חדשות    

האם לחברה שבה השקיע נתניהו היתה טכנולוגיה יחודית? אלי ציפורי מחלץ מהדוחות תשובה – כן!

אלי ציפורי מסביר בפוסט בפייסבוק כי חברת סידריפט שבה השקיע נתניהו היתה עם טכנולוגיה ופטנטים.  הוא שולל את טענת דהמרקר שלמפעל שנתניהו השקיע בו לא היתה טכנולוגיה ייחודית ולא היה אפילו פטנט. השאלה הזו חשובה לערך החברה, ולהבנה האם העסקאות שנתניהו היה מעורב בהן היו במחיירם שונים ממחירי השוק (מהשווי האמיתי). אז נכון וברור שמדובר בחברה עם נכסים לא מוחשיים ופטנטים. זאת הסיבה ששילמו עליה הרבה כסף, זו הסיבה ל"אקזיט" של נתניהו. אבל זה עדיין לא מסביר את השווי כניסה – נתניהו קנה בזול – אולי משקיע רצה לצאת, אולי מדובר בניצול הזדמנות, ואולי הוא קיבל מתנה.  לא ידוע , לא ברור, אבל נחזור לנקודה המרכזית – איך יודעים שהחברה החזיקה בפטנטים/ טכנולוגייה וייחוד?

"הדוחות הכספיים מעידים שהיה לו פטנט ואפשר לבדוק זאת בקלות. החברה הרוכשת (גרפטק) הגישה לאחר הרכישה בקשת פטנט שנסמכה גם על הטכנולוגיה של החברה הנרכשת (סידריפט) וברור גם מאין ספור פרסומים שיש לסידריפט ייחוד טכנולוגי עולמי", כותב ציפורי בפייסבוק, "המסקנה שאין פטנט, מתבססת בין היתר על הדוחות הכספיים של סידריפט שבו יש סעיף חשבונאי שנקרא 'סך הנכסים הבלתי מוחשיים'. גור מגידו מדהמרקר כותב ש"סך הנכסים הבלתי מוחשיים הסתכם בסכום זניח של כ-130 אלף דולר. הסעיף הזה אמור לכלול טכנולוגיה שנרכשה על ידי החברה.

"ובכן, זה פשוט לא נכון כי המבט הנכון הוא על סעיף 'הנכסים הבלתי מוחשיים' בדוחותיה של הרוכשת שם מופיעים הנכסים הבלתי מוחשיים של החברה הנרכשת בערכם הכלכלי העדכני, כחלק מייחוס תמורת הרכישה לנכסים ספיצפיים והשארית שנותרת אמורה להיות בהגדרה סעיף המוניטין. וזאת בשונה מהנכסים הבלתי מוחשיים בספרי החברה הנרכשת שמוגבלים לעלות שהוצאה, במידה והותר ההיוון שלה לנכס, ולא מוצגים בשווי כלכלי האמיתי שלהם. בדוחות של גרפטק ל-2010 יש סעיף בהיקף עצום של נכסים בלתי מוחשיים בסך של כ-158 מיליון דולר. בדוחות לתשעת החודשים הראשונים של גרפטק אפשר למצוא ייחוס ספציפי לטכנולוגיה של סידריפט בגובה עשרות מיליוני דולר. הנה הוא במלואו מתוך הדוחות המעיד שגרפטק ייחסה ״נכס בלתי מוחשי״ לטכנולוגיה של סידרפיט (the needle coke), בגובה עשרות מיליוני דולר.

these unaudited pro forma condensed combined financial statements, it is assumed that all assets will be used The fair value of these intangible assets is normally determined primarily through the use of the “income approach,” which requires an estimate or forecast of all the expected future cash flows through the use of either the multi-period excess earnings method or relief-from-royalty method. At this time, GrafTech does not have sufficient information as to the amount, timing and risk of the estimated future cash flows needed to value the customer relationships/contracts and needle coke manufacturing technology and know-how. Some of the more significant assumptions in the development of estimated cash flows, from the perspective of a market participant, include: the amount and timing of projected future cash flows (including revenue, cost of goods sold, sales and marketing expenses, and working capital/contributory asset charges) and the discount rate selected to measure the risks inherent in the future cash flows. However, based on an internal revaluation of the third party valuation when we acquired our 18.9% ownership in Seadrift, as well as internal assessments, GrafTech has identified the following significant intangible assets: customer relationships/contracts and needle coke manufacturing technology and know-how. For purposes of these unaudited pro forma condensed combined financial statements, GrafTech management estimated the fair values of the intangible assets as follows: customer relationships/contracts—$120.3 million with a weighted average useful life of 15 years; and the needle coke and graphite electrode manufacturing technologies and know-how—$57.3 million with a weighted average useful life of 10 years. For each $10 million change of fair value adjustment that changes intangible assets, there could be an annual increase or decrease in amortization expense of approximately $0.8 million per year, assuming a weighted-average useful life of 13 years"

 

לפוסט המלא