חדשות    

יפים ואופים: תחרויות ותערוכות באירועי שבוע תעשיות המזון והאירוח של קבוצת שטיר

צילום דניאלה מיסן

קבוצת שטיר מארחת את אירועי שבוע תעשיות המזון והאירוח ה-36 אשר ייערכו בתאריכים 26 -28 בנובמבר, אקספו תל אביב (גני התערוכה)

שבוע תעשיות המזון, האירוח והקמעונאות בענף המזון ה- 36, הוא הבמה המרכזית למפגש מקצועי בין כל העוסקים בתעשיות המזון והאירוח בישראל, השוק המקצועי והמוסדי.

האירוע בארגון ובייזום קבוצת שטיר, יכלול השנה את תערוכות ישראפוד, הוטקס, קיטקס ו-Bake & Cake .

לדברי ל שטיר, מנכ"ל קבוצת שטיר לארגון כנסים ותערוכות בינלאומיות: "אנו שמחים לקיים זו השנה ה-36 את שבוע תעשיות המזון, האירוח והקמעונאות בענף המזון. מדובר בסדרת אירועים אשר מהווים במה מרכזית למפגש מקצועי בין כל העוסקים בתעשיות המזון והאירוח בישראל, השוק המקצועי והמוסדי בהשתתפות בכירי ענפי המזון והקמעונאות בארץ ובעולם."

עשרות חברות מובילות הבטיחו את השתתפותן באירוע, בהן: החברה המרכזית למשקאות – blanc 1664 , יקבי תשבי, Valrhona Chocolate (ולרונה), קפה לנדוור, הטחנות הגדולות של א"י, קמח שטיבל, פוליבה, עמינח, מילניום, קירוסקאי-פלבמ, ועוד.

 כמו כן, השנה קבוצת שטיר תארח עשרות חברות זרות ממדינות שונות: איטליה, האיחוד האירופי, אנגליה, ארגנטינה, ברזיל, צ'כיה, רוסי, טורקיה ועוד.  באירוע המוביל את תעשיית המזון והמשקה בישראל, יוצגו חידושים מהארץ ומהעולם בתחום המזון והמשקאות, לצד חידושים בציוד וטכנולוגיות לענפי האירוח, הקמעונאות והשוק המקצועי. כמו כן יוצגו חידושים בתעשיית המאפה והקונדיטוריה: מכונות, ציוד וטכנולוגיות, מוצרי מאפה, חומרי גלם, כלים, עזרים, מוצרי אריזה ועוד.

השנה תתקיימנה 4 תערוכות מקצועיות במקביל:

ישראפוד – תערוכת המזון והמשקה הבינלאומית המקצועית והגדולה בישראל.

הוטקס – התערוכה הבינלאומית לענפי האירוח, הקמעונאות והשוק המוסדי בישראל.

קיטקס – התערוכה הבינלאומית לטכנולוגיות, ציוד ושירותים למטבח המקצועי.

Bake & Cake – התערוכה המקצועית לציוד, חומרים ומוצרי אפייה לענף הקונדיטוריות ובתי המאפה

 במקביל לתערוכות מתוכננים להתקיים אירועים וכנסים מקצועיים:

  אליפות ישראל ה- IV  באפייה: חדשנות באפייה – 26 – 28 בנובמבר

Flat Bread (פיצה, פריינה, חצ'אפורי) ב-26 בנובמבר, ולחמי מחמצת ב-28-27 בנובמבר.

מנהל התחרות: ג'קי חזן – נשיא האופים והמגדנאים.

בין השופטים בתחרות: מיקי שמו, נציגי קונדיטוריות מובילות- רולדין, ביגה, דומיניק ועוד בכירים בענף האפייה והקונדיטוריה. מיטב האופים בישראל יתחרו על התואר הנכסף "אלוף ישראל באפייה" ועל מקום בנבחרת האפייה.

ביום הראשון תתקיים אליפות ישראל Flat Breads from the World )פיצה, פריינה, חצ'אפורי),המתחרים יכינו פיצות מסורתיות וכן פיצות חדשניות, בריאותיות ופיצות פנטזיה, כמו גם פריינה מסורתית ופריינה חדשנית וחצ'אפורי (מאפה גיאורגי). בימים השני והשלישי תתקיים אליפות ישראל בלחמי מחמצת. המתחרים יכינו לחם מסורתי, לחם בריאות, לחם חדשני, באגנט צרפתי ובריוש מסורתי ועוד.

הזוכים במקומות הראשונים יעלו לנבחרות ישראל באפייה ובקונדיטוריה וישתתפו בתחרויות בעולם. חברי פאנל השיפוט מהמובילים בענף, יצטרכו להכריע מי מבין המתמודדים יותר מפתיע, חדשני וטעים. לזוכים במקומות הראשונים תיסלל הדרך להשתתפות בתחרויות בינלאומיות..

 כנס קמעונאות בעידן החדש 2019  – שוק המזון הופכים איומים להזדמנות- 26 בנובמבר. מצ"ב תכנית הכנס

הכנס בהנחיית: הגב' סיוון קלינגבייל, עיתונאית כלכלית.

עוד אירועים: הקולינריה המלונאית משנה את פניה – כנס התאחדות המלונות בישראל – 27 בנובמבר. מצ"ב תכנית הכנס

 הכנס השנתי של איגוד המסעדות והברים הישראלי – תעשיית המסעדות 2020 – 27 בנובמבר.