חדשות    

המגדל הגבוה במדינה

מגדל בין ערים; הדמיה: מילוסלבסקי אדריכלים

המגדל הגבוה במדינה

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה תל אביב החליטה  לאשר את תוכנית "מגדל בין ערים" הצפוי להיות בן 100 קומות וגובה של 400 מטר – המגדל הגבוה ביותר בישראל.

המגדל בשטחה של תל אביב, בסמוך למתחם הבורסה ברמת גן וגובל גם עם גבעתיים. על פי התוכנית מדובר על זכויות בנייה בהיקף של כ-120 אלף מ"ר, כאשר השטחים העיקריים הם למשרדים, מסחר, שטחים ציבוריים ומלונאות.

בצמוד למגדל ייבנו  שני מבנים נוספים בני 6 קומות בהם יוקמו שטחי ציבור לשם –  חינוך, דת, ספורט, משרדי עירייה, נופש, קהילה, רווחה ועוד. השירותים האלו יהיו על פי שיקול דעתה של הרשות המקומית.

התוכנית תחומה בין הרחובות שפע טל – גבעתיים (המשכו של רחוב יגאל אלון בתל אביב), ז'בוטינסקי – רמת גן ורמפת היציאה מנתיבי איילון (מחלף ארלוזורוב), ובסמוך לתחנת רכבת סבידור-מרכז, תחנת הקו האדום של הרכבת הקלה ולמרכז תחבורה המתוכנן. מקום מרכזי מאוד, מקום שבו יש בנייה מאסיבית של מגדלי משרדים, השאלה אם לא מוגזם – כמה משרדים אנחנו צריכים?

 "התוכנית שמה דגש על פיתוח המרחב הציבורי בין המבנים וכן על תנועת הולכי רגל אל המגרש וממנו במפלסי הרחובות השונים, לרבות מפלס השדרה העירונית סביב האזור המיועד לקירוי האיילון", אומרים במנהל התכנון ומוסיפים – "המגדל – מגדל בן ערים, מהווה חלק משדרה עירונית היקפית שתוקם על קירוי האיילון, עם ביצועה בפועל של תוכנית האב 'תל אביב 2000', אשר אושרה בוועדה המקומית ואומצה כמסמך מדיניות".

התוכנית אושרה לאחר שמיעת התנגדויות שהוגשו על ידי תושבים ורוכשי דירות במבני מגורים בסמוך למגדל. ההשגות אמנם לא השפיעו מדי, אבל כן היו שינויים ביחס לתוכנית המקורית.   בעקבות הדיונים החליטה הוועדה, בראשותה עומדת האדריכלית דניאלה פוסק, לאשר את התוכנית אך קבעה בה מספר שינויים כשעיקרי השינויים הם הכפלת הקצאת השטחים למבני ציבור מ-5,000 מ"ר ל-10 אלפים מ"ר, ללא הגדלת סך שטחי הבנייה. כמו כן, החליטה הוועדה לחייב את הקמת גשר הולכי הרגל המחבר את המגדל אל המגדל הסמוך לו מדרום (בתחומי גבעתיים), ולהבטיח את ביצועו של גשר הולכי הרגל לכיוון צפון, מעל רחוב ז'בוטינסקי (רמת גן).

מגדל שרונה עזריאלי

 דניאלה פוסק אמרה בהמשך לדיון ולאישור התוכנית – "התוכנית של המגדל שמה דגש על המרחב הציבורי וכפועל יוצא מכך כוללת הקמת מערך גשרים להולכי-רגל. הקמתם תחבר את מרחב מפגש שלוש הערים (גבעתיים רמת-גן ותל אביב) אל מתחם התחבורה הציבורית המרכזי של המדינה והמטרופולין".

המגדל שמתוכנן לקום רק בעוד כשלוש/ ארבע שנים, ייקח את התואר ממגדל שרונה עזריאלי שהוקם לאחרונה וגובהו 238.5 מטר.

 

והנה קצת היסטוריה על המגדלים הגבוהים בארץ.

למעשה, ארבעה מגדלים זכו בתואר על פני ההיסטוריה של המדינה.

זה התחיל במגדל שלום, שהוקם בשנת 1965 ברחוב הרצל בתל אביב. הבניין בן 36 הקומות התנשא לגובה של 120 מטר.

בשנת 1999 כבש את הפסגה מגדל עזריאלי העגול, עם 49 קומות ו-187 מטר.

בשנת 2001 – מגדל משה אביב ברמת גן עקף אותו עם גובה של 235 מטרים

בשנת 2016 החלה הקמתו של מגדל עזריאלי שרונה המתנשא לגובה 238.5 מטרים. מגדל שכאמור הושלם רק בתחילת 2018.

מגדל בין ערים שצפוי להפוך לגבוה בישראל ובכלל בזמרח התיכון  מתוכנן כאמור לקום בשטח הנמצא בבעלות עיריית תל אביב, ממוקם בקרבת "מתחם הבורסה" ברמת גן ו"מתחם הסיטי" של גבעתיים, וצפוי להתנשא לגובה של כ-400 מטר ו-100 קומות.