מדריכי כרטיסי אשראי    

ישראכרט Web

זה לא סוד שכיום אחוז ניכר מהרכישות שאנחנו מבצעים נעשה באינטרנט. כפי שהרחבנו במאמר מקיף בנושא, יש חשש אצל לא מעט אנשים שפרטיהם האישיים יזלגו לצד שלישי, או אפילו מתרחישים של גניבת הפרטים ושימוש לרעה בו. כרטיס אשראי ישראכרט Web, שהושק ב-2006, מנסה להתמודד עם רצון אחר: לבצע רכישות ברשת, באמצעות כרטיס אשראי, מבלי שהפרטים האישיים שלנו יועברו לגורם כלשהו.

ישראכרט Web, כפי שניתן להסיק משמו, הוא כרטיס המיועד במידה רבה לביצוע רכישות שונות באמצעות האינטרנט. זהו כרטיס וירטואלי ואנונימי, שמאפשר ביצוע רכישות מבלי שיש צורך לחשוף את שם הלקוח, הכתובת שלו או כל פרט אחר שעלול לסייע לזיהוי שלו (מה שהעלה במהלך השנים ביקורות על כך שהכרטיס מזמין רכישות "מפוקפקות", אם כי ברמה הכללית אפשר לראות שהוא מתאים לביצוע רכישות מגוונות הרבה יותר ברשת). העיקרון הוא שהתשלום על הכרטיס נעשה באמצעות כרטיסים אחרים של ישראכרט או מאסטרכארד, כשלאחר השיוך ניתן להשתמש במספר האנונימי של הכרטיס שאי אפשר לקשר ללקוח הספציפי. על פי ישראכרט מערכת ההצפנה ואבטחת המידע המוצפנת אמורה להבטיח שפרטים אלה לא יגיעו למי שהם לא אמורים להגיע אליו.

כדי להחזיק בכרטיס נדרש לשלם סכום שעומד נכון לנקודת הזמן הנוכחית על 7.59 ש"ח, סכום שנגבה במועד החיוב הראשון שאחרי ביצוע הרכישה, ההזמנה או הטעינה של הכרטיס. שימו לב שבניגוד לכרטיסים נטענים אחרים, רק לקוחות של ישראכרט או מאסטרכארד יכולים להזמין את הכרטיס הזה (כדי להגיע לתפריט הזמנת הכרטיס באתר נדרש להכניס שם משתמש וסיסמא של לקוח ישראכרט). זאת ועוד, הכרטיס אמנם ניתן להטענות חוזרות, אבל תקף לתקופה של עד שנה מיום הרכישה שלו.

כדי להשתמש בכרטיס ישראכרט Web נדרש להטעין אותו בסכום שבין 100 ל-1,000 ש"ח, כאשר הבחירה של הסכומים יכולה להיות בקפיצות של 50 ש"ח. הסכום יורד מחשבון הבנק המשויך לכרטיס בחודש ביצוע הרכישה, כאשר על פי הפרסומים הלקוח אמור לראות את היתרה שלו בכרטיס דרך אתר האינטרנט של ישראכרט.

מידע נוסף על כרטיס ישראכרט Web ניתן למצוא באתר האינטרנט של ישראכרט, לאחר הכניסה לאזור האישי.