חדשות    

216 יחידות דיור יוקמו בשכונת גילה

הוועדה המחוזית אישרה להקים שני מגדלים בגובה 18 קומות בכניסה לשכונת גילה שיכללו 216  יחידות דיור.

את התוכנית אישרה עיריית ירושלים לפני כשנה וזו הועברה להפקדה בוועדה המחוזית שאישרה אתמול את שני מגדלי המגורים. בנוסף למגורים, יוקם מרכז מסחרי בקומות המסד, כלפי רחוב הסיגלית ופינת דב יוסף. המרכז המסחרי יוקם בשטח גדול בהיקף של כ- 1,400 מ"ר, כאשר מחציתו תופרש לטובת שטח ציבורי פתוח חדש שיכלול כיכר עירונית חדשה. כמו כן, יוקם גן ילדים הכולל חצר צמודה לרווחת הציבור.

הפרויקט יכלול 216 יחידות דיור כאשר 20% מתוכן יהיו דירות קטנות בגודל של עד 80 מ"ר, זאת במטרה לאפשר לזוגות צעירים ומשפחות צעירות אופציות רכישה ריאליות.

מנציגי התושבים נמסר: "אנו מודים לראש העיר, מר משה ליאון, שנענה לפנייתנו ואפשר הרחבה של השטח הציבורי המקביל לפרויקט, לטובת גני ילדים, חצרות צמודים. אנו סבורים כי מהלך זה ייטיב עם תושבי השכונה בהווה ובעתיד". לאחרונה דווח שגם הרכבת הקלה תעבור בשכונת גילה בירושלים.

גִּלֹה היא שכונה בדרום ירושלים, שנוסדה בשנת 1971 כאחת משכונות הטבעת לאחר מלחמת ששת הימים, והיא השכונה הגבוהה ביותר בירושלים מבחינה טופוגרפית – 857 מטרים מעל פני הים. לפי החוק הישראלי גילה נכללת במדינת ישראל. בקהילה הבינלאומית יש מחלוקת בנוגע למעמד השטח עליו השכונה בנויה – האו"ם, האיחוד האירופי, הרשות הפלסטינית וגופים אחרים רואים בה התנחלות. בשכונה מתגוררים נכון לסוף שנת 2017 כ-32,290 תושבים.

האדריכלים שתיכננו את שכונות הטבעת ובכללן גילה, חששו שבגלל בניית שכונות ענק באזורים המרוחקים ממרכז העיר, יאבדו השכונות את זהותן הירושלמית. על כן דאגו לשוות לארכיטקטורה המקומות מאפיינים מסורתיים של בנייה ירושלמית. כך למשל הוקמו בשכונה צברי בניינים המקושרים זה לזה, ואשר כוללים חצרות פנימיות, בדומה לבתים בעיר העתיקה. כמו כן, הבתים שבחצר חוברו זה לזה בצורה דומה לחומת העיר העתיקה. הבנייה בשכונה משתמשת במאפיינים נוספים של בנייה מקומית, כגון פתחי חלונות קמורים, קשתות, אבן ירושלמית, ועוד.

7 תוכניות התחדשות עירונית בירושלים ליד הרכבת הקלה

196 מיליארד שקל השקעה בתשתיות?