מדריכי כרטיסי אשראי    

DO – כרטיס האשראי ששומר על הסביבה

מעודכן ל-06/2019

DO של חברת דוקונומי בודק כמה פחמן פלטתם במוצרים שאתם צורכים ומציע לכם חלופות

דוקונומי התחילה מסרטון ביוטיוב. המייסדת של המיזם הגיעה במקרה לסרטון הסבר על Aland index – מתודולוגיה שפיתח הבנק הפיני Ålandsbanken לחישוב ההשפעה הסביבתית שיש לכל קנייה שלנו, ונועדה לתפעול באמצעות כרטיס אשראי שמספק ללקוחות מידע על “טביעת הפחמן” של הצריכה שלהם.

לאחר הצפייה בסרטון פנתה למתיאס וויקסטורם, והשניים פעלו יחד כדי לאמץ את המודל  של כרטיס האשראי הפיני. השניים הקימו את דוקונומי בשבדיה, עם עוד שלושה שותפים, והשיקו בשיתוף חברת האשראי DO מאסטרקארד   שירות בנקאות מסוג חדש ששם דגש לא על מידע פיננסי אלא על ההשפעה הסביבתית של הצרכן, בעיקר בנוגע לפליטת גזי חממה בקניות שלו; ונותן לו כלים לקזז את הפליטה הזו ולהשקיע בפיתוחים אקולוגיים יותר.
כרטיס אשראי ללא פס מגנטי

מאסטרקארד היא שותפה מרכזית של דוקונומי במיזם, ונותנת לחברה סיוע בפיתוח ועיצוב המוצר. החברה מספקת את כרטיס האשראי שיונפק ללקוחות. עבור השירות  ללקוחות פיתחה מאסטרקארד כרטיס אשראי ייחודי שעשוי מחומרים מתכלים וידידותיים לסביבה, ושיהיה הראשון בעולם ללא פס מגנטי.

דו וקונומי יושק בשבדיה הקיץ, והחברה מגייסת בימים אלו כספים כדי להשיק אותו במדינות נוספות בעולם עם כוונה להתרחב לשווקים נוספים באירופה עד סוף 2019 ומחוץ לאירופה ב־2020. בחברה אומרים שהם מקבלים פניות מכל העולם, תחילה הם מתכוונים, להתרחב לאירופה ואז לארצות הברית

"השירות הוא שירות בנקאות במובייל שמציע כמה מוצרים. יש כמובן כרטיס אשראי של מאסטרקארד ותשלום באמצעות האפליקציה, אבל המוצרים החשובים הם השקעות בנות־קיימא וקיזוז פליטות פחמן",אומרים בחברה.

התשלומים דרך השירות וכרטיס האשראי מחוברים לאינדקס, שמחשב את האימפקט הסביבתי של כל רכישה ורכישה. המערכת בוחנת את הסיווג של הסוחר לפי כמה קטגוריות סביבתיות, ומבצעת חישובים על סמך טביעת הפחמן הכללית של התעשייה שאליה משתייך המוצר שקונים.

"באפליקציה יש גם מאמן פחמן ואפשר לעקוב בזמן אמת אחרי האימפקט הסביבתי של ההוצאות. למשל, השבוע האימפקט שלך היה X קילו של פחמן דו חמצני. ואם אתה רוצה לקזז את פליטת הפחמן הזו — זה במרחק קליק אחד שבו אתה בוחר בין פרויקטים שונים באישור האו"ם”.

השקעה בקרנות היא התכונה החשובה הנוספת ששולבה ב־DO: "אנחנו בונים פלטפורמת השקעות עם קרנות בנות־קיימא, שכולן לא משקיעות בדלקי מאובנים, ומייצרים מערכת עדכון נרחבת. אם אתה משקיע בקרן שעובדת אתנו, לא תקבל רק דיווח פיננסי אלא גם מידע על השינויים שחוללת. נעבוד עם הקרנות ונספק סיפורים על ההשקעות שבוצעו וההשפעה הסביבתית שלהן", מסכמים בחברה.