהכניסה לאזורם אלו תותנה בהצגת תוצאה שלילית עדכנית לבדיקת קורונה. המתווה יאפשר את פתיחת בתי המלון באזורים האמורים תוך הקפדה על שמירת הנחיות משרד הבריאות. בשלב מאוחר יותר ובאופן הדרגתי, החוק שיחוקק אף יאפשר פתיחת עסקים נוספים באזורים אלו, שישרתו את אורחי המלונות.

הרציונל שעומד בבסיסו של החוק נשען על שני היבטים עיקריים. הבריאותי: ייחודיותו של ים המלח מאפשרת קיום של 'שטח סטרילי' אליו יוכלו להגיע נופשים שימצאו שליליים לקורונה, ובכך ימוזער הסיכון להתפשטות הנגיף. במתחם מלונות ים המלח לא מתגוררת אוכלוסייה מקומית, שעשויה לבוא במגע עם אורחי המלונות. גם מאפייניה הגיאוגרפים של העיר אילת ובידודה היחסי מישובים קרובים, מעניקים לה מעמד של 'אי תיירותי' המאפשר את ניטור כניסת האנשים לעיר. העיקרון השני בחוק זה נשען על צורך כלכלי: אילת ואזור מלונות ים המלח מתפרנסים באופן כמעט בלעדי מעסקי התיירות והמלונאות. ביצוע ההחלטה צפוי להקטין את האבטלה באילת ובים המלח. והוא חלק מתכנית להבראת ענף התיירות, שנפגע באופן חמור במשבר הקורונה.

עם תחילתו של משבר הבריאות העולמי, ענף התיירות היה בין הראשונים להיפגע והוא עתיד להיות בין האחרונים להתאושש, בשל המגבלות החמורות ברחבי העולם. במסגרת התמודדות המדינה עם המשבר, הגבילה הממשלה את כניסת התיירים לארץ. כמו כן, לאור הניסיונות למנוע את התפשטות הנגיף בקרב האוכלוסייה המקומית החליטה הממשלה על הגבלות התנועה לפרקי זמן ממושכים – דבר שמנע מתושבי המדינה להתאכסן במתקני אירוח המתפרנסים מענף התיירות.  אותן הגבלות פגעו באופן משמעותי בתעשייה שלמה ובמיוחד באזורים אלו, המהווים כ-30% מחדרי המלון בישראל. בשל דחיפות העניין וכדי למנוע את החרפת מצבם הכלכלי הקשה ממילא של אותם אזורים, משרד התיירות פעל להעברת המתווה באופן דחוף לצד מתווה הפיצוי למלונאים.

שרת התיירות, אורית פרקש הכהן: "מתווה איים ירוקים אושר היום בממשלה הוא פרי דיאלוג מורכב מאוד עם משרד הבריאות ומאמץ גדול להעלות לממשלה כדי שיותנע. המתווה בא לתת מענה מיידי לשלושים אחוז מענף התיירות, באזורים גיאוגרפיים מיוחדים בישראל – העיר אילת וים המלח. האישור בממשלה הוא רק שלב ראשון. יש עוד חקיקה בכנסת ובניית המנגנון מעשי מורכב בפועל. אנחנו עובדים מול משרד הבריאות, המשרד לביטחון פנים, ראשי הרשויות המקומיות מערכי הבדיקות ועוד. בכל זאת, בעיניי אין ספק כי המהלך הזה אינו מהווה תחליף לצורך בפתיחת ושיקום של כלל הענף ופתיחה מיידית של תיירות כפרית בישראל".

נתוני תיירות נכנסת: מהפסגה לשפל חסר תקדים בתוך חצי שנה

דחיפה לאילת- משרד התירות מקציב 35 מליון ש"ח לאירועים ולאטרקציות בעיר