סקר בנק הדואר: כ-45 אחוז מהישראלים יטוסו הקיץ לחו"ל
חדשות    

סקר בנק הדואר: כ-45 אחוז מהישראלים יטוסו הקיץ לחו"ל

אבי בלו – צילום: רמי זרנגר

מעודכן ל-06/2021

כ-22% ממשתתפי המדגם טרם החליטו אם לטוס, וכשליש יישארו בארץ – בעיקר בשל פחד מקורונה והמגבלות שנגזרו ממנה

סימן נוסף של חזרה לשגרה: בתום שנה של חיים בצל הקורונה ולאחר הסרת מרבית המגבלות, גם עולם התיירות מתאושש. מסקר חדש שנערך עבור חברת דואר ישראל עולה כי כ-45% מהישראלים מתכוונים לטוס הקיץ – כ45% מאלו שמתכוונים לטוס כבר החליטו לאן לנסוע, וכ-14% מהם טרם החליטו לאן. היעד המרכזי לנסיעות הוא מדינות אירופה, שמרביתן אינן אדומות ואין צורך בבידוד למחוסנים. הסקר נערך בחודש יוני בקרב 503  גברים ונשים בני 18 ומעלה.

עוד עולה מהסקר, כי 45%  מהמתכוונים לטוס יעשו זאת עם בן/בת הזוג, לעומת 31% שהעידו כי יטוסו עם המשפחה. 16% מתכננים לטוס עם חברים ו-8% העידו כי יטוסו לבד. 71% מבני 50+ ציינו כי יטוסו עם בן/בת הזוג, בהשוואה לצעירים בני 30-49 יותר שנוטים יותר לטוס עם המשפחה.

כשליש מהמדגם ציינו כי אין בכוונתם לטוס לחו"ל בקיץ הקרוב. בראש הסיבות שבגינן יש מי שחושש לטוס הקיץ, עלה החשש מהקורונה והמגבלות כתוצאה ממנה: שליש מהנשאלים העידו כי לא יטוסו השנה מאחר ועדיין הם חוששים מהקורונה. 29% ציינו כי הם חוששים מהמגבלות ויחזרו לטוס כאשר המדינות ישובו לשגרה. עוד בין החסמים לטיסה, צויינה העלות היקרה של החופשות (26%) והעדפה לנופש בארץ (20%). 22% מהמדגם טרם החליטו אם יטוסו בקיץ.

היכן קונים מט"ח?

מהסקר עולה כי 36%  מהמתכוונים לטוס לחו"ל בקיץ השנה יקנו מט"ח עוד לפני הנסיעה ברשתות להמרת מט"ח, 17% ירכשו מט"ח מראש בבנק הדואר, ובמקום השלישי, ירכשו בבנק בו יש חשבון (9%). בנוסף, 9% אמרו שירכשו מט"ח ברגע האחרון, רק כשיגיעו לשדה התעופה, בעמדת המט"ח בנתב"ג, לאחר שיזמינו אותו מראש. 12% מהמתכוונים לטוס לחו"ל ציינו כי הם לא קונים מט"ח כלל, והם משלמים הכול בכרטיסי אשראי בינלאומיים.

לקראת הנסיעה לחו"ל ניתן לרכוש במאות סניפי דואר ישראל מט"ח מזומן במטבעות דולר אמריקאי, אירו וליש"ט בשערים אטרקטיביים במיוחד. כמו כן, ניתן להזמין במאות סניפי דואר ישראל ברחבי הארץ 27 סוגי מט"ח שונים (שאינם דולר, אירו או ליש"ט) לשלם עבורם מראש, ולאסוף אותו רגע לפני הטיסה בדלפקי בנק הפועלים באולמות הדיוטי פרי בנתב"ג בטרמינל 3 ו-1, 24/7.

בחו"ל משלמים במזומן

70% מהמתכוונים לטוס העידו כי בזמן השהייה בחו"ל הם משלמים לרוב במט"ח מזומן. לצד זאת ישראלים לא מהססים להיעזר בכרטיס האשראי הבינלאומי –  61% מהמתכוונים לטוס העידו שיעשו בו שימוש בנסיעתם לחו"ל. זאת כאשר כרטיס מט"ח נטען נמצא בשימוש בחו"ל בקרב 6% מהמתכוונים לטוס.

אבי בלו, מנהל בנק הדואר, מסר: "בשנה האחרונה שהייתה שנת קורונה ראינו ירידה משמעותית ברכישת מט"ח בשל סגירת השמיים לטיסות. בימים אלו אנו חשים תחילתה של חזרה לשגרה גם בתחום הנסיעות, והתעוררות ברכישת דולרים ואירו במאות סניפי דואר ישראל ברחבי הארץ. אנו מאמינים שבקיץ נראה רכישות מוגברות ככל שיפתחו יותר יעדים והישראלים יחושו ביטחון לשוב ולנסוע לחו"ל".

בלו הוסיף כי: "חברת דואר ישראל מציעה שני סוגי כרטיסים נטענים, בהם ניתן להשתמש גם לנסיעות לחו"ל וגם לרכישות בטוחות בסחר המקוון בארץ ובחו"ל. "ניתן לרכוש כרטיס ויזה נטען דולרי, הניתן לטעינה מראש בדולרים עד סכום של 10,000 שקל  וכן כרטיס מאסטרקארד רב מטבעי הנטען בשלושה מטבעות: שקל, אירו וליש"ט עד לסכום של 20,000 שקל. את הכרטיסים  ניתן לרכוש או לטעון בסניפי הדואר במזומן, באמצעות כרטיס אשראי או באמצעות העברה בנקאית, והם בטוחים לשימוש בחו"ל במאות אלפי בתי עסק, מאפשרים משיכת מט"ח בכספומטים ושימוש בתחנות דלק בארץ ובחו"ל, ללא צורך בקישור לחשבון בנק, וללא חשש מהונאות או גניבות.

"לכרטיסים הנטענים יתרונות רבים: אין צורך בפתיחת חשבון בנק, ניתן להטעינם בקלות ובפשטות, ניתן לתת אותם לבני נוער לשימוש בנסיעה בארה"ב או במדינות אירופה, תוך שליטה מלאה בהוצאות. במקרה של אובדן או גניבה, ניתן לחסום את הכרטיס והכסף מאובטח ויוחזר לבעל הכרטיס. הכרטיסים בתוקף ל-5 שנים בעלות חד פעמית של 45 שקל, ניתן להשתמש בהם גם לנסיעות חוזרות וכן לקניות ללא עמלות בחנויות מקומיות בארץ, באתרים ישראלים או באתרי סחר בינלאומיים".

חשבון בבנק הדואר – בלי עמלות, בלי מינוס ,בלי אשראי, בלי רווח על הריבית ועם מעט מאוד דיגיטל