או.פי.סי אנרגיה מדווחת כי הכנסותיה ברבעון השני הסתכמו בכ-651 מיליון שקל, בדומה לרבעון המקביל ב-2017.
או.פי.סי הרוויחה ברבעון כ-2 מיליון שקל (כ-1 מיליון שקל מיוחס לבעלי המניות), לעומת הפסד של כ-35 מיליון שקל (הפסד של כ-33 מיליון שקל מיוחס לבעלי המניות)ברבעון המקביל ב-2017 שנבע בעיקר מהוצאות מימון חד פעמיות.
ה-EBITDA ברבעון עלה בכ-27% לכ-65 מיליון שקל, לעומת כ-51 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2017 שבו בוצעה תחזוקה מתוכננת בתחנת הכח רותם אשר גרע מזמינותה שעמדה על 81% לעומת 100% ברבעון הנוכחי. כמו כן תרמ לעלייה במכירות עלייה בתעריף רכיב הייצור.
החברה מדווחת כי נכון ל-30 ביוני 2018, לחברה (סולו) מזומנים ומזומנים מוגבלים בהיקף של כ-382 מיליון שקל, המיועדים ברובם להשקעה בפרויקטים חדשים.
גיורא אלמוגי, מנכ"ל או.פי.סי אנרגיה בע"מ: "או.פי.סי ממשיכה להוביל את שוק החשמל הפרטי המתפתח בישראל ולהציג ברבעון השני ביצועים טובים, המתבטאים בגידול של כ-27% ב-EBITDA לעומת הרבעון המקביל אשתקד. החברה מתמקדת בצמיחה ובפיתוח תחנות כוח נוספות, ונמצאת בשלבים מתקדמים של הקמת תחנת הכוח בחדרה בהספק של 148 מגוואט, הצפויה לפעול במחצית הראשונה של 2019. נכון לסוף הרבעון השני של 2018 הושקעו בפרויקט כ-700 מיליון שקל.
כמו כן, בחודש מרץ השנה השלימה החברה את רכישת צומת – תחנת כוח במחזור פתוח בהספק של 396 מגה וואט, הנמצאת בשלבי פיתוח וצפויה לפעול במהלך שנת 2022.
אנחנו מברכים על הרפורמה במשק החשמל שקובעת כי המשך הצמיחה של משק החשמל יבוצע ע״י הסקטור הפרטי בלבד וכן על מפת הדרכים שפרסמה רשות החשמל אשר מתווה את הדרך לפיתוח משק החשמל באמצעות השקעות עתק של כ-15 מיליארד דולר שיבוצעו ע״י הסקטור הפרטי".
או.פי.סי אנרגיה בע"מ היא חברת חשמל פרטית עוסקת בייזום, פיתוח, הקמה ותפעול של תחנות כוח וכן ייצור חשמל ואספקתו ללקוחות פרטיים וחברת החשמל. החברה מחזיקה ב- 80% בפרויקט תחנת הכוח מישור רותם, ב-100% בפרויקט תחנת הכוח חדרה אשר בשלבי הקמה מתקדמים וב-95% מפרויקט תחנת הכוח צומת הנמצאת בשלבי פיתוח.
חברת דירוג האשראי מידרוג הודיע כי החליטה להשאיר על כנו את דירוג החוב של החברה על A3, להערכת מידרוג, ההתקשרות עם אנרג’יאן ישראל לימיטד בהסכם לרכישת גז טבעי ממאגר כריש, במחיר הנמוך יותר ביחס לזה שמשלמת החברה כיום (הוזלה של כ- 19% במחיר הרצפה), צפוי לשפר את רווחיותה בטווח הבינוני-ארוך.