מדד המחירים עלה בדצמבר ב-0.2%; בכל 2012 – עליה של 1.6%
פיקדונות    

מדד המחירים עלה בדצמבר ב-0.2%; בכל 2012 – עליה של 1.6%

מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.2% בחודש דצמבר 2012 אחוז בחודש דצמבר 2012, בהשוואה לחודש נובמבר 2012 והגיע לרמה של 105.7 נקודות לעומת 105.5 נקודות, בחודש הקודם. כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

עליות נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: ההלבשה וההנעלה (ב-10.5%), הירקות והפירות המעובדים (ב-1.9% אחוזים), המזון (ב-0.6%) והדיור (ב-0.4%). ירידות נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: הירקות והפירות הטריים (ב-3.2%), התחבורה והתקשורת (ב-1.1%), הריהוט והציוד לבית (ב-0.7%) ושירותי התרבות והבידור (ב-0.7%). "עוד יצוין, כי המדד ללא דיור והמדד ללא אנרגיה עלו אף הם ב-0.2 אחוז והגיעו לרמה של 104.1 נקודות ו-104.8 נקודות, בהתאמה", מדגישים בלמ"ס  ומוסיפים – "המדד ללא ירקות ופירות עלה ב-0.3 אחוז והגיע לרמה של 106 נקודות".

מתחילת השנה (דצמבר 2012 לעומת דצמבר 2011),  עלו המדד הכללי ב-1.6%ם, המדד ללא ירקות ופירות ב-1.7%, המדד ללא אנרגיה עלה ב-1.3% והמדד ללא דיור עלה ב-1.2%.  

"על פי נתוני המגמה לתקופה זו, קצב הגידול השנתי של מדד המחירים לצרכן הגיע ל-1.4%, של המדד ללא דיור הגיע ל-1.2% ושל המדד ללא דיור וללא ירקות ופירות הגיע ל-1.7%".

בלמ"ס מדגישים כי מדד מחירי המזון עלה ב-0.6%. "התייקרו במיוחד: בצק ומוצרי בצק קפואים (ב-7.6 אחוזים), קרקרים (ב-3.2 אחוזים), אטריות, ספגטי וכו' (ב-3.1 אחוזים), מיונז (ב-2.4 אחוזים), עוגיות וביסקוויטים (ב-2.2 אחוזים), מעדני חלב וגבינה (ב-2.1 אחוזים), חומץ, חרדל ורטבים (ב-2.1 אחוזים), עוגות מוכנות (ב-1.8 אחוזים), חטיפים מלוחים (ב-1.6 אחוזים), חזה עוף והודו (ב-1.6 אחוזים), גלידות (ב-1.6 אחוזים), ביצים (ב-1.4 אחוזים), משקאות קלים (ב-1.4 אחוזים), קפה נמס (ב-1.4 אחוזים), סוכר (ב-1.3 אחוזים), בירה לבנה (ב-1.3 אחוזים), תה (ב-1.3 אחוזים), חלבה (ב-1.3 אחוזים), שימורי דגים (ב-1.2 אחוזים), מרגרינה (ב-1.2 אחוזים), סירופים ומייפל (ב-1.2 אחוזים), מוצרי בצק לא קפואים (ב-1.1 אחוזים), לחם מיוחד (באחוז אחד), חלה (באחוז אחד), עוף קפוא (באחוז אחד), לבן, יוגורט וכו' (באחוז אחד), גבינות לבנות למריחה (באחוז אחד) ודבש (באחוז אחד). הוזלו במיוחד: עוף טרי (ב-3.4 אחוזים), בונבוניירה (ב-2.8 אחוזים), דגים קפואים (ב-2.5 אחוזים), ריבות ומרקחות (ב-2.5 אחוזים), יינות (ב-2.2 אחוזים), שוקולד (ב-1.4 אחוזים), בשר חזיר (ב-1.2 אחוזים), טחינה (באחוז אחד) ומשקאות חריפים וליקרים (באחוז אחד).

"מדד מחירי הירקות והפירות ירד ב-1.4 אחוזים. מדד מחירי הירקות הטריים ירד ב-3.9 אחוזים ומדד מחירי הפירות הטריים ירד ב-1.8 אחוזים. מדד מחירי הירקות הקפואים, הכבושים והמשומרים עלה ב-1.9 אחוזים ומדד מחירי הפירות המשומרים והיבשים עלה ב-2.1 אחוזים. מבין הירקות הטריים הוזלו במיוחד: שומר (ב-22.2 אחוזים), כרוב (ב-18.1 אחוזים), קישואים (ב-15.4 אחוזים), פלפלים (ב-11.2 אחוזים), גזר (ב-10.1 אחוזים), סלק (ב-6.4 אחוזים), תפוחי אדמה ובטטות (ב-4.3 אחוזים), פטריות טריות (ב-2.4 אחוזים), קלחי תירס (ב-2.4 אחוזים), בצל (ב-2.0 אחוזים), שום (ב-1.8 אחוזים) וכרובית (ב-1.5 אחוזים). התייקרו במיוחד: צנון וצנונית (ב-3.6 אחוזים), ברוקולי (ב-2.7 אחוזים), דלעת (ב-1.9 אחוזים) וחצילים (ב-1.1 אחוזים). מבין הפירות הטריים הוזלו במיוחד: אשכוליות (ב-10.2 אחוזים), בננות (ב-7.5 אחוזים), תפוזים (ב-7.2 אחוזים), לימונים (ב-7.2 אחוזים), אבוקדו (ב-6.3 אחוזים), קלמנטינות (ב-5.5 אחוזים) ואפרסמון (ב-3.3 אחוזים). התייקרו במיוחד: ענבים (ב-10.6 אחוזים), רימונים (ב-8.9 אחוזים) ואגסים (ב-1.3 אחוזים).  מבין הירקות והפירות המעובדים התייקרו במיוחד: צימוקים (ב-13.3 אחוזים), בוטנים (ב-6.1 אחוזים), ירקות קפואים (ב-4.7 אחוזים), שקדים (ב-3.9 אחוזים), אגוזים ופיסטוקים (ב-2.9 אחוזים), ירקות משומרים (ב-2.6 אחוזים), פירות משומרים (ב-2.3 אחוזים), זיתים (ב-1.4 אחוזים) ופירות יבשים (ב-1.1 אחוזים)".