שוק ההון    

אלרוב – רבעון שני פושר; השקעה של 600 מיליון שקל בבנק לאומי (רק 4 מיליון בפועלים)

אלרוב נדל"ן ומלונאות שבשליטת אלפרד אקירוב, מדווחת על רווח תפעולי של 42 מיליון שקל ברבעון השני של השנה לעומת רווח תפעולי של 84 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. אבל, הירידה ברווח בשיעור של 50% לא נובעת מפגיעה בעסקי החברה – ברבעון המקביל נרשמו רווחים מניירות ערך בסכום של 35 מיליון, כך שבפועל התוצאות לא רחוקות מתוצאות הרבעון המקביל.

עם זאת, בתחום העיסוק המרכזי של החברה – הפעלת בתי מלון נרשמה ירידה בהכנסות מ-122 מיליון ל-113 מיליון שקל; וגם בתחום הנדל"ן המניב והדיור המוגן נרשמה ירידה בהכנסות הרבעון מ-84 מיליון שקל ברבעון המקביל ל-77 מיליון שקל ברבעון הנוכחי.  גם בהסתכלות על חצי השנה הראשונה, נרשמה ירידה בפעילות – הפעלת בתי המלון הניבו הכנסות של 196.7 מיליון שקל לעומת 206.9 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2015; ההכנסות משכר דירה ודיור מוגן במחצית הראשונה הסתכמו ב-158.5 מיליון שקל בהשוואה ל-170.7 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2015.

הירידה בפעילות בתי המלון נובעת, בין היתר, משינויים בשערי החליפין, והירידה בשכר נובעת בעיקר מהחלשתו של הפרנק השוויצרי ביחס לשקל במהלך תקופת הדוח, וכן קיטון בעקבות מימוש נכס מניב באשדוד במהלך הרבעון הראשון של השנה.

במחצית הראשונה של השנה בזכות הכנסות מס בסכום של 59 מיליון שקל רשמה החברה רווח (רווח לבעלי המניות) של 50.5 מיליון שקל לעומת רווח של 57.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה (בזכות רווחי ניירות ערך).

אלרוב נדל"ן ומלונאות פועלת, בעצמה ובאמצעות חברות בשליטתה בעיקר בתחומי הנדל"ן להשקעה והמלונאות, בישראל, בשוויץ צרפת ואנגליה. החברה יוזמת ורוכשת נכסים מניבים, ובפרט מרכזי מסחר, משרדים ובתי מלון. כמו כן החברה מחזיקה בתיק ניירות ערך ממוקד מניות בנקים (בעיקר בנק לאומי), וכן היא מחזיקה  במניות בחברות טכנולוגיה בתחום מדעי החיים (בשלב הראשוני של החברות).

החברה מדווחת כי בהמשך לאישור תכנית לרכישה עצמית של מניות החברה, החברה ביצעה החל מהדוח התקופתי ועד סוף יוני רכישות עצמיות בתמורה כוללת של 8.7 מיליון שקל, ולאחר תאריך המאזן  נרכשו מניות נוספות בתמורה ל-3.8 מיליון שקל.

עוד מעדכנת החברה כי דירקטוריון החברה אישר, והתקבל אישור הבורסה לניירות ערך, לפרסום דוח הצעת מדף ותכנית להצעת ניירות ערך תוך כדי המסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב  בהתאם למנגנון ה-ATM ועל פי תשקיף מדף של החברה ממאי 2015, לפיה הכמות הכוללת המרבית של ניירות הערך שיוצעו במסגרת התכנית תהיה כ-26.5 מיליון ערך נקוב. בכך, הופכת אלרוב לאחרת החברות הראשונות שמשתמשות באפשרות הנפקת ATM  (למתעניינים – מדריך הנפקת ATM ).

השקעה במניות בנקים

אלרוב מדווחת כי שווי תיק ניירות הערך שלה הכולל בעיקר השקעה במניות בנק לאומי מסתכם נכון לסוף יוני ב-576 מיליון שקל, כאשר נכון להיום מסתכמת ההשקעה ב-604 מיליון שקל – רווח של 28 מיליון שקל. ההשקעה במניות בנק הפועלים היא בסכום זניח יחסית – 4 מיליון שקל.

ההון העצמי של אלרוב מסתכם בכ-3.6 מיליארד שקל ושווי השוק שלה כ-2.1 מיליארד שקל – ההפרש הזה ככל הנראה נובע מחוסר אמצון בערך הנכסים כפי שהוא מוצג בספרים.

במקביל לפרסום הדוחות הכספיים מוסרת החברה על כוונתה למזג פעילויות נדל"ן בשווץ (שמאוגדות תחת שתי חברות) ולהנפיק הון בבורסה בשוויץ – הרחבה על ההנפקה המתוכננת של אלרוב