מדד מרץ 2013 צפוי לעלות, להערכת כלכלני בנק הפועלים, ב-0.3%. המדד, סבורים כלכלני פועלים יושפע בעיקר מעלייה במחירי הדלק בשיעור של 1.5%, משארית העלייה במחירי החלב שעלו 3.5% בחודש הקודם ומהעלייה העונתית של מחירי ההבראה והנופש בארץ ובחו"ל עקב חג הפסח החל השנה בחודש מרץ. מנגד, ישפיעו הירידה העונתית במחירי ההלבשה וההנעלה עם סיום מכירות סוף עונת החורף, והיציבות במחירי התוצרת החקלאית הטרייה בניגוד לעונתיות הרגילה.
מדד אפריל צפוי לעלות בשיעור של 0.5%. מדד חודש זה מאופיין בעונתיות גבוהה. הוא יושפע בעיקר מהתייקרות בתעריפי החשמל בשיעור של כ-5% בתחילת החודש שיתרום למדד הכללי כ-0.1 נקודת אחוז. בנוסף ישפיעו העליות העונתיות במחירי ההלבשה, ההנעלה, והנסיעות לחו"ל. הירידה הצפויה במחירי הדלק – כ-3% ובמחירי הירקות והפירות ימתנו במעט עליות אלו.
האינפלציה החזויה לשנים עשר החודשים הבאים היא 1.9% ולשנת 2013 היא 2%. בתחזית נלקחו בחשבון הערכות לגבי צעדי מדיניות הצפויים עם הקמתה של הממשלה החדשה, וכן תנודות במחירי המזון והתוצרת החקלאית ובמחירי הנפט בעולם.
