חדשות    

מיטק וטיב טעם ישתפו פעולה בפיתוח בשר מתורבת

MeatTech & Mizra factory Kibbutz Mizra 12.7.2021 צילום: הדס פרוש Photo by Hadas Parush

מימין: אורן מילר, עמרי שיינין, שרון פימה, רינה קרס, אלדד הרי – צילום: יחצ

מעודכן ל-07/2021

מיטק וטיב טעם ישתפו פעולה בפיתוח בשר מתורבת

החברות חתמו על מכתב כוונות ויחלו תהליך בדיקה, לייצור מסחרי של רקמות בשר חזיר שיגודלו במעבדה, מחוץ לגוף בעל החיים

קבוצת טיב טעם וקבוצת מיטק מדווחות היום על חתימתן על מכתב כוונות לא מחייב, בנוגע לשיתוף פעולה בפיתוח ושיווק של מוצרי בשר מתורבת. במסגרת המסמך, טיב טעם ומיטק יפעלו לחתום על הסכם מחייב, אשר צפוי לכלול פיתוח משותף של מוצרי בשר מתורבת וכן הקמה של מתקן ייצור, יחד עם מתן זכויות הפצה ושיווק (לרבות אפשרות לזכויות הפצה בלעדיות) לטיב טעם, עבור המוצרים שיפתחו הצדדים, בישראל ו/או מקומות אחרים בעולם.

הצדדים הסכימו לדון על הרחבת שיתוף הפעולה בנוגע לייצור ושיווק מוצרי בשר מתורבת בעתיד, ובדגש על בשר חזיר מתורבת, וזאת בהמשך לדיווחה של מיטק על תחילת פעילות פיתוח בתחום בשר חזיר מתורבת וכן בהתאם להערכת קבוצת טיב טעם כי לאור הביקוש הגובר, השימוש בשומן חזיר כחומר גלם צפוי לעלות בשנים הבאות לכדי עשרות טון בחודש בישראל.

בשר מתורבת נועד להיות תחליף בר קיימא לבשר המגיע משחיטה. התוצרים לבסוף הינם רקמות בשר אמיתיות, אשר גודלו במעבדה, מחוץ לגוף בעל החיים. ייצור זה מתבצע בתהליכי גידול מבוקרים, אשר מאפשרים התרבות תאים הללו וכן התמיינות לקבוצות שונות (כגון שומן או שריר), במטרה לקבל בשר בעל חיים שטעמו, הרכבו ואיכותו הם כשל בשר מסורתי (אשר מקורו משחיטה).

מכתב הכוונות משקף את הגישה החדשנית של קבוצת טיב טעם בתחום המזון ואת האמון שלה בחזון, בטכנולוגיה וביכולות פיתוח המוצר של מיטק. יתר על כן, מכתב הכוונות מגלם עבור מיטק את הפוטנציאל לפיתוח קו מוצרים נוסף וכן הוכחה עסקית נוספת מבחינת שוק הבשר המתורבת. לטכנולוגיה שבבסיס שיתוף הפעולה המתוכנן, פוטנציאל משמעותי לשפר את זמינות הבשר, לפשט את שרשרת אספקת הבשר ולהציע לצרכנים מגוון רחב של מוצרי בשר חדשים, ברי קיימא.

חגי שלום, מנכ"ל קבוצת טיב טעם, מסר: "אנו עושים היום צעד חשוב בהרחבת האסטרטגיה העסקית של טיב טעם, לאור התאוצה של התפתחות ענף הפוד-טק בכללותו, ובפרט, הסינרגיה בין תחום הבשר המתורבת לבין פעילות ייצור המזון של מגזר התעשייה של קבוצת טיב טעם. הדבר יאפשר לטיב טעם לתת מענה לדרישה העולמית ההולכת וגוברת למזון בריא ואיכותי מבלי לשלם את המחיר המוסרי והמחיר הכלכלי של תעשיה זו, תוך הקטנת פגיעה בסביבה".

שרון פימה, מנכ״ל מיטק, אמר: "אנו גאים ששחקן כה משמעותי בתעשיית המזון הישראלית, עם פעילויות הן בתחום הקמעונאי והן בעיבוד הבשר, בחר במיטק להיות השותפה שלו בתחום הפוד-טק התחרותי והמתפתח בקצב מסחרר בישראל ובעולם. מכתב כוונות זה הוא צעד ראשון לבחינת האפשרויות להאצת אימוץ מוצרי בשר מתורבתים, זיהוי התנאים להקמת מתקני ייצור והערכת ההזדמנויות הגלומות במוצרי בשר נוספים המונעים על ידי טכנולוגיות גידול התאים מזנים שונים וכן יכולות הדפסת התלת-ממד הביולוגית שלנו".

טיב טעם בוחנת מועדון אשראי ותוזיל 1,000 מוצרים