עוד שחיקה בפנסיה: לפי הדו"ח שפרסם OECD, יחס התחלופה נטו של הישראלים עת יציאה לפנסיה צנח לרמה של 57.8% בלבד, זאת לעומת 75% ב־2017. יחס התחלופה משמעו שיעור דמי הפנסיה נטו, לאחר מסים, משכר הנטו הממוצע. כך ירד שיעור זה בשנתים לפחות מ-60% מהשכר.
יחס התחלופה עוזר לאמוד את רווחתם של הקשישים בכל מדינה. הסיבה לירידה היא לא רק ריאלית,אלא גם שינוי בחישוב: הפרמטרים ששוקללו הם גיל הפרישה, תוחלת החיים והשכר הממוצע.
הפרמטר שהכי פוגע בפנסיה הוא הפסקות עבודה יזומות וללא יזומות, התפטרויות, פיטורים וחופשות ללא תשלום לצורכי טיפול בילדים או אחרים.
בישראל הפגיעה בפנסיה נובעת גם מכך שהמעסיק הישראלי מפריש לפנסיה לפי שכר שהוא נמוך מהשכר הברוטו. עוד דבר ייחודי לישראל הוא השימוש בפיצויים המשמש רכיב בפנסיה, כך שמפוטרים משתמשים בו ומאבדים מכספי הפנסיה.
נשים יקבלו פנסיה בשיעור 50% מהמשכורת
בישראל יש גם הבדל בין גיל הפרישה של גברים העומד על 67 לגיל הפרישה של נשים העומד על 62.וההכנסה הממוצעת ברוטו לגבר שכיר עומדת על 11,928 שקלים לחודש לעומת 8,188 שקלים לחודש עבור שכירה, כך שאישה מרוויחה רק 69% מהאשר גבר ממוצע. לפי דו"ח הארגון יחס התחלופה לאישה ישראלים עומדת על 49% בלבד. לשם השוואה, בשאר מדינות ה־OECD הפער בין יחס התחלופה בין גברים ונשים עומד על נקודה אחוז אחת בלבד.
דווקא אצל האוכלוסיות החלשות יחס התחלופה גבוה יותר ועומד על 80% מהשכר שאליו מגיעים עם הקצבאות