לעומת שלושת החודשים הקודמים נמכרו 16% דירות יותר, הכי הרבה דירות נמכרו בנתיבות ובהרצליה
הדירות החדשות שמכרו הקבלנים בדצמבר 2018-פברואר 2019 הסתכמו בכ-6,400 דירות, עלייה של 16% לעומת שלושת החודשים שקדמו להם אז נמכרו 5,500 דירות. כך עולה מנתוני הלמ"ס.
עם ניכוי השפעות עונתיות, כמו חגים, בתקופה זו חלה עלייה של 2.5% לעומת התקופה הקודמת. מספר הדירות החדשות שנמכרו עלה בשיעור ממוצע של 3% בחודש, מאפריל 2018,לאחר תקופה ארוכה שבה חלה ירידה של כ-1.5% בממוצע בחודש, מיולי 2015 עד מרץ 2018.
הכי הרבה דירות חדשות בנתיבות
בפילוח גיאוגרפי לפי מחוזות, כ-27% מהדירות החדשות שנמכרו בתקופה זו היו במחוז המרכז, כ-23% במחוז תל אביב, 16.8% במחוז דרום, כ-13% במחוז צפון, כ-12% במחוז חיפה וכ-6% במחוז ירושלים.
היישובים שבהם חלה העלייה המשמעותית ביותר במכירת דירות חדשות בשלושת החודשים האחרונים היו נתיבות (513 דירות לעומת 40 בשלושת החודשים הקודמים), הרצליה (זינוק של כ-170% ל-462 דירות), רעננה (עליה של כ-97% ל-175 דירות) ויבנה (עלייה של כ-80% ל-285 דירות).
ירידות היו בראש העין (ירידה של 66% ל-194 דירות), בראשון לציון (ירידה של כ-25% לכ-200 דירות), בתל אביב-יפו (ירידה של 21% ל-211 דירות) ובחולון (ירידה של 7.4%).
מספר הדירות שהחלה בנייתן בקבוצות רכישה בתקופה הנסקרת עמד על 330 דירות – דירה אחת לכל 19. דירות שמכרו הקבלנים באותה תקופה.
ומה עם מחירי הדירות?
בענף הבנייה מספרים על התעוררות במשרדי המכירות, בזכות משפרי דיור שהצטרפו בשלבים מאוחרים יותר לתוכנית מחיר למשתכן.
עם זאת, בלשכת שמאי המקרקעין, מזהירים כי הפערים בין הביקושים הגבוהים במחוזות תל אביב והמרכז לעומת שאר המחוזות, עלולים ללמד על התחדשותן של עליות מחירים באזורים אלו. בלי תמיכה מסיבית הכוללת מקומות עבודה, תחבורה נוחה ובלויי ומסחר הישראלים לא ינהרו לפריפריה בגלל מחירים נמוכים.
הלמ"ס: עליה בכמות המבוקשת של דירות חדשות; אקסלנס: הכוונה לעלייה בהיצע