חדשות    

הכשרות מקצועיות במימון ממשלתי לתעשייה ובנייה

 התפרסם קול קורא לעסקים, לטובת ביצוע הכשרות מקצועיות והשמת עובדים למקצועות נדרשים בענפי התעשייה והבנייה במימון ממשלתי

ההכשרות המקצועיות יתמקדו במקצועות נדרשים בתעשייה, תוך מתן דגש לסיוע עסקים קטנים. היקף ההשקעה הממשלתית במסגרת הקול הקורא עומדת על 16 מיליון שקל.

מנהלת התעסוקה וההכשרות המקצועיות במשרד האוצר, שירות התעסוקה, התאחדות התעשיינים והתאחדות הקבלנים יוצאים בשיתוף פעולה לטובת עידוד העסקת דורשי עבודה, זאת על רקע משבר הקורונה והצורך בהגברת היקף ההכשרה המקצועית הנדרשת להתמודד עם אתגרי המשבר.

בתום תהליך משותף של מנהלת התעסוקה, שירות התעסוקה, התאחדות התעשיינים והתאחדות הקבלנים בוני הארץ, גובשה רשימת מקצועות בהם נדרשת הכשרה מיידית והשמה של עובדים, במטרה להביא לחיזוק התעשייה הישראלית.

בין המשרות ניתן דגש, לראשונה, על משרות שנועדו לקדם קפיצת מדרגה בעולם התעשייה לייצור מתקדם ואוטומציה, לצד משרות בתחומי החשמל, אלקטרוניקה, הפלסטיקה, אחזקה, מכונות, מתכת, דפוס, מזון ועוד בהן אופק שכר גבוה וקידום תעסוקתי, בהם ישנו צורך דחוף להכשרה והשמת עובדים.  בנוסף, מתפרסם קול קורא לענפי הבניין והתשתיות שיתרום להכשרה ועבודה ישראלית בתחומים אלו וצמצום משך תהליך הבינוי.

כמו כן, כולל הקול הקורא התייחסות מיוחדת לעסקים קטנים שנפגעו ממשבר הקורונה וטרם קיבלו סיוע בתחום ההכשרות וההשמה המקצועית, כך שיתאפשר גם לעסקים זעירים להעסיק עובדים חדשים תוך קבלת מעטפת תמיכה בקליטת העובדים והכשרתם.

במסגרת הקול הקורא ייהנו המעסיקים מסיוע במספר תחומים:

  1. השמה ישירה- סיוע בגיוס ומיון מועמדים למשרה.
  2. שוברים למעסיקים לביצוע הכשרות/ השתלמות (On the Job Training) במימון ממשלתי, במסגרתו ניתן  לגייס עובד חדש ולהכשירו בהתאם לצרכי הארגון.
  3. הכשרה בהתאמה- כלי המשלב הכשרה מותאמת והשמה במסגרתו, מועמדים לתפקידים שונים, שאינם בעלי ניסיון ספציפי, יוכלו לקבל הכשרה תיאורטית ומעשית בהתאם לצרכים של המעסיק, ובכך לגשר על הפערים בין המיומנויות והכישורים של העובד לבין הצורך. בניית תכנית הכשרה היא בשיתוף מלא של המעסיק, הגוף המכשיר ושירות התעסוקה. ההכשרה הינה קצרה, ממוקדת ותואמת לצרכי המעסיקים.

מנהלת תעסוקה והכשרות מקצועיות היא זרוע ביצועית של משרד האוצר, שהוקמה בחודש ינואר 2021 במטרה לסייע בהתמודדות עם ההשלכות הכלכליות של משבר הקורונה על שוק התעסוקה. המנהלת מקדמת הכשרות מקצועיות בשיתוף גורמים ממשלתיים וחוץ-ממשלתיים, קידום מסלולי הכשרה מקצועיים ושיפור הקשר עם מעסיקים לטובת הרחבה וגיוון ההכשרות המקצועיות.

שר האוצר, ישראל כ"ץ: "ההכשרה המקצועית מהווה נדבך מרכזי בתכניתנו להשיב למעגל העבודה את גרעין המובטלים הוותיק, ולהעניק הזדמנות לעובדים לזכות בהכשרה למקצועות מבוקשים, בעלי אופק שכר גבוה, הכל תוך התאמה לצרכי התעשייה ולעסקים השונים".

ראש מנהלת ההכשרות המקצועיות במשרד האוצר, ד"ר איריס נחמיה: "המהלך יביא לקפיצת מדרגה דיגיטלית של אנשים ושל עסקים באמצעות סבסוד הכשרות למקצועות בביקוש גבוה. בחודשיים שחלפו ממועד הקמת המנהלת למדנו על הידע הרב שקיים מחוץ לממשלה בתחום התעסוקה. לפיכך, יזמנו את המהלך החדש עם הגופים הממשלתיים הרלוונטיים, תוך התייעצות עם המעסיקים. נמשיך לקדם מהלכים נוספים במסגרת המאבק במשבר התעסוקה".

מנכ"ל שירות התעסוקה, רמי גראור: "אני מברך על שיתוף הפעולה עם מנהלת ההכשרות המקצועיות במשרד האוצר, התאחדות התעשיינים והתאחדות הקבלנים. רק שילוב ידיים של המדינה, המגזר העסקי ודורשי העבודה יאפשר לנו לצלוח את משבר התעסוקה. מאמץ משותף זה יוביל להנעת גלגלי המשק, יספק פתרון למחסור קיים וייתן מענה לדורשי עבודה רבים. זהו צעד נוסף במאמצי שירות התעסוקה לצמצום שיעורי האבטלה בישראל, ואחריו יבואו עוד רבים נוספים".

נשיא התאחדות התעשיינים, ד"ר רון תומר: ״התעשייה הוכיחה לאורך המשבר כי היא מייצרת מקומות עבודה יציבים עם שכר גבוה מהממוצע במשק ומסוגלת להעלות את פריון העבודה במשק. אנחנו שמחים להמשיך בתנופת ההכשרות המקצועיות ביחד עם שירות התעסוקה ומנהלת ההכשרות המקצועיות במשרד האוצר, ולמצוא לאנשים רבים שמצאו עצמם מובטלים בעקבות משבר הקורונה קריירה חדשה ומבטיחה בתעשייה הישראלית. זהו  Win Win Situation- גם התעשייה הישראלית זוכה לכוח אדם איכותי, אשר חיוני לה יותר מתמיד, וגם עובדים רבים, בפרט בפריפריה, זוכים למצוא מקום עבודה מבטיח בחברות התעשייתיות המובילות בארץ״.

נשיא הקרן לעידוד ופיתוח ענף הבניה בישראל והתאחדות הקבלנים בוני הארץ, ראול סרוגו: "אני מברך על החלטת שירות התעסוקה 'להיכנס איתנו תחת האלונקה'. שיתוף הפעולה החשוב הזה יענה על שני צרכים קריטיים של המשק: אספקת עשרות אלפי מקומות עבודה יציבים וקיצור זמן הבנייה. אוכלוסיית ישראל תוכפל בתוך פחות משלושים שנה. הרבה לפני כן, יהיה עלינו לייצר פתרונות דיור ותשתיות בהיקף כפול ממה שיש כאן היום לכן חובה שכך נעשה".