תיירות    

טיפים (חסכוניים) לחופשה בקפריסין

האי קפריסין נמצא במרחק נגיעה מישראל. זו רק אחת הסיבות שהפכו אותו ליעד פופולארי במיוחד בקרב נופשים ישראלים בשנים האחרונות. יש כיום היצע הולך וגובר של טיסות ודילים לקפריסין, בין אם ללרנקה, ניקוסיה, איה נאפה או פאפוס. בקפריסין ניתן לבקר למטרות מנוחה אבל גם טיול, כאשר לצד חופים שלווים תמצאו אתרים היסטוריים ואתרי טבע מרתקים. יתרון משמעותי הוא שבנקודת ההתחלה נופש בקפריסין יהיה זול ביחס לרוב המקומות שאנחנו מכירים, וכן – בהרבה מקרים גם זול ביחס לאילת. הנה מספר טיפים שיאפשרו לכם ליהנות מרמת המחירים הנמוכה ביותר שיש.

טיסות לקפריסין

נקודת ההתחלה של נופש או טיול בקפריסין היא כמובן טיסה. משך הטיסה כאן הוא קצר מאד – פחות מאילת – מה שאומר שהמחיר בהחלט נוטה להיות נוח. טיסות רבות לקפריסין הן בהגדרה טיסות Low Cost, גם בגלל משך הטיסה המינימלי: לא צריך בטיסה של כחצי שעה שיוגשו ארוחות כמובן. התוצאה היא טווח מחירים שיכול להיות זול. בחודש אוקטובר 2017 מצאנו טיסה הלוך-חזור לפאפוס במחירים של כ-50-60 דולר, אבל בתאריכים ספציפיים מאד. טווח מחירים די הגיוני ליעד הוא כ-250-350 דולר לשני הכיוונים, אם כי כמו כל מקום תוכלו למצוא טיסות זולות יותר וגם יקרות הרבה יותר. נתקלנו במספר טיסות לקפריסין במחירים של כ-800-900 דולר, ואפילו טיסות במחיר בן ארבע ספרות.

מי שרוצה להוזיל את הטיסה לקפריסין יוכל לעשות את זה במספר דרכים. האפשרות של טיסה עם עצירת ביניים פחות רלוונטית, כי היא תאריך את משך ההגעה הבאמת מינימלי לקפריסין, אבל יש מקרים בהם בהזמנה מראש של הטיסה – חודשים לפני התאריך שלה – ניתן ליהנות מרמת מחירים נמוכה. בטיסות הסדירות לדוגמא המחירים נוטים לעלות ככל שהכרטיסים למושבי המטוס נרכשים. לשם השוואה בדקנו את מותג הלואו קוסט של אל על, UP, שמציע טיסות ללרנקה. בהזמנה של כשבוע מראש מצאנו בסוף חודש יוני 2017 טיסות במחירים משתנים של כ-100-300 דולר לכיוון וכ-400-500 דולר לשני הכיוונים – סכום יקר יחסית. אם ביצענו את הבדיקה חודש קדימה (יולי) המחירים ירדו לכ-300 דולר לשני הכיוונים. אחר כך בדקנו שלושה חודשים קדימה (ספטמבר) וראינו מחיר התחלתי של כ-150 דולר לטיסה הלוך חזור. כמובן שהמחירים תלויים גם בתקופה בשנה שאתם טסים לקפריסין  – בחודשי הקיץ הטיסות תהיינה יקרות יותר – או ביום הספציפי בשבוע. טיסות בסוף השבוע נוטות להיות מן הסתם יקרות יותר מאשר באמצע השבוע.

 חבילות נופש בקפריסין מול הזמנה עצמאית: מה עדיף?

שאלה שצריכה להישאל במקרה של נופש בקפריסין, כמו בכל יעד אחר, היא האם משתלם יותר להזמין דיל של טיסה, מלון ולפעמים העברות, או שמא כדאי לבצע את ההזמנה בנפרד. במקרה של קפריסין החדשות המעודדות הן שבכל מקרה אתם צפויים לשלם סכומים ממש לא גבוהים על הטיול או הנופשון. אבל עדיין יש מקרים לכאן ומקרים לכאן, כמו גם אפשרויות להוזיל את התמונה.

טווח המחירים של חבילות נופש לקפריסין הוא די רחב. הוא עשוי להיות תלוי במאפיינים של הטיסה והמלון הספציפיים, ביעד הספציפי שאתם מגיעים אליו (עם זאת ברוב המקרים המחירים בפועל די דומים בין היעדים השונים) וגם בשאלת מועד ההגעה שלכם לאי השכן. סכום זול לחבילת נופש לקפריסין יכול להיות כ-400-500 דולר למספר לילות במלון בדרגה טובה, טיסות ולפעמים גם העברות. יש גם דילים יקרים יותר, בכיוון ה-700-800 דולר, והם שמורים בעיקר לתאריכים המבוקשים או למלונות המפוארים יותר.

