היקף המשכנתאות עולה מדרגה. אחרי ירידה בלקיחת משכנתאות בחודשים אוגוסט עד נובמבר בשנה שעברה על רקע מבצע 'צוק איתן' ובעקבות הכוונה ליישם את תוכנית מע"מ אפס שבפועל הקפיאה את השוק (הרוכשים חיכו ליישומה של התוכנית), חזר הציבור לרכוש דירות, ובהתאמה היקף המשכנתאות עלה.
הסיבה העיקרית היא אכזבה מיכולתה של הממשלה ליישם את תוכנית מע"מ אפס שהיתה אמורה (לפחות, בטווח הקצר) לעזור בהורדת המחירים. אבל, תוכניות לחוד ומעשים לחוד. אין תוכנית מע"מ אפס, אין אפילו את הסיכוי הזה שמשהו יקרה (אם כי, גם התוכנית הזו לא היתה ככל הנראה עוזרת בטווח הבינוני והארוך). בכל מקרה, על רקע פירוק הממשלה וביטול התוכנית חזר אותו ציבור שישב בינתיים על הגדר לרכוש דירות – זה התבטא בלקיחת המשכנתאות בדצמבר – 5.5 מיליארד שקל, וזה מתבטא בינואר השנה.
על פי ההערכות היקף המשכנתאות צפוי לעלות על 4.5 מיליארד שקל בינואר השנה, בעוד שבינואר שנה שעברה הסתכמה לקיחת המשכנתאות ב-3.8 מיליארד שקל.
בשנת 2014 כולה הסכם היקף המשכנתאות ב-51.6 מיליארד שקל, ממוצע של 4.3 מיליארד שקל בחודש.
מדריכים נוספים:
ריבית קבועה לעומת ריבית משתנה – מה עדיף?