חדשות    

מדד המחירים ירד בדצמבר ב-0.1% ב-2015 כולה – ירידה של 1%!

למחשבון מדד המחירים לצרכן

מדד המחירים לצרכן ירד ב-0.1% בחודש דצמבר 2015, בהשוואה לחודש נובמבר 2015 והגיע לרמה של 99.1 נקודות לעומת 99.2 נקודות בחודש הקודם (הבסיס: ממוצע 100.0=2014 נקודות). מדד המחירים בשנת 2015 כולה ירד ב-1%. ירידות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: ירקות ופירות טריים (ב-6.9%), תרבות ובידור (ב-1.5%), שונות (ב-0.6%) ומזון (ב-0.4%). עליות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: הלבשה והנעלה (ב-6.2%) ודיור (ב-0.4%).

מדד ללא דיור ירד ב-0.3 אחוז והגיע ל-97.6 נקודות, המדד ללא אנרגיה ירד ב-0.1 אחוז והגיע ל-100.4 נקודות והמדד ללא ירקות ופירות נותר ללא שינוי ברמה של 98.9 נקודות.  המדד ללא דיור ירד בשנה האחרונה  ב-1.9 אחוזים והמדד ללא ירקות ופירות ירד ב-1.3 אחוזים; לעומתם המדד ללא אנרגיה נותר ללא שינוי.

נתוני המגמה בחודשים ספטמבר 2015 – דצמבר 2015: על פי נתוני המגמה לתקופה זו, קצב הירידה השנתי של מדד המחירים לצרכן הגיע ל-0.9%, של המדד ללא דיור ל-2.1% ושל המדד ללא ירקות ופירות וללא דיור ל-2.4%.

מזון (ללא ירקות ופירות) מדד מחירי מזון ירד ב-0.4 אחוז.

הוזלו במיוחד: טחינה (ב-4.3 אחוזים), סירופים ומייפל (ב-4.1 אחוזים), שימורי דגים ודגים מעובדים (ב-2.9 אחוזים), עופות (ב-2.5 אחוזים), סוכר (ב-2.4 אחוזים), אטריות, ספגטי וכדומה (ב-2.3 אחוזים), בשר בקר קפוא (ב-2.3 אחוזים), חלבה לסוגיה (ב-2.0 אחוזים), שמנת מתוקה, לבישול וקצפות למיניהן (ב-1.8 אחוזים), עוגיות וביסקוויטים (ב-1.6 אחוזים), חטיפים מלוחים (ב-1.4 אחוזים), שמן (ב-1.4 אחוזים), נקניק, פסטרמה ונקניקיות (ב-1.3 אחוזים), קמח (ב-1.1 אחוזים), בשר כבש (ב-1.1 אחוזים), משקאות אלכוהוליים (ב-1.1 אחוזים), ריבות ומרקחות (באחוז אחד) ומלח (באחוז אחד).

התייקרו במיוחד: בירה שחורה (ב-7.0 אחוזים), ופלים (ב-2.4 אחוזים), תה (ב-2.1 אחוזים), סלטים מוכנים (ב-2.0 אחוזים), מיונז (ב-1.6 אחוזים), גבינות לבנות למריחה (ב-1.6 אחוזים), בשר חזיר (ב-1.4 אחוזים), לחם מיוחד, כגון: לחם דיאטטי ולחם קל (ב-1.3 אחוזים), חלקים פנימיים של בקר (ב-1.3 אחוזים), שוקולד (ב-1.3 אחוזים), גלידות (ב-1.2 אחוזים) ולבן, יוגורט וכדומה (באחוז אחד).

ירקות ופירות

מדד מחירי ירקות ופירות ירד ב-5.3 אחוזים.

מדד מחירי ירקות טריים ירד ב-6.9 אחוזים ומדד מחירי פירות טריים ירד ב-6.4 אחוזים. מדד מחירי ירקות קפואים, כבושים ומשומרים ירד ב-0.1 אחוז; לעומתו מדד מחירי פירות משומרים ויבשים נותר ללא שינוי.

מבין הירקות הטריים הוזלו במיוחד: קישואים (ב-25.1 אחוזים), פלפלים (ב-17.8 אחוזים), עגבניות (ב-15.9 אחוזים), שומר (ב-13.9 אחוזים), גזר (ב-10.7 אחוזים), מלפפונים (ב-5.8 אחוזים), תפוחי אדמה ובטטות (ב-5.1 אחוזים), חסה (ב-3.8 אחוזים), צנון וצנונית (ב-3.3 אחוזים), בצל (באחוז אחד) ושום (באחוז אחד).

התייקרו במיוחד: קלחי תירס (ב-14.7 אחוזים), סלק (ב-8.7 אחוזים), דלעת (ב-8.7 אחוזים), כרובית (ב-8.0 אחוזים), חצילים (ב-4.9 אחוזים), נבטים (ב-3.8 אחוזים), כרוב (ב-2.9 אחוזים), ברוקולי (ב-2.5 אחוזים), שעועית טרייה (ב-1.8 אחוזים), ירקות לתיבול (ב-1.6 אחוזים) וקולורבי (ב-1.3 אחוזים).

מבין הפירות הטריים הוזלו במיוחד: בננות (ב-22.4 אחוזים), אשכוליות (ב-11.9 אחוזים), לימונים (ב-10.8 אחוזים), תפוזים (ב-7.3 אחוזים), קלמנטינות (ב-6.3 אחוזים), קיווי (ב-5.1 אחוזים), אפרסמון (ב-3.8 אחוזים), פומלה (ב-2.4 אחוזים) ותפוחי עץ (ב-1.8 אחוזים).

התייקרו במיוחד: אבוקדו (ב-9.5 אחוזים) ורימונים (ב-4.6 אחוזים).

מבין הירקות והפירות המעובדים הוזלו במיוחד: מלפפונים כבושים (ב-2.0 אחוזים), פירות משומרים (ב-1.9 אחוזים) ורסק ושימורי עגבניות (ב-1.1 אחוזים).

התייקרו במיוחד: צימוקים (ב-1.9 אחוזים) ושימורי קטניות וירקות (באחוז אחד).