תוכן ממומן    

5 הנשים שהרוויחו מיליונים מהגירושין

Pixabay

כולנו שמענו על הגירושין המתוקשרים והיקרים ביותר בעולם בין אחד האנשים העשירים בעולם, ג'ף בזוס, לבין אשתו מקנזי בזוס, שהרוויחה מהגירושין מניות בשווי שנאמד באותה עת בסך של 38.3 מיליארד דולר 

אמנם ההון של אזרחי ישראל לא מרקיע שחקים כמו ההון של אזרחי מדינת האפשרויות הבלתי מוגבלות, אך גם בארץ מסתובבות נשים שנשואות לבעלים עשירים. אספנו עבורכם 5 נשים שהרוויחו מיליונים מהגירושין. 

האישה שקיבלה 4,000,000 ₪ מהחברה שבבעלות בן הזוג 

אישה ניהלה מערכת יחסים זוגית עם גבר שהחזיק בבעלותו חברה. חלפו השנים ובני הזוג ביקשו להתגרש. האישה טענה שהיא זכאית למחצית משווי החברה שבבעלות הגבר, שנאמדה בסך של 8,093,855 ₪. בית המשפט לענייני משפחה בנצרת קיבל את טענתה.  

הגבר לא היה מוכן לשלם לאישה את הסכום האמור, פנה לבית המשפט המחוזי והציע להעביר לאישה מחצית המניות שבחברה. בית המשפט המחוזי קיבל את טענתו. אך האישה לא השלימה עם פסק הדין ודרשה שהגבר ישלם לה את שווי המניות שיגבו באמצעות הוצאה לפועל 

בית המשפט העליון קבע כי עסק משפחתי לא יכול להתנהל בשעת מריבה אישית גדולה בין בעליו. הענקת מניות לבן הזוג לשעבר של בעלי החברה עלולה מצד אחד להביא לשיבוש חמור והרסני של החברה, ומהצד השני עלולה לשמש פיתוי להקטנה מלאכותית של זכויות בן הזוג בחברה. לפיכך פסק בית המשפט העליון כי הגבר חייב לשלם לה את שווי המניות בסך 4,046,927 ₪ ושהחיוב הכספי יבוצע באמצעות הוצאה לפועל (הליך 1681-04). 

האישה שקיבלה שווי מחצית המניות בחברה שבשליטת הבעל 

אישה, אחות במקצועה, נישאה לקבלן ואיש עסקים. במהלך הנישואין הבעל קיבל מינוי משפטי מלא על חברה שייסד בעצמו חברה הבנויה בעיקר על עבודתו, לפיכך המניות בחברה חולקו כך שלבעל היו 90 מניות ואילו לאישה 10 מניות בלבד. כשהנישואין הגיעו לסיומם, האישה ביקשה לקבל את מחצית שווי מניות החברה המוערכת בסך של 2,146,000 ₪. 

בית המשפט קבע שיש להעביר לאישה את שווי מחצית מניות החברה שבשליטת הבעל בסך 799,418 ₪, זאת בנוסף לבית שיעבור על שם האישה, ולחלוקת כלל הכספים ביניהם על פי הסכם גירושין שערכו בני הזוג (הליך 17661-04). 

האישה שקיבלה 1,875,000 ₪ עבור הבית שבבעלות הבעל  

גבר רכש בית ורשם אותו על שמו. לאחר שנתיים מיום הקנייה, סילק הגבר את כל המשכנתא שנטל לצורך רכישת הדירה. חלף הזמן והגבר הכיר את אשתו והקשר ביניהם החל להרקם ולהתהדק. כשבע שנים לאחר רכישת הדירה שבבעלות הגבר, בני הזוג נישאו.  

לאחר 16 שנות נישואין בני הזוג התגרשו והבית שבבעלות הבעל נמכר בסך של 3,750,000 ₪. הבעל טען שהבית רשום על שמו בלבד ולאישה אין כל זכות בו.  

בית המשפט לענייני משפחה בחיפה הבהיר שעל אף שהבית נרכש בטרם לנישואין ונרשם על שם הבעל בלבד, חוק יחסי ממון קובע ששותפות יכולה להיווצר מכוח הסכמה לשיתוף בהתנהגות וכוונת השיתוף.   

השופט קבע שבני הזוג גרו בבית שבבעלות הבעל במשך 16 שנה, גידלו בו את בנם המשותף, נטלו משכנתאות על הזכויות בבית לצורך מימון עסקאות נדל"ן ואף ערכו בו שיפוץ מקיף ונרחב מכספים משותפים. לפיכך קבע השופט כי הבית משותף לשני בני הזוג. 

לבסוף פסק בית המשפט שעל הבעל לשלם לאישה מחצית ממחיר מכירת הדירה לאחר הפחתת ההוצאות והניכויים. ואם לא די בכך, השופט חייב את הבעל להעביר לאישה סך של 90,000 ₪ דמי שימוש ראויים, בגין השימוש של הבעל בבית, בתקופה בה נמנע מהאישה לעשות בו שימוש (הליך 9210-01-17). 

האישה שקיבלה מחצית מירושת הבעל  

בעל ירש מאביו המנוח סך של 1,787,003 והפקיד את כספי הירושה בחשבון בנק. מספר ימים לאחר שהבעל פתח את חשבון הבנק האישה צורפה כבעלים בחשבון. חלפו הימים, עברו השנים והצדדים ביקשו להתגרש. הבעל טען כי לאישה אין זכויות בכספי הירושה, בהתאם לחוק יחסי ממון הקובע שכספי ירושה לא יחולקו בין בני הזוג. 

בית המשפט דחה את טענת הבעל וקבע כי החשבון אליו הופקדו הכספים היה חשבון משותף של בני הזוג, בו הם השתמשו לצורך מימון חופשות משפחתיות ואליו הם הפקידו כספים משותפים ממכירת ביתם המשותף.  

לבסוף פסק בית המשפט כי התנהלות הבעל מלמדת שהוא התכוון לשתף את אשתו בירושה, ועל כן עליו להעביר לה את מחצית הכספים שהגיעו מהירושה של אביו המנוח (הליך 71630-05-19). 

האישה שקיבלה מזונות אישה בסך 900,000 ₪ בשנה 

כל גבר שנישא כדת משה וישראל מתחייב לשאת בסך מזונות אשתו כל עוד הוא נשוי לה, כשהכלל הוא שהמזונות ישולמו לאישה לפי עושרו של האיש ועד לגירושין 

במקרה בו בעל עשיר במיוחד השתכר בסכום אסטרונומי של כ- 560,000 בחודש, קבע בית הדין הרבני שהאישה זכאית למזונות אישה בהתאם לתקציב המשפחתי בתקופה בה התגורר הבעל בבית, בסך של 75,000 ₪ בחודש, סכום המסתכם בסך כולל של 900,000 ₪ בשנה. וזה עוד לפני חישוב מזונות הילדים וחלוקת הרכוש וההון הרב של הצדדים (הליך 1372937-6). 

גירושין הם הליך יקר 

בשורה התחתונה, סוף מעשה במחשבה תחילה. בהעדר הסכם ממון שנערך בין בני הזוג, גירושין הופכים להיות הליך יקר שעלול לפגוע בהון שלכם, ולעבור לידי בן הזוג לשעבר. כך זכו 5 נשים להרוויח מיליונים מהגירושין.