חדשות    

"הגירושים של המאה": יו"ר SK הקוריאנית מוכר מניות בכ-695 מיליון דולר כדי לשלם לגרושתו

צ'וי טה-וון, יו"ר קבוצת SK, אחד התאגידים הגדולים בדרום קוריאה, ימכור חלק ממניותיו בחברת האחזקות של הקבוצה כדי לממן את הסדר הגירושים עם גרושתו, רו סו-יונג. לפי דיווח לרשויות, צ'וי ימכור כ-1.65 מיליון מניות של SK Inc, שהן 2.26% מהחברה, בעסקאות בלוק מחוץ לשעות המסחר. העסקה אמורה להיסגר בתחילת נובמבר, ואחריה יחזיק צ'וי ב-15.49% מהמניות, ויישאר בעל המניות הגדול.

שווי המכירה הוערך ב-944 מיליארד וון, כ-695 מיליון דולר, בדיוק הסכום שבית המשפט לערעורים בדרום קוריאה הורה ביולי לצ'וי לשלם לגרושתו. בחברה הסבירו את המכירה בצורך של בעל המניות העיקרי בכסף אישי בעקבות תביעה לחלוקת רכוש, ולא פירטו מעבר לכך. שני הצדדים ערערו בנפרד לבית המשפט העליון, כך שההליך המשפטי עדיין לא הסתיים, אבל לפי גורמים ב-SK צ'וי נערך כבר עכשיו לשלם.

חתונה בבית הנשיא, פרידה בעיתון

הסיפור מעסיק את דרום קוריאה כבר שנים, ולא בכדי זכה לכינוי "הגירושים של המאה". רו היא בתו של רו טה-וו, נשיא דרום קוריאה בסוף שנות ה-80 ובתחילת שנות ה-90, והשניים נישאו ב-1988, בשנה שבה אביה נכנס לתפקיד, בטקס שנערך בבית הכחול, ארמון הנשיאות. גם החתונה קיבלה בזמנו כינוי משלה: "חתונת המאה". לבני הזוג, שניהם בני 65, שלושה ילדים בוגרים.

הנישואים התפרקו ב-2015, כשצ'וי פרסם בעיתון מכתב באורך שלושה עמודים, שבו הודיע שהוא רוצה להתגרש, וגילה שהתאהב באישה אחרת ונולד לו ממנה ילד.

למה זה מעניין גם משקיעים

SK היא אחת מקבוצות הענק שמכונות בקוריאה "צ'אבול", קונגלומרטים משפחתיים ששולטים בחלקים גדולים מהכלכלה. תחת הקבוצה פועלות חברות כמו SK הייניקס, מיצרניות שבבי הזיכרון הגדולות בעולם וספקית מרכזית של שבבי זיכרון מתקדמים לענקיות ה-AI, וכן חברת התקשורת SK טלקום וחברות אנרגיה וכימיה. השליטה של צ'וי בקבוצה עוברת דרך חברת האחזקות SK Inc, ולכן כל שינוי באחזקה שלו נבדק בזכוכית מגדלת.

בשלב זה המכירה לא מאיימת על השליטה: גם אחריה צ'וי נשאר בעל המניות הגדול. אבל היא ממחישה עד כמה קשרים אישיים ומשפחתיים יכולים להשפיע על תאגידים ציבוריים בקוריאה, נושא שעולה שוב ושוב בדיונים על ממשל תאגידי במדינה. במסחר בסיאול ירדה מניית SK Inc בכחצי אחוז אחרי הדיווח.