הממשלה אישרה את העלאת שכר המינימום ל-5,000 שקל
חדשות    

הממשלה אישרה את העלאת שכר המינימום ל-5,000 שקל

שר הכלכלה, נפתלי בנט: "כבר ב-1 לאפריל יעלה השכר ב-350 ₪ ולאחר שתי פעימות נוספות - יגיע ל-5000 ₪"

בהתאם לסיכום שהתגבש בין סיעות הכנסת וארגוני המעסיקים והעובדים, אישרה הבוקר גם הממשלה את הצעת החוק להעלאת שכר המינימום שהוכנה והוגשה על ידי משרד הכלכלה, זאת לאחר שתזכיר החוק הופץ בשבוע שעבר להערות הציבור. בהתאם להצעת המחליטים, שהוכנה על ידי משרדי הכלכלה וראש הממשלה, יחל הליך אישורה של ההצעה, כבר ביום רביעי הקרוב, בכנסת.

כזכור, בעקבות הסיכום בין סיעות הכנסת, אישר היועץ המשפטי לממשלה,  כי החקיקה להעלאת שכר המינימום, יכולה להתבצע גם בתקופת הבחירות. עם זאת, לא אישר היועץ המשפטי לממשלה, לעגן בחקיקה זו גם את השינוי הקבוע להעלאת הבסיס לחישוב שכר המינימום ל-52% מהשכר הממוצע. סוגיה זו תטופל לאחר הבחירות.

החוק המוצע נועד להביא להעלאה בשכר המינימום, בהוראת שעה, עד לסכום של 5,000 שקלים חדשים, ולהבטיח כי מההעלאה זו,  ייהנו רק עובדים אשר, הלכה למעשה, שכרם נמוך משכר המינימום המוצע.

רה"מ נתניהו אמר הבוקר בפתח ישיבת הממשלה: "אנחנו גם מחזקים את מדינת ישראל ואת כל שכבות האוכלוסייה בזה שאנחנו דואגים גם לשכר מינימום. אנחנו העלינו את שכר המינימום בפעם הראשונה ב-2011, אם אינני טועה לארבעת אלפים ושלוש מאות שקל, עכשיו אנחנו מעלים את שכר המינימום פעם נוספת לחמשת אלפים שקל. אני חושב שהדבר הזה משקף את הרצון שלנו לעזור לכל חלקי החברה, ואני שמח שהדבר הזה נעשה בהסכמה עם המעסיקים והעובדים. זה דבר חשוב למדינת ישראל ואנחנו בהחלט מתברכים בו".

יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, התייחס להחלטת הממשלה לאשר את העלאת שכר המינימום ואמר: "הממשלה נתנה היום תוקף סופי להסכמות שהושגו בין ההסתדרות לבין המעסיקים. החלטה זו מסייעת הלכה למעשה בצמצום הפערים החברתיים ובהפחתת חוסר השוויון בישראל. בעוד פחות משלושה חודשים 700 אלף משפחות יתחילו להרגיש בשינוי".

שר הכלכלה, נפתלי בנט, אמר בישיבה כי: "היו מי שאמרו לדחות את זה לממשלה הבאה, אבל ל-700 אלף ישראלים אין זמן לחכות. כבר ב-1 לאפריל יעלה השכר ב-350 ₪ ולאחר שתי פעימות נוספות – יגיע ל-5000 ₪. להסכמה בין כל הגורמים בכנסת, נציגי העובדים והמעסיקים, חשיבות רבה בהבאת חוק המאזן בין הצורך האמיתי להעלות את שכר העובדות והעובדים לבין קשיי המעסיקים והמשק. הסכמה זו תמנע דחיה בקידומו של חוק בעל חשיבות כלכלית ואנושית גם יחד".