לבחירה בחבילת נופש בקפריסין יש יתרונות וחסרונות. בצד החיובי, אין ספק שהיא פשוטה יותר לביצוע: כל מה שצריך הוא לסגור דרך האינטרנט או לפנות לחברת תעופה או תיירות באופן טלפוני. יש גם אפשרות למחירים אטרקטיביים כמו שציינו מעלה. בצד השלילי היצע המלונות של חברות התיירות הוא לא תמיד מספק, ובהחלט יש מצבים שהזמנה בהם של טיסה ומלון בנפרד תהיה זולה יותר. אפשר לטעון שככל שהטיסה לקפריסין היא זולה יותר – וכמו שראיתם למעלה בהחלט יש טיסות זולות – כך יכול להיות שהחיסכון יושג דרך ההזמנה העצמאית. מצד שני, מחירים נוחים של טיסות יבואו לידי ביטוי פעמים רבות בדיל המבוסס עליהם. הכל אפשרי, ואנחנו ממליצים לכם בכל מקרה כהרגלנו להשקיע את המאמצים הדי מינימליים בביצוע בדיקות בשני הכיוונים.

שאלת האירוח במלון

בקפריסין יש הרבה מה לעשות ולראות, אבל המציאות היא שרוב הישראלים שמגיעים לאי עושים זאת למטרות נופש על בסיס בטן גב. כל זה הופך את הבחירה שלהם במלון למשמעותית מאד במשוואת ההנאה שלהם מהחופשה. רצוי לבחון כמובן את המיקום של המלון, כאשר בדרך כלל מלון הנמצא ממש על קו החוף יהיה יקר יותר (מומלץ לבדוק תמיד את הקרבה של המלון לים).

דרגת האירוח משתנה בכל מלון ומשפיעה על המחיר. ההצעות הבסיסיות והזולות יותר הן מלון על בסיס לינה בלבד או לינה עם ארוחת בוקר, שתתאים בעיקר לאנשים שלא בונים על להיות יותר מדי במלון. חבילות צעירים ליעדים שונים בקפריסין, בעיקר איה נאפה, יכללו בדרך כלל שהות במלונות בסיסיים או בדירות אירוח ללא ארוחות. זה יהיה אמנם זול – ניתן למצוא חבילות בכ-300-400 דולר לשבעה ימים – אבל מנגד יצריך עלויות נוספות על אוכל ושתייה (קלה או אלכוהולית). אם הנופש שלכם מבוסס על שהות במלון, מומלץ שתבררו על נופש על בסיס חצי פנסיון, פנסיון מלא או הכל כלול. קפריסין היא לא טורקיה, אבל גם בה יש מלונות מפנקים של הכל כלול שמציעים ארוחות סביב השעון, גלידות, שתייה קלה ושתייה אלכוהולית. חבילות נופש לקפריסין מהסוג הזה תהיינה בדרך כלל יקרות יותר (סביבות כ-500-600 דולר בעונת התיירות, לפעמים יותר ולפעמים פחות), אבל הן מצמצות את ההוצאות האחרות של השהות במדינה למינימום האפשרי.

אוכל, תחבורה ועלויות אחרות

מבחינת עלויות השהות, המחירים של נופש בקפריסין נוטים בהחלט סבירים במונחים ישראלים או אירופאיים. על ארוחה במסעדה די פשוטה אתם צפויים לשלם כ-6-15 אירו לאדם, בעוד שארוחת מזון מהיר תעלה לכם כ-5-7 אירו – יותר זול מישראל מובן. בירות מוצעות כאן במחיר ממוצע של כ-2.5 אירו (בירה מקומית) או כ-3 אירו (בירה מיובאת). מחיר כוס קפה נע לרוב בטווח של 2-4 אירו. אם שוהים במקום שלא מציע ארוחות אנחנו ממליצים לשלב את הרכישות בסופרמרקטים, ולא להתבסס רק על מסעדות ובתי קפה. נכון, המחירים שלהם הם בהחלט סבירים, אבל עדיין משתלם וחסכוני יותר להתבסס מדי פעם על הסופר.

תחבורה תעלה לכם משהו כמו 1.5 אירו לכיוון באוטובוס, כאשר מחיר התחלתי של מונית הוא בדרך כלל כ-3-5 אירו (תלוי איפה ומתי מזמינים אותה). על קילומטר של נסיעה אמורים לשלם כאירו אחד. ניתן להשתמש במונית במחירים סבירים אם חולקים אותה או אם מדובר בנסיעות קצרות. בנסיעות ארוכות יותר אנחנו ממליצים לכם לבנות על אוטובוסים. יש מלונות שמספקים שירותי הסעות מטעמם, כך שאתם יכולים לברר מה המלון שאתם עתידים לשהות בו מציע מהבחינה הזו.

מדריכי חיסכון אחרים בתחום התיירות תמצאו כאן