שוק ההון    

VBL – אולי הפעם? עם 58 מיליון דולר בקופה, החברה מתמקדת בשלב שלישי של מוצר לטיפול בסרטן השחלות

פרופ' דרור חרץ, מנכ"ל VBL

חברת VBL (סימבול – VBLT )  מתקדמת בניסויים הקליניים, אבל המשקיעים בחברה, כבר לא מעודדים. מניית החברה רשמה ירידות בחודשים האחרונים – זה התחיל עם כישלון בשלב שלישי של טיפול בסרטן המוח, אז מניית החברה צנחה מרמה של 5 דולר לכ-2.5 דולר, ומאז המחיר המשיך להדרדר עד לכ-1.65 דולר – מחיר שמבטא שווי של כ-60 מיליון דולר, קצת מעל המזומנים בקופה – כ-58 מיליון דולר נכון לסוף יוני.

אז למה השוק לא מאמין בחברה? אולי בגלל הכישלון הגדול לפני כחצי שנה בניסוי הכל כך חשוב, ואולי כי החברה נכשלת סדרתית. לפני כשנתיים וחצי נכשלה החברה עם הניסויים במוצר האנטי-דלקתי שלה לטיפול במחלות פסוריאזיס וקוליטיס. כך או אחרת, הנהלת החברה מסתכלת קדימה ומנסה לשכנע את המשקיעים כי מדובר בפיתוחים חשובים ושההתקדמות בהם ברורה. מעבר לכך, הכסף בקופה להערכת ההנהלה יספיק לפחות לשלוש השנים הקרובות.

"VBL ממומנת היטב, עם יותר מ-58 מיליון דולר במזומן, אשר יאפשרו לנו להמשיך בפיתוח של VB-111 לסרטן השחלות, ולקדם את צנרת המוצרים המתקדמת שלנו, הכוללת את תכנית ה-MOSPD2, ליותר מ-3 שנים קדימה", אמר עם פרסום התוצאות הכספיות,  מנכ"ל החברה פרופ' דרור חרץ. "יש לנו אמון רב בפוטנציאל של ה-VB-111 ואנו ממוקדים כעת בקידום ניסוי OVAL שלב 3 שבוחן את VB-111 כטיפול לסרטן שחלות. אנחנו מתכננים לערוך אנליזת ביניים של יעילות הניסוי ברבעון הרביעי של 2019.

"אנחנו גם מעודדים מאד מתכנית ה-MOSPD2 שלנו ומהמידע שהצטבר בה עד כה, אשר מדגיש את הפוטנציאל של שימוש בחלבון מטרה זה לטיפול הן בסרטן והן במחלות דלקתיות, כדוגמת טרשת נפוצה. המטרה שלנו היא להגיע להגשה ראשונה ל-FDA בתכנית זאת עד סוף 2019"

VBL צפויה להציג מידע נוסף מתכנית ה-MOSPD2 בוועידה האירופית לטיפול ומחקר בטרשת נפוצה ב-11 באוקטובר בברלין.

דגשים לרבעון השני:

  • הושלם גיוס של 15.5 מיליון דולר, אשר יאפשרו לחברה להמשיך בפיתוח ה-VB-111 לטיפול בסרטן השחלות, ולקדם את צנרת המוצרים, הכוללת את תכנית ה-VB-600 ממוקדת MOSPD2, לפחות ל-3 השנים הבאות.
  • ניסוי ה- OVAL שלב 3 עם VB-111 לטיפול בסרטן השחלות ממשיך. אנליזת ביניים עם תוצאות ראשוניות על יעילות הטיפול צפויה ברבעון הרביעי של 2019.
  • החברה עורכת ניתוח מעמיק לתוצאות ניסוי ה-GLOBE, ומתמקדת בבחינת האפשרות שפרוטוקול הניסוי שהתקיים תחת הסכם SPA היה הגורם הבעייתי, ולא תרופת ה-

    VB-111 עצמה. החברה מתכננת להציג מידע נוסף על תוצאות GLOBE בכנס SNO בנובמבר.

  • VBL הציגה מידע חיובי חדש על תכנית ה-MOSPD2 שלה בוועידות בינלאומיות לסרטן ומחלות דלקתיות, ובמאמר מדעי המדגיש את הפוטנציאל של MOSPD2 כטיפול חדשני בגידולים מוצקים, דוגמת סרטן השד.

 

תוצאות כספיות לרבעון השני: 

  • ההכנסות הקשורות לשיתוף הפעולה ביפן עמדו על כ- 0.2 מיליון דולר בתקופה זו.
  • מצבת המזומנים: נכון ליום ה-30 ביוני 2018, לחברה מזומנים, שווה מזומנים ופיקדונות בנקאיים קצרי מועד בהיקף של 58.5 מיליון דולר, והון חוזר של 54.7 מיליון דולר. החברה מעריכה כי המזומנים, שווה המזומנים והפיקדונות הבנקאיים יאפשרו לממן את ההוצאות התפעוליות ודרישות ההון לפחות בשלוש השנים הקרובות.
  • הוצאות מחקר ופיתוח לרבעון הסתכמו בכ-2.9 מיליון דולר, בהשוואה לכ-3.2 מיליון דולר ברבעון השני של 2017. ההוצאות הן בניכוי מענק המחקר מהרשות לחדשנות בגין הפעילות ברבעון.
  • הוצאות הנהלה וכלליות לרבעון הסתכמו בכ-1.2 מיליון דולר, לעומת 1.9 מיליון דולר ב-בתקופה המקבילה אשתקד.

הפסד כולל ברבעון השני של 4.1 מיליון דולר (13 סנט למניה), בהשוואה להפסד של 4.9 מיליון דולר (18 סנט למניה) ברבעון המקביל אשתקד.

כישלון חרוץ בתרופת הדגל

לפני חצי שנה הודיעה החברה על כישלון בניסוי הקליני שלב 3  לטיפול בגליובלסטומה (סרטן המוח) נשנית. מטרת הניסוי היתה לבחון את יעילות התרופה המובילה של החברה – VB-111 בשילוב עם Avastin, לבין מתן Avastin בלבד, בחולי גליובלסטומה נשנית.

המחקר לא עמד ביעד המרכזי של שיפור בשיעור השרידות של החולים."אנו מאוכזבים שהתוצאות המעודדות שראינו בניסוי הקליני שלב 2 לא חזרו על עצמן בניסוי שלב 3, וברגע שנקבל לידינו את הנתונים הסופיים והמלאים, ננתח אותם לעומק כדי לקבל הבנה טובה יותר של תוצאות הניסוי", אמר פרופ' דרור חרץ, "אנו מאמינים שיש ל-VB-111 פוטנציאל בהתוויות אחרות שאנו חוקרים כעת או שנחקור בהמשך". כאמור כעת סבורים בחברה שייתכן שהתרופה פשוט התבססה על פרוטוקול לא מדוייק, והם מנסים "להחיות" את הפיתוח האמור. זה לא יהיה פשוט מול ה-FDA, אך ניתן להבין מהודעת החברה שהיא לא הרימה ידיים בקשר לתרופה זו.

 

ל-VBL הסכם מסחור ביפן עם חברת NanoCarrier לתרופה VB-111.  ההסכם עשוי להגיע ל-100 מיליון דולר וכלל מקדמה של 15 מיליון דולר, כאשר מדובר היה על שני השימושים למוצר –  גליובלסטומה וסרטן השחלות. על רקע הכישלון בגליובלסטומה, ההסכם הצטמצם.