35 שנים לאחר הלאמת הבנקים; סיטיבנק רכש את שארית מניות לאומי מהמדינה ב-1.9 מיליארד שקל
שוק ההון    

35 שנים לאחר הלאמת הבנקים; סיטיבנק רכש את שארית מניות לאומי מהמדינה ב-1.9 מיליארד שקל

35 שנים לאחר משבר מניות הנקים הגדול, שהביא להלאמה של מניותיהם על המדינה, השלים הבוקר אגף החשב הכללי את מכירת החזקות המדינה בבנק לאומי לבנק ההשקעות סיטיבנק בתמורה ל-1.9 מיליארד שולר.

לאחר עסקה זו יוותרו בידי המדינה כ- 0.5% ממניות בנק לאומי אשר כולן מיועדות למכירה לעובדי הבנק, בהתאם להסדרים הקיימים עם העובדים. עם השלמת מכירה זו תחדל המדינה להחזיק במניות הבנקים שהולאמו.

סיטיבנק אשר זכה בהליך תחרותי שהחל בסוף יום המסחר הקודם. הבנק הזוכה נבחר מבין 6 מתמודדים אשר התחרו על חבילת המניות האחרונות המוחזקות על-ידי המדינה

שר האוצר, מר משה כחלון: "כפי שהבטחנו, החזרנו את מניות בנק לאומי לציבור הרחב, אשר תאפשר לאזרחים להשתתף בפירות הכלכלה הישראלית, וזאת לצד המשך הורדת נטל החוב והפניית מקורות הממשלה לצרכים אזרחיים"

החשב הכללי, מר רוני חזקיהו: "עם מכירת יתרת מניות בנק לאומי שבידי המדינה, תם עידן החזקות המדינה במניות הבנקים. בעולם של רגולציה יעילה ושוק מוסדר, לא קיים יתרון או טעם בהמשך החזקת המדינה במניות"

הבנק הזוכה הציע מחיר של 23.38 ש"ח למניה אחת של בנק לאומי, מחיר המשקף שיעור ניכיון של כ- 1.43% ממחיר הסגירה של המניה בסוף יום המסחר הקודם שעמד על 23.72 ש"ח.

סך התמורה שתגיע למדינה תעמוד על סכום של 1,894,659,415 ש"ח. התקבולים ישמשו למימון הגירעון הממשלתי בשנת 2018 ולהורדת נטל החוב.

הליך מכר זה הינו הליך המשלים את מהלכי הפרטת מניות הבנקים שהוחזקו בידי המדינה מאז הלאמתן בשנות ה-80. בשנת 2010 השלימה המדינה את הפרטת בנק דיסקונט כאשר מכרה כ-25% ממניות הבנק. בשנת 2011 המדינה העמידה למכירה כ-5% ממניות בנק לאומי, היה זה הליך מכר 11 במספר אותו ביצעה המדינה במניות בנק לאומי החל משנת 1993, כך שבסופן המדינה החזיקה כ-6% ממניות הבנק. המכירה היום משקפת מחיר הגבוה בכ- 33% מהמחיר אותו קיבלה המדינה בשנת 2011.