בהשקעות ההצלחה נמדדת לא רק בקבלת ההחלטות הנכונות אלא גם בהימנעות מטעויות וכשלים מרכזיים
אם אתם רוצים להבין יותר מהו תכנון השקעות אפקטיבי , תכירו להלן 7 טעויות נפוצות בהרכבת תמהיל ההשקעות. כמו כן, נסביר אין תוכלו להימנע מכך ובאופן כזה לשפר את התשואה, הרווחיות והיציבות בפורטפוליו ההשקעות שלכם.
תוכן עניינים; ניתן להקליק על הקישור הרלבנטי
1. השקעה רגשית במקום השקעה רציונלית
אחת הטעויות הגדולות של משקיעים מתחילים או לא מקצועיים היא לתת לרגשות להוביל את החלטת ההשקעה. השקעה רגשית ולא רציונליות באה לידי ביטוי למשל בתחושה של פחד בזמנים של ירידות בשוק ומצד שני, התלהבות מוגזמת בתקופות עליות. התוצאה עלולה להיות קבלת החלטות פזיזות, נמהרות ולא מחושבות . במקום לתת לרגש להוביל, בחרו אסטרטגיית השקעה ברורה וקבועה והיצמדו אליה. למשל, בחרו כללים לגבי כניסה להשקעה סגירת פוזיציה (מכירה). התבססו על נתונים ועובדות במקום על תחושות בטן.
2. היעדר פיזור בהשקעות
ריכוזיות של השקעות, למשל השקעה בנכס אחד או היצמדות לענף יחיד מגדילים את הסיכון בתיק ההשקעות שלכם. משקיעים רבים נוטים להשקיע במה שמוכר, תוך התעלמות מהיתרונות החשובים של פיזור ומגוון השקעות. לכן, חשוב לבנות תיק מגוון, להשקיע בנכסים מסוגים שונים, ענפים רבים או השקעות באזורים גיאוגרפיים מגוונים. גיוון ופיזור מסוג זה מסייעים בהקטנת הסיכון ובשיפור תשואה ויציבות.
3. התמקדות מוגזמת בטווח הקצר
התמקדות בתנודות בזמן מוגבל ובטווח קצר או ניסיון לתזמן את השוק, נחשבים לטעות נפוצה. משקיעים רבים מקבלים החלטות על בסיס תנודות יומיות או שבועיות, שמעוררות רגש חזק. כל זאת במקום להתמקד במגמות ארוכות. במקום זאת, העדיפו תכנית השקעה לטווח ארוך. זיכרו שהשקעה מוצלחת היא כמו ריצה של מרתון, לא ספרינט.
4. חוסר התאמה לפרופיל הסיכון
כניסה להשקעות שאינן מתאימות לרמת הסיכון הנכונה לכם יכולה להוביל לחרדה מיותרת ולכן גם לקבלת החלטות שגויות ואף הרסניות. תחילה, חשוב להבין את רמת הסיכון שאתם מסוגלים לחיות איתה בשלום ובלי לחץ. הגדירו את רמת הסיכון שלכם מבחינה רגשית ופסיכולוגית. לאחר מכן התאימו את תיק ההשקעות בהתאם. שימו לב שפרופיל הסיכון הרצוי גם תלוי במאפיינים אובייקטיבים, למשל עבור צעירים קל יותר לחיות בשלום עם סיכון גבוה לעומת משקיעים יותר מבוגרים, לקראת הפנסיה.
5. היעדר תכנית פעולה ברורה
השקעה ללא תכנית דומה לנסיעה ללא הוראות או ללא מפה. היעדר יעדים ברורים והימנעות מאסטרטגיה של השקעות מובילים לקבלת החלטות אקראיות, ללא סדר, ללא שיטה וכמעט תמיד זה מסתיים בתוצאות לא רצויות. במקום זאת פתחו גישה אחראית להשקעה. הגדירו יעדים, נקודות כניסה ויציאה, הבינו איך מזהים הצלחה בהשקעות.
טעויות 6 ו-7: התעלמות מעלויות והתעלמות מקיזוזי מס
עלויות קניה ומכירה, דמי ניהול ומיסוי גבוהים יכולים לכרסם משמעותית בתשואות. משקיעים רבים מתעלמים מההשפעה המצטברת וזו טעות. שימו לב לעלויות הכרוכות בהשקעותיכם וחפשו דרכים להקטין אותן – התייעצו עם מומחים לגבי הקטנת עמלות ושימוש בקיזוזי מס