חדשות    

בנק ישראל הותיר את הריבית על 0.1%; ללא שינוי מאז פברואר 2015

קרנית פלוג, נגידת בנק ישראל

בנק ישראל החליט להשאיר את הריבית במשק ללא שינוי גם החודש על רמה של 0.1%

מבנק ישראל נמסר כי בכוונתה של הוועדה המוניטרית להותיר את המדיניות המרחיבה על כנה, כל עוד הדבר יידרש כדי לבסס את סביבת האינפלציה בתוך תחום היעד. בנק ישראל מסר כי הוא ממשיך לעקוב אחר ההתפתחויות באינפלציה, בכלכלה הריאלית, בשווקים הפיננסיים ובמשק העולמי, והוא יפעל להשגת יעדי המדיניות המוניטרית בהתאם להתפתחויות אלו.

מבנק ישראל נמסר עוד כי סביבת האינפלציה ממשיכה לעלות בתמיכת המדיניות המוניטרית המרחיבה, ומסתמן שהיא מתחילה להתבסס בתחום יעד יציבות המחירים. לדברי בנק ישראל, האינפלציה השנתית נמצאת בחלק התחתון של היעד, והציפיות לאינפלציה לשנה מצויות בסביבת הגבול התחתון של טווח היעד. הסיכון העיקרי להתבססות האינפלציה ביעד הוא האפשרות לייסוף חד בשקל.

את קצב הצמיחה הנמוך יחסית שנרשם ברבעון השני מסבירים בבנק ישראל בעיקר בהתנודתיות ביבוא כלי הרכב. להערכת בנק ישראל אין מדובר בשינוי מגמה.  האינדיקטורים השוטפים לפעילות תומכים בהנחה שברבעון השלישי המשק שב לצמוח בקצב גבוה יותר. שוק העבודה מוסיף להיות הדוק, והשכר ממשיך לעלות בקצב נאה, במיוחד במגזר העסקי.

בבנק ישראל מעריכים כי קצב הצמיחה של הכלכלה העולמית התגבר ברבעון השני, אך מסתמנת היחלשות במומנטום, ונמשכת האטה בקצב הצמיחה של הסחר העולמי. האינפלציה בארה"ב נעה סביב היעד של 2%, וה-Fed צפוי להעלות את הריבית עוד פעמיים ב-2018. באירופה וביפן אינפלציית הליבה עדיין נמוכה והמדיניות המוניטרית המרחיבה נמשכת.

השקל שומר על יציבות מול המטבעות העיקריים. מאז החלטת הריבית האחרונה נרשם ייסוף במונחי שער החליפין הנומינלי האפקטיבי של כ-2.3%, בעיקר כתוצאה מהיחלשות מטבעות של משקים מתעוררים.

במחירי הדירות נבלמה מגמת הירידה שהחלה לפני כשנה. נמשכת העלייה בהיקף המשכנתאות החדשות, וריבית המשכנתאות נותרה יציבה.