שוק ההון    

ירידה בשערוך נכסים ובהכנסות מימון הורידו את הרווח של גב-ים ל-100 מיליון שקל

אבי יעקובוביץ- מנכל גב ים. קרדיט צילום- סיוון פרג

גב-ים הרוויחה ברבעון השני כ-100 מיליון שקל לעומת כ-165 מליון שקל ברבעון המקביל ב-2017. בגב ים מסבירים כי הירידה החדה ברווח הנקי נבעה מירידה בשערוך נכסים וירידה בהכנסות המימון של החברה.  

ה-EBITDA עמד ברבעון המקביל בכ-102 מליון שקל לעומת כ-99 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2017.

ההכנסות של גב-ים מהשכרת מבנים הסתכמו בכ-114 מיליון שקל לעומת כ-109 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2017.

ה-NOI הסתכם ברבעון בכ-109 מיליון שקל לעומת 106 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2017.

ה-FFO ברבעון השני עמד על כ-48 מיליון שקל לעומת כ-44 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2017.

סגי איתן, סגן יו"ר דירקטוריון גב-ים אמרה היוםם לאחר פרסום התוצאות:

"גב-ים מקבוצת נכסים ובניין IDB מסיימת את המחצית הראשונה של השנה עם גידול בהכנסות משכירות בכ-4% לסך של כ-227 מיליון ש"ח, ובגילום שנתי – למעלה מ-450 מיליון ש"ח. הגידול בהכנסות משכירות נובע בעיקר מאכלוס פרויקטים שהחברה יוזמת בתחום הליבה שלה – פארקי הייטק ומשרדים – ומהווה את הצמיחה הטבעית שלה. הכנסות אלו צפויות להמשיך לעלות עם אכלוסם של הפרויקטים שנמצאים כיום בהקמה בתל-אביב, חיפה, רחובות ובאר-שבע.

לחברה נכסים מניבים איכותיים ברחבי הארץ בתפוסה גבוהה של כ-98%, ומצבת נכסים זו צפויה לעלות עם השלמתם של הפרויקטים שנמצאים כיום בייזום, במהלך 4 השנים הבאות.

במחצית הראשונה של שנת 2018, בהמשך למגמה של שנת 2017, חווה שוק המשרדים ביקושים נרחבים, בעיקר מחברות הייטק על מגוון תחומן, ענף שנמצא בצמיחה, דבר שבא לידי ביטוי בהרחבת שטחים להשכרה של שוכרים קיימים, ושטחים חדשים שהושכרו.

בד בבד עם תנופת הצמיחה של החברה, שומרת גב-ים על איתנות פיננסית ורמת נזילות גבוהה של כ-880 מיליון ש"ח. יתרות הנזילות ותזרים המזומנים השוטף, ישמשו את החברה לפעילותה השוטפת ויאפשרו לה להמשיך את פעילות הייזום הענפה על קרקעות שבבעלותה, לצד השכרה והשבחה של נכסים קיימים."

אבי יעקובוביץ, מנכ"ל גב-ים מקבוצת נכסים ובנין IDB אמר היום לאחר פרסום הדו"חות:

"אנו ממשיכים לחוות ביקושים חזקים בכלל נכסי החברה. שוק המשרדים ממשיך להפגין יציבות ועוצמה, הן ברמת המחירים והן ברמת התפוסות, ומושפע מהשגשוג בענפי ההייטק. החברות המובילות והמיקומים המובילים ממשיכים לפגוש שוכרים איכותיים.

גב-ים, אשר נוסדה לפני 90 שנה, נמצאת בעיצומה של פעילות ייזום מאסיבית, שהולכת ומתעצמת. הייזום כולל שמונה פרויקטים, כדלקמן:

פרויקט ToHa בתל-אביב, פרויקט הדגל של החברה, בשטח כולל של כ-89 אלף מ"ר. 85% משטחי הפרויקט שווקו, 72% בחוזים חתומים עם החברות WeWork, בינה טבעית, תופין טכנולוגיות, טראקס ואקמאי. הוועדה המקומית לתכנון ובניה תל-אביב אישרה להפקדה בתנאים תב"ע למבנה העילי השני בפרויקט, במסגרתה אושרו תוספת זכויות של כ-140 אלף מ"ר עילי (ברוטו) ותוספת של כ-1,500 מקומות חניה.

הבניין הרביעי בפארק גב-ים רחובות, בשטח כולל של כ-30 אלף מ"ר, אשר הושכר ברובו לחברת נובה.

פרויקט מתם-ים בפארק מתם, בשטח של כולל כ-12 אלף מ"ר, אשר הושכר במלואו לאמזון.

הבניין השני בפארק גב-ים חולון, בשטח כולל של כ-22 אלף מ"ר, אשר שווק במלואו לקבוצת MGS.

המרכז הלוגיסטי החדש במפרץ חיפה, בשטח כולל של כ-7,200 מ"ר, אשר הושכר במלואו לחברת אלמוג.

השלב הראשון של מגדלי מתם מזרח, בפארק מתם, בשטח כולל של כ-41.5 אלף מ"ר.

הבניין הרביעי בפארק גב-ים נגב, בשטח כולל של כ-13 אלף מ"ר.

השלב הראשון בפארק גב-ים רעננה, בשטח כולל של כ-56 אלף מ"ר.

פרויקטים אלו ימשיכו להוביל את גב-ים להמשך צמיחה, ולבסס את המוניטין שלה כחברת הנדל"ן המניב המובילה בישראל. עם השלמתם של פרויקטים אלו, תעמוד מצבת הנכסים המניבים של החברה על כ-1.1 מיליון מ"ר, אשר יניבו כ-590 מיליון ש"ח בשנה, החל מהרבעון הראשון של שנת 2022.

לחברה עתודות קרקע הכוללות זכויות בנייה זמינות בהיקף של כ-460 אלף מ"ר באזורי ביקוש ברחבי הארץ. בנוסף, מקדמת החברה תכניות בניין עיר בשטח כולל של כ-160 אלף מ"ר. הזכויות הקיימות והעתידיות מהוות את מנועי הצמיחה המרכזיים של החברה לשנים הבאות, והייזום על חטיבות קרקע אלו, בהתאם לביקושים, יאפשר לחברה להמשיך ליזום ולהגדיל את מצבת הנכסים המניבים שלה.

ביולי 2018 ערכה החברה הבת גב-ים נגב בע"מ (חלק החברה – 73.25%) הנפקה פרטית לגופים מוסדיים של סדרת אגרות חוב (סדרה א'), אשר נרשמו למסחר ברצף מוסדי. ההנפקה נעשתה בתמורה לסך של 320 מיליון ש"ח. אגרות החוב, במח"מ 5.2 שנים, אינן צמודות למדד והן יישאו ריבית שנתית בשיעור 3.55%."